Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κριτική παικτών 2010-2011: Θανάσης Πρίττας

Ο Θανάσης Πρίττας είναι γεννημένος στις 09/01/1979, έχει ύψος 1.83 και ζυγίζει 78 κιλά. Η φετινή ήταν η τέταρτη χρονιά με τη φανέλα του Άρη.

Αρχικά είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο, το οποίο και ολοκληρώθηκε. Παρότι το 2008/2009 δεν ήταν καλή χρονιά για τον ίδιο, καθώς είχε λιγοστές εμφανίσεις, η διοίκηση αποφάσισε να του ανανεώσει το συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια (λήγει το καλοκαίρι του 2012). Και φάνηκε ότι καλά έκανε, καθώς και πέρυσι και φέτος βοήθησε πολύ την ομάδα. Στην αρχή λογίζονταν ως αλλαγή, αλλά πολλές φορές κατέληξε να πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του.

Συνολικά από τα τέσσερα χρόνια που αγωνίζεται στον Άρη, θεωρώ ότι η περυσινή του ήταν η κορυφαία, γεγονός που αποδεικνύεται και από την κλήση του στην Εθνική ομάδα με προπονητή τον Σάντος (ελλείψει άλλων αμυντικών χαφ). Δυστυχώς ήταν άτυχος και τραυματίστηκε παραμονές του αγώνα.

Συνολικά οι συμμετοχές του ήταν:

  • 2007-2008: 28 συμμετοχές / 0 γκολ, 21 συμμετοχές για το πρωτάθλημα, 5 στο κύπελλο, 2 στην Ευρώπη. 
  • 2008-2009: 9 συμμετοχές / 1 γκολ, 7 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο, 1 στην Ευρώπη. 
  • 2009-2010: 26 συμμετοχές / 1 γκολ, 19 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα, 7 για το κύπελλο. 
  • 2010-2011: 27 συμμετοχές / 0 γκολ, 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 1 για το κύπελλο, 11 στην Ευρώπη. 
Γενικά

Η φετινή του χρονιά δεν ήταν αντίστοιχη με την περυσινή. Δυστυχώς είχε και κάποιους μικροτραυματισμούς που δεν τον βοήθησαν να αποκτήσει καλύτερο ρυθμό. Παρόλα αυτά στην Ευρώπη συμμετείχε στα πλειοψηφία των παιχνιδιών, καθώς μάλλον ο Κούπερ εκτιμούσε ιδιαίτερα την εμπειρία του και τα πολλά χιλιόμετρα που μπορεί να τρέξει ο συγκεκριμένος παίκτης.

Στο πρωτάθλημα η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Πολύ τρέξιμο, αρκετά κλεψίματα, αλλά χωρίς συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, καθώς καθυστερούσε να προωθήσει το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση. Είναι γνωστό ότι δεν έχει την κάθετη πάσα (φέτος δεν έδωσε κάποια ασίστ), για αυτό και επιδίδεται σε πολλές παράλληλες μπαλιές που είναι προβλέψιμες. Επίσης σπάνια πατάει την αντίπαλη περιοχή, ενώ δεν δοκιμάζει συχνά και τα πόδια του από μακρινή απόσταση (έχει μόλις 3 σουτ συνολικά, και μόνο το ένα από αυτά βρήκε εστία). Τέλος αν και 1.83, δεν προωθείται στα στημένα για κάποια κεφαλιά (0 κεφαλιές προς την εστία). Παρόλα αυτά στο κέντρο είναι σχετικά καλός στο ψηλό παιχνίδι, κυρίως λόγω του πάθος του.

Θετικό το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε με κίτρινες κάρτες, καθώς μπορεί να βγάζει πάθος στο παιχνίδι του, αλλά δεν υπήρξε ποτέ αντιαθλητικός. Φέτος είχε μόλις μία κίτρινη.

