Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΡΗΣ 82-76 (69-69), τι λένε οι αριθμοί

Με το αριστερό ξεκίνησε το 2014 για το μπάσκετ του ΑΡΗ αφού χάσαμε μέσα στα Τρίκαλα με 82-76 στην παράταση. Είναι το τρίτο παιχνίδι που χάνουμε μέσα από τα χέρια μας, μια και 12" πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας ήμασταν μπροστά με 66-69. 


Σαφή εικόνα του αγώνα δε μπορούμε να έχουμε αφού και αυτό το ματς δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, έτσι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε τα στατιστικά. Μετά λοιπόν από ένα τραγικό 1ο δεκάλεπτο που φάγαμε 27 πόντους, ισορροπήσαμε και ροκανίσαμε τη διαφορά στα επόμενα δύο, φτάνοντας στο τέλος του ματς να παίζεται το παιχνίδι στον πόντο. Σε εκείνο το σημείο φαινόταν παράξενο πως γυρίσαμε στο παιχνίδι έχοντας 18 λάθη έναντι 1 (!) των Τρικάλων (περίπου 3' πριν τη λήξη). Ίσως να ευθυνόταν το γεγονός πως μάλλον για πρώτη φορά φέτος είχαμε 90% στις βολές (9/10)! 

Στα λίγα λεπτά που έμεναν αυξήσαμε την πίεσή μας αναγκάζοντας τα Τρίκαλα να κάνουν 3 λάθη, βάλαμε κάποια καλά σουτ (κυρίως ο Πελεκάνος με τον πολύ καλό Σαρικόπουλο) και περάσαμε μπροστά με 66-68 με λιγότερο από μισό λεπτό να μένει για τη λήξη. Εκεί ήταν που θυμηθήκαμε τι κάνουμε φέτος στις βολές, γράψαμε 1/4 και πήγαμε το ματς στο τρίποντο στα 12" (αντί να το τελειώσουμε). Σαν να μην έφτανε αυτό θυμηθήκαμε και τι κάναμε με το συμπολίτη  και το νιόνιο στο παλέ, και έχοντας 2 ομαδικά φάουλ, με τον αντίπαλο να έχει επίθεση 12", και 3 φάουλ να δώσουμε μέχρι να τον στείλουμε για 2 βολές, καταφέραμε να κάνουμε 1 μόνο φάουλ (Αθηναίου) και να φάμε 3ποντο στα 8" από τον 1ο σκόρερ τους. Στο χρόνο που απέμεινε κάναμε κακή επίθεση, πήγαμε στην παράταση με την ψυχολογία εναντίον μας, ξεκινήσαμε με ένα 6-0 και κάπου εκεί τελείωσε το ματς (αν και είχαμε 2 φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε στο 77-74, οι Πελεκάνος και Μποχωρίδης αστόχησαν σε τρίποντα).

Οι αριθμοί λένε ότι ήμασταν καλύτεροι σε 2ποντα, 3ποντα, ριμπάουντ και ασίστ, τα πολλά μας λάθη όμως τους έδωσαν την ευκαιρία να κάνουν καμιά δεκαριά επιθέσεις παραπάνω. Και για άλλη μια φορά τελειώσαμε ματς με 10/15 βολές (67%). 

Εγώ λέω πως είναι το τρίτο ματς που πάμε στον πόντο και το χάνουμε, και είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας (έγραφα πριν από καιρό πόσο με πειράζει πια αυτό, και δυστυχώς δεν κάναμε καμιά πρόοδο). Κάνουμε πολλά και παιδαριώδη λάθη στα σημεία που η μπάλα είναι βαριά, και αυτό αντιμετωπίζεται με περισσότερες παραστάσεις όσο περνάει ο καιρός. Ας ελπίσουμε ο νέος κόουτς να ατσαλώσει την ομάδα στο θέμα της ψυχολογίας και να προσφέρει καθαρό μυαλό όταν θα το χρειάζεται ώστε το Μάιο να 'μαστε καλά, που έλεγε και ένας μεγάλος προπονητής.. Α, και να ρίχνει πρόστιμα για τις χαμένες βολές γιατί θα τις βρούμε μπροστά μας.

Καλή χρονιά με υγεία και κύπελλο στον ΑΡΗ!

2 σχόλια:

jim είπε... 5 Ιανουαρίου 2014 στις 2:34 μ.μ.

Το καλό είναι ότι είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα. Για να μας κερδίσουν όλοι (με εξαίρεση γάβρο και βάζελο) γονατίζουν.

Αυτό στο τέλος των τριών ματς που η μπάλα "έκαιγε" είναι και θέμα εμπειρίας και τύχης (λίγο) και ικανότητας (επίσης λίγο ή πολύ).. Πιστεύω ικανοί είναι οι παίκτες μας.

Τρακαρισμένοι είναι και φυσικά παίζει και ρόλο ότι λείπει ένας προπονητής "πίτμπουλ"...

Πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εφόσον κερδιζαμε τα τρία ματς που πήγαν στον πόντο (μπαοκ, νιώνιο και τίρκαλα) θα ήμασταν τριτοι..

Ένας Αμερικανός ποιοτικός και ένας προπονητής "πιτμπουλ"...

VardARIS είπε... 5 Ιανουαρίου 2014 στις 2:58 μ.μ.

Άκουγα το ματς και η αντίδρασή μου μετά το τρίποντο στο τέλος ήταν: "κλείσε το ράδιο". Τέλος, χάσαμε...

Και δυστυχώς έτσι έγινε.

Τέλος πάντων, συνεχίζουμε. Το θέμα που καίει, είναι αυτό του προπονητή. Δεν ξέρω αν η υπόθεση Γιαννάκης έχει βαλτώσει, πάντως κάτι πρέπει να γίνει, ώστε να στηριχθούν ψυχολογικά και οι πιτσιρικάδες μας. Ελπίζω να έχουμε εξελίξεις σύντομα.