Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κριτική παικτών 2010-2011: Μιχάλης Σηφάκης

Όπως και πέρυσι έτσι κ φέτος θα κάνουμε ένα αφιέρωμα/κριτική σε όλους τους παίχτες που αγωνίστηκαν στον Άρη.

Θα ξεκινήσουμε από τους τερματοφύλακες, θα συνεχίσουμε με τους αμυντικούς και τους μέσους και θα καταλήξουμε στους επιθετικούς.

Λόγω της έλειψης αγωνιστικών υποχρεώσεων θα βγάζουμε ένα post περίπου τη μέρα. Και επειδή φέτος είχαμε κ 3 διαφορετικούς προπονητές στην ομάδα θα γράψουμε κ γι'αυτούς...

Σε κάθε post, όπως κ πέρυσι, θα υπάρχει και μία δημοσκόπηση για τον κάθε παίχτη.

Ξεκινάμε με τον βασικό μας τερματοφύλακα, τον Μιχάλη Σηφάκη.

Γενικά

Ο Μιχάλης αγωνίστηκε φέτος συνολικά σε 36 παιχνίδια. Από αυτά τα 22 ήταν για το πρωτάθλημα, το 1 για το κύπελλο και τα 12 στην Ευρώπη.

Εγώ προσωπικά περίμενα περισσότερα πράγματα. Θυμίζω ότι είναι τερματοφύλακας της εθνικής και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους στο πρωτάθλημα. Λογικό είναι λοιπόν να έχεις παραπάνω απαιτήσεις. Δε μπορείς να χαρακτηρίσεις τη χρονιά του ούτε κακή αλλά ούτε και καλή. Ήταν μάλλον μία μέτρια χρονιά με κάποια πολύ καλά παιχνίδια αλλά κ κάποια πολύ άσχημα.

Όπως γράφαμε κ πέρυσι ο Σηφάκης δεν είναι καθόλου καλός στις εξόδους. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο τομέα δεν βελτιώθηκε σχεδόν καθόλου. Σε όλη τη χρονιά στις στημένες φάσεις η ομάδα είχε μεγάλο πρόβλημα.

Φέτος παρουσίασε κάποια αδυναμία κ σε μακρινά σουτ.

Κατά τα άλλα εμπνέει μία σιγουριά κάτω από την εστία λόγω της εμπειρίας που έχει αποχτήσει. Έκλεισε άλλωστε 3 χρόνια στην ομάδα. Δεν είναι κ λίγο αυτό.

'Οπως κ πέρυσι έτσι κ φέτος ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τραυματισμούς. Ειδικά στο τέλος του πρωταθλήματος έλειψε από αρκετά ματς. Ενώ αν η ομάδα έμπαινε στα Play Off μάλλον δεν θα έπαιζε καθόλου.

Πολλά ακούγονται και για πιθανή πώληση του Σηφάκη. Απ'ότι γνωρίζω έχει συμβόλαιο με την ομάδα για ακόμη 2 χρόνια. Αν έρθει κάποια καλή πρόταση ειδικά από το εξωτερικό πιστεύω ότι η ομάδα θα τον πουλήσει.

Highlight
Στα Ευρωπαϊκά ματ ήταν πολύ σταθερός και βοήθησε σημαντικά στην καλή πορεία της ομάδας.

Χειρότερη στιγμή
Δυστυχώς ήταν πολλές οι κακές στιγμές του. Θα μπορούσα να πω το γκολ που έφαγε από τον Σκόκο σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου αλλά θα ξεχωρίσω αυτό που έφαγε στον 1ο αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου όπου ύστερα από κόρνερ έχασε τη μπάλα στον αέρα κ έκανε το γκολ δώρο στον αντίπαλο.


11 σχόλια:

XRISTOS5002 είπε... 2 Μαΐου 2011 στις 3:08 π.μ.

