Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Εργοτέλης - Άρης 3-3 , τα είδαμε όλα...

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα , ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Εργοτέλη.

Απίστευτη διακύμανση του σκορ που  από 2-0 έγινε 2-3 με ανατροπή για τον Άρη και στο τελευταίο λεπτό ο Εργοτέλης ισοφάρισε σε 3-3. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν 3 δοκάρια !!!

Πάμε να το δούμε πιο αναλυτικά :





**Δεν νομίζω να περίμενε κανείς πριν τον αγώνα ότι θα παρακολουθήσει ματς αλλά...Bundesliga. Σίγουρα οι ποδοσφαιρόφιλοι και οι ουδέτεροι το χάρηκαν...

Για να έρθουμε στα δικά μας τώρα , ο Άρης ήταν ΚΑΚΙΣΤΟΣ αγωνιστικά σε ΟΛΗ τη διάρκεια του αγώνα. Μια αναλαμπή των 10-15 λεπτών , άσχετα που σε αυτό το διάστημα βάλαμε 3 γκολ , δεν σημαίνει ότι αξίζαμε και την νίκη.Το αντίθετο μάλιστα...

Ο Άρης κατέβηκε για να πάρει το Χ και αυτό φάνηκε από την αρχή ,αφού στο σχήμα της ομάδας υπήρχαν 3 αμυντικοί χαφ. Επόμενο ήταν να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες με την μπάλα κάτω και έτσι αρχίσαμε τις βαθιές μπαλιές που στην πλειοψηφία τους δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στην άμυνα του Εργοτέλη.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν και 2 δοκάρια.

Στο 2ο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την άμυνα του Άρη που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ο Εργοτέλης κατάφερε να σκοράρει 2 γρήγορα γκολ με τον Μπαντινμπαγκά και στη συνέχεια με εκτέλεση φάουλ του Πελέ. Κάπου εκεί πίστεψα ότι τελείωσε το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο πέρασε ως αλλαγή ο Τάτος.

Για ένα 15 λεπτο λοιπόν ο Άρης βάλθηκε να μας τρελάνει ,αφού ο Τάτος έφερε τα πάνω κάτω. Μείωσε σε 2-1 με μακρινό σουτ και λίγα λεπτά αργότερα έδωσε έτοιμο γκολ στον Νταμαρλή. Το 2-3 έγινε στο 80 , πάλι με τον Τάτο.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν βασανιστικά αργά και δυστηχώς στο τέλος ο Εργοτέλης κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Ένα αποτέλεσμα που μας αφήνει μια πικρή γεύση  , αφού κρατούσαμε την νίκη στα χέρια μας και που δεν αλλάζει τίποτα στον βαθμολογικό πίνακα...


Θετικά :
  • Ο Άρης αντέδρασε ,για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι. Παρότι έχανε με 2 γκολ μπόρεσε και το ανέτρεψε , κλείνοντας για 15 λεπτά τον Εργοτέλη στην εστία του.
  • Η απόδοση του Τάτου. Αν και τραυματίας , με την  είσοδό του στο παιχνίδι άλλαξε την εικόνα του Άρη αφού οργάνωσε , μοίρασε ασίστ και σκόραρε !
  • Ο Διούδης έκανε καλές αποκρούσεις κρατώντας τον Άρη ζωντανό σε πολλές περιπτώσεις. Εκτέθηκε από την (προβληματική) άμυνα της ομάδας και δέχθηκε γκολ στα οποία δεν φέρει ευθύνη.
  • Τύχη ! Η τυφλή θεά μας χαμογέλασε έστω και για λίγο , αφού οι γηπεδούχοι σημάδευαν τα δοκάρια...
Αρνητικά :

