Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το μπασκετ-ΑΚΙ και το σίδερο του Αγγέλου

Μεγάλη νίκη χθες και επιστροφή στη διεκδίκηση τίτλου μετά από χρόνια για τον ΑΡΗ, που "έπρεπε" να κερδίσει και το κατέστησε σαφές στον Πανιώνιο από την αρχή. 

Κατάλληλη ατμόσφαιρα (αν και αυτό με τα καπνογόνα πρέπει να το ξανασκεφτούμε κάποια στιγμή γιατί πέρα από το προφανές, θα φάμε κάνα πρόστιμο και δεν είμαστε για τέτοια - από την άλλη μάλλον ξέμειναν από τη μπάλα και κάπου πρέπει να τα ανάψουμε κι εμείς..), σωστό στήσιμο, καλή μέρα, φουλ διάθεση, όλα τέλος πάντων μας πήγαν και τα πήγαμε και ήρθε η νίκη. 

Όπως είπε και ο Red Dragon, αγωνιστικά δεν έχουμε να πούμε πολλά, μπράβο σ' αυτούς που δε μάσησαν αλλά και στους άλλους που φοβήθηκαν, σ'αυτούς που έκαναν μεγάλη εμφάνιση και σε όσους μας φυλάνε τις δικές τους για αργότερα.


Με στενοχώρεσε η κακή διαιτησία του 2ου ημιχρόνου, μου έδωσε την εντύπωση πως στα αποδυτήρια οι διαιτητές είπαν "αρκετά αφήσαμε το ωραίο, δυνατό παιχνίδι, πάμε τώρα να γ.....με το ματς". Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

Και να λοιπόν που πάλι το μπασκετάκι μας έκανε να χαμογελάσουμε. Αυτό το άθλημα με τη σπυριάρα, που παίζεται με τα χέρια, που έκανε τον ΑΡΗ γνωστό σε όλο τον κόσμο, που του έδωσε το προσωνύμιο "Αυτοκράτορας", που έκανε μια χώρα να υποστηρίζει μια ομάδα για πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία της, που έβγαλε τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή της 50ετίας, που, που, που.. 

Και που δε γέμισε το γήπεδο χθες, έστω και για αυτές τις 500 θέσεις (με πείραξε και το γράφω και σταματάω εδώ). Το μπασκετάκι λοιπόν δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο, και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα και για τη μπάλα. Βέβαια το μοντέλο λειτουργίας και το πλάνο εφαρμογής του συλλαμβάνεται από κάποια πρόσωπα και εφαρμόζεται σε συνεργασία με κάποια άλλα - εκεί, δηλαδή στα πρόσωπα, εντοπίζω το πρόβλημα του ποδοσφαίρου αλλά και του μπάσκετ μέχρι πριν λίγο καιρό - και η επιτυχία του εξαρτάται και από τη συνέπεια στην εφαρμογή του. 

Το οποίο μας πάει στο άλλο θέμα της ημέρας, την αποχώρηση του κόουτς. Θεωρώ άστοχη την επιλογή του Αγγέλου να φύγει αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχει χειροπιαστά αποτελέσματα από την εφαρμογή του πλάνου στο οποίο ο ίδιος έπαιξε σημαντικό ρόλο (ακόμα και τον τελικό, άλλος θα τον γράψει στο βιογραφικό του). Πέρα από το αν ισχύει ότι από του χρόνου θα είναι βοηθός του Ίβκοβιτς, άποψή μου έιναι πως αν έβγαζε τη χρονιά θα είχε ίσως και καλύτερες προτάσεις το καλοκαίρι. Ίσως η γυναίκα του να είχε δίκιο που του είπε να μείνει, αλλά ό,τι και να λέμε εμείς ο χρόνος θα δείξει. Όπως κι αν έχει, το γεγονός ότι ο αντικαταστάτης του θα είναι κάποιος που θα συνεχίσει στην ίδια φιλοσοφία και θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο ικανός (αυτό έδειξε η διοίκηση ως τώρα) είναι το σημαντικό, και πιστεύω πως θα γίνει.  

Γιατί όπως λέγαμε και τις προάλλες, αυτό που πρέπει να πετύχει πάνω απ' όλα είναι το πλάνο για το καλό του ΑΡΗ. 

4 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 23 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:40 μ.μ.

Ηταν λογικο ο Πανιωνιος να αντιδρασει καποια στιγμη ,αφου εχει πολυ καλη ομαδα.

Η διαιτησια ισως να εσπρωξε λιγο τον Πανιωνιο στο 3ο δεκαλεπτο ,αλλα γενικα ηταν καλη.

Για τον Αγγελου ο χρονος θα δειξει αν εκανε την σωστη επιλογη...

Skolix είπε... 24 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:34 π.μ.

Θεωρω οτι ο Αγγελου κανει κακως που φευγει. Ειχε τη δυνατοτητα, με την καλη δουλεια που κανει και τη σοβαρη διοικηση να τον στηριζει, να να συνδραμει στην ανανεωση του συλλογου. Τωρα παει στην ξενη για ολους μας Τουρκια. Εκει ομως το χρημα ρεει αφθονο, οποτε λογικα να δελεαστει. Δεν τον κακιζω, λογικο ειναι να θελει να βγαλει χρηματα. Θεωρω παντως οτι θα κερδιζε πολλα και ιδιος απο τον Αρη.

VardARIS είπε... 24 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:45 π.μ.

Πραγματικά δεν έχω κατασταλλάξει στο αν η κίνηση του Αγγέλου είναι για καλό δικό του ή κακό. Μόνον ο χρόνος μπορεί να δείξει.

Από τη μια, πολλά τα χρήματα! Χρήματα που θα έβγαζε σε 5-6 χρόνια μέσω του Άρη!

Από την άλλη, στον Άρη ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής. Κάτι μεταξύ τεχνικού συμβούλου, μέλους της ΚΑΕ, προπονητής κλπ... Το έργο που μέχρι τώρα επέδειξε ήταν ευοίωνο και φαινόταν ότι κάτι καλό χτίζεται. Όπως λέει και ο Alex, ίσως μετά από μισό ή έναν χρόνο, μπορεί να είχε και καλύτερη πρόταση, από άλλη ομάδα στην οποία θα ήταν 1ος προπονητής, και όχι βοηθός του Ίβκοβιτς.

Alex θα ήθελα την γνώμη σου για το ποιον θεωρείς εσύ κατάλληλο προπονητή για να αναλάβει με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.

Skolix είπε... 24 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:49 π.μ.

Δυσκολη η διαδοχη κατασταση. Δε μου αρεσουν τα ονοματα που λενε. Γιαννακη μονο θα γουσταρα. Μακρυα απο Μαρκοβιτς, δε μου λεει τιποτα.