Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Επιστροφή Manel Ferrer?

Δεν σχολιάσαμε καθόλου αυτό που αναγράφουν πολλές αθλητικές ιστοσελίδες σήμερα. "Αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Άρη - Φερέρ"! Καταρχήν δεν γνωρίζουμε αν ισχύει 100% η συγκεκριμένη είδηση. Το γεγονός όμως ότι το πλήθος των αθλητικών εκπομπών αναπαρήγαγαν την είδηση, χωρίς να διαψευστεί από την ΠΑΕ νομίζω ότι επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Ποιος είναι ο κος Φερέρ?
Νομίζω ότι όλοι τον θυμόμαστε. Ο Φερέρ ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για αναγέννηση του ποδοσφαιρικού μας τμήματος. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τότε τις πολύ καλές γνωριμίες του Φερέρ και έφερε αρκετούς παίκτες από την Ισπανία. Να θυμηθούμε μερικούς από αυτούς: Κόκε, Άλεξ Πέρεθ, Παλαθουέλος, Χαβίτο, Κάλβο κ.α. Οι συγκεκριμένες μεταγραφές δεν στοίχισαν στον Άρη, αλλά είχαν αποτέλεσμα. Άλλοι προσέφεραν, άλλοι πάλι έφυγαν νύχτα.

Ήταν μάλιστα τέτοιος ο ενθουσιασμός του κόσμου και της διοίκησης για το πρόσωπο του συγκεκριμένου ατζέντη, που φθάσαμε κοντά στο να συνάψουμε μαζί του συνεργασία που είχε σχέση με το Management της ομάδας. Κάπου εκεί ράγισε το γυαλί. Ποτέ δεν μάθαμε τι πραγματικά συνέβη, ακούστηκε ότι ήθελε εν λευκώ το Management, ο κ. Σκόρδας επενέβη και τελικά ακυρώθηκε η συνεργασία. Ο κόσμος του Άρη διχάστηκε στο άκουσμα της φυγής του Φερέρ. Η καταστροφολογία τότε έπαιρνε και έδινε! Ακούγονταν κραυγές απόγνωσης στα ερτζιανά της πόλης, που τόνιζαν ότι μετά τη φυγή του Φερέρ η ομάδα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει ανάλογες μεταγραφές. Τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Μια χαρά μεταγραφές έγιναν και τα επόμενα χρόνια. Αφού έφυγε ο Φερέρ από τον Άρη, συνεργάστηκε με τον Ηρακλή, αλλά και εκεί τερματίστηκε κάπως άδοξα η συνεργασία, αν και του έφερε τον Μαρκές που ήταν πολύ καλός, αλλά ιδιόρυθμος παίκτης.

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Φερέρ στη σημερινή ομάδα του Άρη?
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο συγκεκριμένος ατζέντης έχει φοβερά "κονέ". Το πρόβλημα δημιουργείται όταν θέλει να επέμβει πιο βαθιά στα θέματα της ομάδας. Μακάρι η σημερινή διοίκηση να καταφέρει να κρατήσει αυτή την ισορροπία. Δηλαδή ούτε να επέμβει βαθιά στην ομάδα, αλλά και παίκτες ικανούς να φέρει. Δε εννοώ ότι δε θα κερδίσει χρήματα από τον Άρη, αλλοίμονο. Κανείς τη σημερινή εποχή δεν εργάζεται για την ψυχή της μάνας του...

Με την είσοδο του Φερέρ στην ομάδα του Άρη, ίσως αποδυναμώνεται και ο ρόλος του Γιάννη Κόντη στα κοινά της ομάδας. Ίσως και όχι, μακάρι πάντως να βγει οφελημένη η ομάδα του Άρη. Δηλαδή, να γίνονται οι προτάσεις των μάνατζερ, τις οποίες θα αξιολογεί ο Κούπερ, που έτσι και αλλιώς έχει τον τελευταίο λόγο.  Και μακάρι από τη συγκεκριμένη κόντρα να βγει οφελημένο το ποδοσφαιρικό τμημα.

Ίδωμεν...

13 σχόλια:

jim είπε... 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:18 μ.μ.

Επαναλαμβάνω ότι η μεγαλύτερη συμφωνία του συλλόγου θα είναι η επέκταση της συνεργασίαςμας με τον Κούπερ...

Ο Κ.Φερέρ δεν έφυγε και με τις καλύτερες προϋποθέσεις και αρκετοι οπαδοί μας όπως λες διχάστηκαν...

Μεσολάβησε για να έρθουν κάποιοι παίχτες που προσέφεραν στην ομαδα , αλλά και κάποιοι αλλοι που δεν εδειξαν πολλα...

Προσωπικά, πάντα είμαι επιφυλαχικός σε θέματα ανθρώπων που ασχολούνται με το μανατζιριλίκι, γιατί μόμνος τους σκοπός είναι το κέρδος διχως συναίσθημα....

Αρχικά δεν είδα με καλό μάτι την επιστροφή του..Ίσως μυρίστηκε ευρωπαϊκή επιτυχία και έριξε γέφυρες...