  • Ανύπαρκτο κέντρο. Παρότι ο Μιλίνκοβιτς έβαλε 3 αμυντικούς χαφ , ο Άρης έχασε κατά κράτος την μάχη της μεσαίας γραμμής από τους πολύ ανώτερους Ρομάνο και Πελέ. Μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα γκολ βαραίνει τους χαφ μας που δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να δώσουν ανάσες στην άμυνα μας που δεινοπάθησε.
  • Ανεπαρκείς ανασταλτικά οι πλάγιοι μπακ μας. Και ο Ψυχογιός όσο και ο Τσουμάνης είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα ,ενώ πρόσφεραν και ελάχιστα επιθετικά.
  • Ανάπτυξη με βαθιές μπαλιές για 65 λεπτά! Ποια σοβαρή ομάδα πάει να πάρει αποτέλεσμα με γιόμες?(Πάλι καλά που μπήκε ο Τάτος...)
  • Τα 3 γκολ αδικούν την συνολική προσπάθεια του Ελσνέρ και του Κύργια , που έκοψαν αρκετές φορές την μπάλα. Πάντως θα μπορούσαν να αντιδράσουν καλύτερα σε μερικές περιπτώσεις.
  • Ανικανότητα διαχείρισης αποτελέσματος. Το γκολ στο 94 δείχνει ότι ο Άρης δεν έχει καθαρό μυαλό όταν προηγείται στο σκορ.
  • Είναι ανεπίτρεπτο να περνάει ο Μπαντινμπαγκά σαν σταματημένους 2 αμυντικούς μας! Το είπαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι. ΚΑΝΤΕ ΦΑΟΥΛ ! ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΡΤΑ! Πόσα γκολ θα είχαμε γλυτώσει αν το εφάρμοζαν οι παίκτες μας...
**Πολλά μπράβο στα αλάνια που βρέθηκαν στην Κρήτη για να στηρίξουν την ομάδα!!!


Συμπέρασμα

Ο Άρης δεν άξιζε ούτε το βαθμό στην Κρήτη , αλλά τελικά η μπάλα τα έφερε έτσι τα πράγματα που και η ισοπαλία δεν μας φαίνεται καλή. Η ουσία δυστυχώς δεν αλλάζει. Ο Άρης θέλει νίκες και όσο αυτές δεν έρχονται  θα έχουμε πρόβλημα... Προς το παρόν παραμένουμε τελευταίοι...

3 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:20 π.μ.

Με τον Άρη που μπλέξαμε giorgo ο όρος "τα έχουμε δει όλα" αποκτά μεταφυσική έννοια! Εγώ προσωπικά κάθε μα κάθε φορά βλέπω κ κάτι καινούργιο!!!

Αν κ η αλήθεια είναι ότι το σημερινό έργο το είχαμε ξαναδεί! Πριν κανά 2 χρόνια αν θυμάστε, με Τσιώλη, νικούσαμε 0-1 (σανκαρέ το γκολ), λίγο πριν το τέλος κάνουμε αλλαγή βάζοντας 3ο σέντερ-μπακ (Λαζαρίδη νομίζω) για να κρατήσουμε το σκορ (!!!) κ ω του θαύματος, 1-1 στο 92'...!

Για το "ρόστερ" μας σκέφτομαι να κάνω ένα άρθρο, να πω κάποια πράγματα αναλυτικά, πως τα βλέπω εγώ τουλάχιστον. Θα το σκεφτώ.

Ανώνυμος είπε... 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:41 π.μ.

Τα πολλα λογια ειναι φτωχια!Οταν προηγηθηκαμε ο αδερφος μου ουρλιαζε γκοοοολ.Εγω δε χαιρομαι ποτε αν δεν τελειωσει ενας αγωνας,γιατι;Γιατι πολλες φορες εκει που προηγουμαστε στα τελευταια λεπτα τρωμε το γκολ.Μη δουμε λιγη χαρα.αι σιχτηρ πια βαρεθηκα.Απο το κακο στο χειροτερο παμε.Αριστέα

Giorgos T. είπε... 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:05 μ.μ.

Vamos γραψε οτι θελεις ,στειλτο μας και θα το ανεβασουμε...

Αριστεα , ολοι εχουμε ξενερωσει... Και εγω πραγματικα το φοβομουν το γκολ στα τελευταια λεπτα και να που ηρθε...