GENIKA GENIKAAA GENIKAA DEN ME EMPNEEI KATHOLOU! SE KATHE FAOUL APO MESAIA APOSTASI I KORNER ALLAZW KANALI GIA NA MI DW TIS IKANOTHTES TOU SAN SUPERMAN,KAI FYSIKA NA PANHGYRIZEI META I ANTIPALI OMADA. TWRA AN BARAN 20 SOUT KAI PIANEI TA 10 ME ENTYPSIAKES EKTINAXEIS DE MOU LEEI TIPOTA,OK EXEI APOKTHSEI EMEPIRIA POU BOITHAEI THN OMADA GENIKA SE THEMA PROSWPIKOTHTAS ALLA GENIKA DEN TRELAINOMA KATHOLOU O ARABISI STIS EXODOUS KAI STHN ANTILIPSI TWN FASEWN POU EINAI TO POIO SHMANTIKO APO 10 WRAIES EKTINAXEIS PISTEVW EINAI KALUTEROS KAI PARA POLOI STO ELL PRWTATHLIMA, EXAITIAS TOU (SIFAKI) DIMIURGOUNTAI FASEIS APO TO POU---THE---- NAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

KANTHAR0S είπε... 2 Μαΐου 2011 στις 8:45 π.μ.

Ο Σηφάκης μου βγάζει μια σιγουριά. Ειδικά, όταν θυμάμαι τις τραγικές εμφανίσεις του διεθνούς Τζόρβα τότε αυτή η σιγουριά πολλαπλασιάζεται. Τον θέλω και του χρόνου. Στην περίπτωση που πουληθεί υποτίθεται ότι μπορούμε να πάρουμε ως ελεύθερο τον Δασκαλάκη. Το θέμα είναι που θα πουληθεί. Αν και προσωπικά δεν το βλέπω πιθανό, τουλάχιστον για φέτος.

VardARIS είπε... 2 Μαΐου 2011 στις 12:49 μ.μ.

Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να πουληθεί, αλλά δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν φέτος δεν είχε σε γενικές γραμμές καλή χρονιά, ενώ ταυτόχρονα ταλαιπωρείται και από κάποιον τραυματισμό που τον πηγαίνει πίσω...

Ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν έχει ανταγωνισμό. Βρέξει, χιονίσει ο Σηφάκης είναι βασικός, καθώς οι άλλοι δύο απέχουν ακόμη. Για αυτό ίσως καθησυχάζει και δεν προσπαθεί περισσότερο στις προπονήσεις.

Καλώς ή κακώς φίλε Σηφάκη αποφάσισες να γίνεις ποδοσφαιριστής. Από εκεί τρως ψωμί, οπότε άσε τα μπαράκια και τις καφετέριες προς το παρόν, και εστίασε αποκλειστικά στη δουλειά σου. Επιχειρηματίας μπορείς να γίνεις αφού τελειώσεις το ποδόσφαιρο.

jim είπε... 2 Μαΐου 2011 στις 1:51 μ.μ.

Καταρχήν, να πούμε, ότι, το σκεπτικό της πώλησης, επιβάλλεται να το σκεφτόμαστε πλέον και εμείς και πολλές ακόμη ομάδες, γιατί το επιτάσσουν οι καιροί. Δεν είναι κακό, δηλαδή, να πουλήσουμε καποιον παίχτη, αν πάρουμε ένα καλό ποσο.

Τώρα. Για τον Σηφάκη. Είπαμε. Μαζί με τον Τζόρβα, είναι οι δυο καλύτεροι κίπερ της χώρας. Στο όποιο επίπεδο βρίσκονται.

Το τοπίο, γύρω από τον Σηφάκη είναι θολό. Υπάρχει, ένας τραυματισμός, που τον "τρενάρει" από την μία. Αλλά, υπάρχει και πιθανότητα πώλησης του, από την άλλη. Κάπου, εδώ, μπλέκονται και οι επιθυμίες της διοίκησης, με τις επιθυμίες και θέλω του παίχτη και γίνεται το μπέρδεμα.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το συμβόλαιο του Μιχάλη, τελειώνει σε έναν χρόνο. Έτσι, λοιπόν, η διοίκηση, επιβάλλεται να πάρει άμεσες αποφάσεις για το πως θα χειριστεί το θέμα του. Έτσι ώστε, να μην χάσουμε και τον Μιχάλη, χωρίς να πάρουμε χρήματα.