Όμως, το κλειδί και ο καθρέπτης όλων ειναι το αποτελεσμα του αγωνιστικου τμηματος...

Πάνω από όλα απαιτουμε όλοι μας, προσεχτική διαχείριση, όπως πιστεύουμε ότι γίνεται και μεράκι για συνεχή βελτίωση....

Και επιτέλους να βγάλουμε κάποια παιδιά από τα τμηματα υποδομης....Υπαρχουν καλα ταλεντα που ειναι αρρωστα ΑΡΕΙΑΝΑ...

Εν κατακλείδι, προσεχτική διαχείριση των πόρων του συλλόγου, όχι στην αρθρόα έλευση λατίνων παιχτών (προσεχτικες επιλογες που αξιζουν τον κοπο) καιεισαγωγη παιδιων απο τα τμηματα του συλλογου...

VardARIS είπε... 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:29 μ.μ.

Ενδεχομένως αυτό που έκανε η αεκ με τον Μανόλο Χιμένεθ να είναι αρκετά έξυπνο: ειδικός όρος για μπόνους σε περίπτωση συμμετοχής μικρών παιδιών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα (με min συμμετοχές για κάποια αγωνιστικά λεπτά).

Ίσως κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς με τον Κούπερ...

Εννοείται πως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εξ'αρχής η συνεργασία που θα διέπει ΠΑΕ και Φερέρ, προκειμένου να μην υπάρχουν στη συνέχεια παρεξηγήσεις.

Αν ο Φερέρ κατάφερε να πείσει έναν Κόκε να έρθει σε μια ελληνική ομάδα που πριν έναν χρόνο είχε πέσει στη Β' Εθνική, θα είναι πολύ πιο εύκολο να πείσει έναν αντίστοιχο Κόκε να έρθει να δοκιμάσει την τύχη του σε μια ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις να περάσει στον γύρο των 32 του Europa League...

Ανώνυμος είπε... 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:26 μ.μ.

Εγω απλα θα πω οτι θελω επιτελους να δω τον Αρη να κανει καθε μεταγραφικη περιοδο 2-3 πραγματικα καλες κινησεις σε θεσεις που εχουμε οντως αναγκη,κ οχι 15 μεταγραφες αμφιβολου ποιοτητας οπως καναμε φετος!Κ με την παρουσια Κοντη-Φερερ στην ομαδα το πιθανοτερο ειναι να εχουμε παλι παρελαση παιχτων για να δικαιολογουν κ την παρουσια τους..
Avenger3

VardARIS είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:14 π.μ.

Μακάρι φίλε Avenger να κάνουμε έναν βασικό κορμό παικτών ώστε να μην χρειάζεται να φέρνουμε καραβιές παικτών. Αυτή την στιγμή πάντως φαίνεται η ομάδα να χρειάζεται αλλαγή. Άλλοι είναι παικταράδες αλλά δεν το αποδεικνύουν στο γήπεδο λόγω κακής εξωγηπεδικής ζωής, άλλοι επειδή χρειάζονται ψυχανάλυση και άλλοι επειδή απλά δεν μπορούν... Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που είναι σταθερά καλοί.

Έχω τονίσει και σε παλαιότερο post τον μύθο του ότι "η ομάδα είναι πλήρης και ότι υπάρχουν δύο παίκτες σε κάθε θέση". Η γύμνια της ομάδας φάνηκε όταν χρειάστηκε να μπουν οι αναπληρωματικοί και οι ρεζέρβες.

Εδώ πάντως μπορεί η διοίκηση να θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού και να κόψει τις ορέξεις των καιροσκόπων και άλλων που μυρίστηκαν χρήμα. Όλοι θα πρέπει να χορεύουν στο ρυθμό που θα δώσει η διοίκηση του Άρη. Δεν παραβλέπουμε ωστόσο ότι ήρθαν κάποιοι πολύ αξιόλογοι παίκτες στην ομάδα μας. Και σε αυτό αν μη τι άλλο, πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους managers...

Ξέφυγα από το θέμα του post. Περιμένουμε απόψεις σχετικά με το αν είναι θετική η ενεργοποίηση του Φερέρ στην ομάδα μας.

Ανώνυμος είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:21 π.μ.

Παίδες τον κύριο δεν τον ξέρω αλλά απο τις μεταγραφές που έκανε -όπως διαβάζω- δεν μπορείς να τις πείς ούτε επιτυχημένες αλλά και ούτε αποτυχημένες.

Αυτό που ξέρω είναι οτι θέλουμε ένα καλό μίξερ μέσα στην κουζίνα για να εκτελεί τις συνταγές του Κούπερ κι όχι άλλον έναν "εξυπνάκια" μάγειρα...

Ο καιρός θα δείξει ποιός θέλει πραγματικά το καλό του Άρη....

geokampour

Ο_ΒΕΤΑΤΖΙΣ είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:02 π.μ.

Υποθέτω ότι ήθελε να χώνει παντού τη μύτη του. Ίσως γι αυτό έφυγε και από τον Ηρακλή. Κι αυτό ενόχλησε τους τίμιους αλλά και τους πονηρούς που γυροφέρνουν την Ομάδα. Τώρα στην επιστροφή ίσως είναι πιο διακριτικός.