Highlight
Η εμφάνισή του εντός έδρας με την Ατλέτικο μάλλον ήταν η καλύτερή του φέτος. Πολλά χιλιόμετρα, πολλά κοψίματα, ο Πρίττας που θα θέλαμε να βλέπουμε.
Βέβαια κακά τα ψέμματα, είναι λογικό ότι στα δύσκολα παιχνίδια που χρειάζεται να πιέζουμε τον αντίπαλο ο Πρίττας είναι ο ιδανικός αμυντικός χαφ, καθώς εκεί του δίνεται η δυνατότητα να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να τρέχει, να πιέζει, να κλέβει μπάλες, να επιχειρεί σωτήρια τάκλιν κ.λ.π.

Χειρότερη Στιγμή
Γενικά φέτος στο πρωτάθλημα είχε αρκετά μέτρια παιχνίδια. Θυμάμαι τη φάση στο Καυταντζόγλειο όπου χάνει τη μπάλα στο κέντρο κ αντί να γυρίσει κ να μαρκάρει, διαμαρτυρόταν, στον διαιτητή για φάουλ. Στη συνέχεια της φάσης φάγαμε το γκολ κ χάσαμε.

Μέλλον
Θεωρώ ότι ο Πρίττας θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ τη νέα χρονιά. Μην ξεχνάμε ότι πλέον είναι και 32 χρονών, οπότε αν θέλει να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο (το οποίο πιθανότατα θα είναι και το τελευταίο του), θα πρέπει να αποδείξει και πάλι κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ερώτηση
Αν θεωρήσουμε ότι ο Φατί θα είναι ο ένας από τους δύο βασικούς μας χαφ τη νέα χρονιά, πιστεύετε ότι ο Πρίττας έχει θέση στη βασική ενδεκάδα;



5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 22 Μαΐου 2011 στις 1:29 μ.μ.

Δεν θα ξεχάσω την εμφάνιση του Σάκη στο Χαριλάου με την Μάντσεστερ. Τον θέλω ως εναλλακτική λύση.

jim είπε... 22 Μαΐου 2011 στις 4:57 μ.μ.

Εφόσον, ο παίχτης, είναι υγιέστατος, κάλλιστα αποτελεί, βασική επιλογή. Χωρίς, να σκεφτόμαστε, αν θα παίζει με τον Φατί ή με κάποιον άλλον.

Και φέτος, πραγματοποίησηε, κάποια ωριμα μάτς, αλλά οι περιπέτεις, με τους τραυματισμούς που είχε, δεν τον άφησαν να αποκτήσει, διάρκεια.

Ο τρόπος παιχνιδιού του, είναι αυτός, που ξέρουμε και δεν αλλάζει. Μην περιμένουμε, να δούμε, τον Σάκη, να κάνει τις απίθανες κάθετες και τα πολλά σουτ και τις κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτά, ας τα ψάξουμε, σε άλλον παίχτη, με τον οποίο θα αποτελέσει δίδυμο. Για να συμπληρώνει, ο ένας τον άλλον.

Θεωρώ, ότι, είναι σε θέση, να προσφέρει ακόμη πολλά στην ομάδα. Επίσης, αν μπούμε και στην διαδικασία επιτέλους, να ανεβάσουμε κάποιους μικρούς, απο την β ομάδα, ο Σάκης, θα αποτελέσει, ένα είδους δάσκαλο για αυτα τα παιδιά, μέσα στο γήπεδο.

Ανώνυμος είπε... 22 Μαΐου 2011 στις 10:23 μ.μ.

Τον καλό Πρίττα τον χρειαζόμαστε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Sifakis3

VardARIS είπε... 22 Μαΐου 2011 στις 10:43 μ.μ.

Το καλό είναι ότι και οι τραυματισμοί που είχε δεν ήταν σοβαροί. Αν θυμάμαι είχε χτυπήσει μια φορά στον ώμο και μετά ξαναχτύπησε στο ίδιο σημείο.

Μακάρι το παλικάρι να είναι γερό και να μείνει για πάντα στον Άρη...

Ανώνυμος είπε... 24 Μαΐου 2011 στις 8:23 μ.μ.

H αυταπάρνηση και η σοβαρότητα του είναι στοιχεία που με κάνουν να θέλω να τον βλέπω στα κίτρινα...

ΑLLSTARIS