Και μην πει κάποιος, ότι, θα οικονομήσουμε, το υπόλοιπο του συμβολαίου του, αν του το λύσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι βασικός κίπερ, της Εθνικής και αν φύγει κάποια στιγμή, πρέπει να πάρουμε, χρήματα.

Εάν, η ομάδα, δεν τα βρει μαζί του και χαθεί και αυτός, χωρίς να επωφεληθεί η ομάδα, θα είναι ακόμα ένα λάθος.

Για μένα, δεν έχει σημασία να αναρωτιόμαστε αν πουληθεί ή όχι. Σημασία έχει, πως θα κινηθει η διοίκηση, λαμβάνοντας υπόψην της, όλα τα δεδομένα, που υπάρχουν.

Ένα ενδεχόμενο είναι να του επεκτείνει το συμβόλαιο και να δει αργότερα το ενδεχόμενο πώλησής του, εφόσον έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Φυσικά, ρόλο θα παίξουν και οι επιθυμίες του παίχτη, όπως και οι όροι του συμβολαίου που υπογράφτηκε.

Ένα άλλο ενδεχόμενο, είναι η πώλησή του, από τώρα. Και πάλι ανάλογα, με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Αλλά, το μόνο σίγουρο, είναι ότι η ομάδα, Π Ρ Ε Π Ε Ι, να επωφεληθεί σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε βάθος χρόνου και όχι να χάσει έναν ακόμη παίχτη, χωρίς κάποιο ποσό. Και στην προκειμένη περίπτωση, μεγάλο ποσό.

O_BETATZIS είπε... 2 Μαΐου 2011 στις 4:05 μ.μ.

Μην τρελλαθούμε παιδιά, ο Σηφάκης είναι βασικό μέλος της ομάδας, όχι μόνο σαν παίκτης που είναι ένα επίπεδο πάνω από το μέσο όρο αλλά και σαν παρουσία στα αποδυτήρια. Διεθνής, έμπειρος, δε δημιουργεί προβλήματα.
Όσο για τα λάθη που έκανε οκ.
Είδατε τι έφαγε ο Κασίγιας προχτές????

Terminator είπε... 3 Μαΐου 2011 στις 12:59 π.μ.

Πρωσοπικα δεν εχω προβλημα να πουλιουνται οι καλοι μας παικτες φτανει να πηγαινουν στο εξωτερικο - γιατι οταν τους βλεπω με φανελα αλλης ελλ.ομαδος τοτε ... ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ !!!!

Valdazzar είπε... 3 Μαΐου 2011 στις 2:25 π.μ.

Αν σκεφτεστε την πωληση του Σηφακη τι να πουμε για ολους τους υπολοιπους... (πλην 5 περιπτωσεων)

Ανώνυμος είπε... 4 Μαΐου 2011 στις 1:46 μ.μ.

Οι μεγαλες ομαδες ξεκινουν απο τον τερματοφυλακα.Θελω να δω εξελιξη στον Σηφακη,και πρεπει η διοικηση να τον ανανεωσει τουλαχιστον για 2-3 χρονια και αν δεν δουμε να βελτιωνεται τοτε να πουληθει.Ξεκα8αρα πραγματα...

Allstar

Skolix είπε... 5 Μαΐου 2011 στις 4:55 μ.μ.

Και εγω πιστευω οτι πρεπει να μεινει και να ξεκινησει η αμυνα απο αυτον. Ειναι δυσκολο να βρεις τερματοφυλακα για να χτισεις γυρω του και νομιζω οτι ο Μιχαλης το αξιζει. Ειναι μικρος ακομα για τη θεση που παιζει και πιστευω θα βελτιωθει σε αυτα που υστερει.

Ανώνυμος είπε... 12 Μαΐου 2011 στις 5:35 μ.μ.

Ιδανικός τερματοφύλακας για ΑΡΗ. Με λίγη βελτίωση στις εξόδους θα είναι τέλειος.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 13 Μαΐου 2011 στις 8:30 μ.μ.

Πολύ καλός τερματοφύλακας για τον ΑΡΗ. Με λίγη βελτίωση στις εξόδους θα είναι τέλειος.

Sifakis3