Εδώ βέβαια ο Πολυμετοχικός έχει μάνατζερ τον Αντωνίου τι λέμε τώρα. Καλόδεκτος είναι όποιος έχει να προτείνει καλούς και εργατικούς παίκτες.

Εγώ θα ήθελα να δώ το Μιχαλήτσιο να γυρίζει την επαρχεία και να ανακαλύψει ταλέντα. Όπως ο Αβραάμ και τόσοι άλλοι.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΟΜΩΣ....

VardARIS είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:45 π.μ.

Νομίζω ότι ο Μιχαλήτσιος το κάνει ήδη αυτό που λες φίλε Betatzi, "οργώνει" την επαρχία, και λογικά φέρνει πιτσιρικάδες για την Β΄ Ομάδα. Από ότι ακούω μάλιστα πάει και πολύ καλά (νομίζω είναι πρώτη)...

salonika 3 είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:07 π.μ.

Νομίζω πως αν καταφέρει η διοίκηση και τον κρατήσει τον Ροντ Στιούαρτ (ίδιος είναι!!) αποκλειστικά και μόνο στο θέμα μεταγραφές,θα είναι χρήσιμος.Κονέ σίγουρα έχει,παίκτες καλούς αναμφίβολα έχει φέρει(ειδικά εκείνος ο Παλαθουέλος τί χαφάρα ήτανε για την ηλικία του!!),άρα αν δεν μπλέξει τα μούτρα του με τα της διοίκησης πιστεύω θα βοηθήσει!Άλλωστε με τον Κούπερ στον πάγκο,δε νομίζω πως θα μπορέσει να κάνει αυτά που έκανε παλιά!!
Κάτι άλλο.Πώς βλέπετε τις φήμες για ανταλλαγή του προβληματικού Κάλβο με τον προβληματικό Λεονάρντο;Μπορεί να είναι μια μούφα και τίποτα παραπάνω,αλλά σαν σκέψη πώς σας φαίνεται;

VardARIS είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:38 π.μ.

Δεν ξέρω φίλε Salonika 3, για την ανταλλαγή, ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Λεονάρντο στην Αεκ δεν έδειξε τίποτα μέχρι στιγμής. Αντίθετα ο Κάλβο είχε στιγμές που έπαιξε μπάλα...

Skolix είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:40 μ.μ.

Μακρια απο Λεοναρντο! Κινηση με μεγαλο ρισκο αν ισχυει. Τα γραφω και στο cbox.

Τον Φερερ δεν τον θελω. Επιστρεφουμε στο μοτιβο των πολλων μεταγραφων. Εχουν φαει πολλα λεφτα απο τις μεταγραφες στην πλατη του Αρη. Ποιος εφερε Τουτα, Τινγκα, Βαισχαιμερ, Ρεγες κ.ο.κ. Μπερδευω τα σαπακια που φεραν αυτος και ο Κοντης. Ειχα διαβασε προ ετων μια λιστα με 70 (!!!) παικτες που εχουν φερει στον Αρη. Εφριξα! Πως μπορουμε να τα βρουμε αυτα;

Εφερε και καλους παικτες (Κοκε, Καλβο, Χαβιτο). Ο Παλαθουελος ηταν η αδυναμια μου. Ηταν χαφαρα, αλλα δυστυχως εφυγε για τη Χαρτς.

Γυριζουμε στη λατιν αγορα, η οποια οταν εχεις τον Ογιος καλη ειναι. Αλλα για διακρισεις δεν κανει.

Θα ψαξω τις μεταγραφες του. Αν μπορει καποιος να ψαξει και αυτος.

VardARIS είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:54 μ.μ.

Πάντως φίλε Skolix, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Υπεύθυνος για τις μεταγραφές των Βραζιλιάνων Τούτα, Τίγκα, Βαϊσχάιμερ ήταν η συνεργασία που είχαμε με τον αδερφό Ροναλντίνιο και τον Μαζίνιο. Αν θυμάμαι καλά ο Φερέρ δεν ασχολείται με την Βραζιλιάνικη αγορά. Νέτο, Αουρέλιο έφερε ο Κόντης, που επίσης ασχολείται με την Βραζιλιάνικη αγορά.
Όσο για τον Ρέγες και κάτι άλλους νομίζω τους είχε φέρει ο Όγιος.

Κάποιος που ξέρει με σιγουριά ας βοηθήσει...

Skolix είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:01 μ.μ.

Το ψαχνω αλλα δε βρισκω κατι. Τωρα το παρασκηνιο της καθε μεταγραφης δεν το ξερουμε. Γενικα ψαχνω οσο ηταν στον Αρη τι παικτες ηρθαν.

Skolix είπε... 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:04 μ.μ.

μαγκες τα βρηκα! Θα τα μελετησω μετα! Ποιες χρονιες εκατσε; 2006-07 και αλλη μια;

http://www.transfermarkt.de/de/super-league/transferuebersicht/wettbewerb_GR1.html