Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ηλυσιακός - Άρης 82-87 στην παράταση!

Όταν δεν βλέπεις έναν αγώνα κ τον ακούς από το ραδιόφωνο είναι δύσκολο να κάνεις ασφαλή κριτική. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω στηριζόμενος σε αυτά που άκουσα κ στα στατιστικά του αγώνα.

Αρχικά πρέπει να πω ότι απογοητεύτηκα κάπως με την ομάδα. Δεν περίμενα να δυσκολευτούμε τόσο να κερδίσουμε έναν από τους βασικούς υποψήφιους για υποβιβασμό. Ακόμη κ η περσινή μας ομάδα είχε κερδίσει πιο εύκολα. Περίμενα να έχουμε ένα εύκολο απόγευμα κ να κερδίσουμε με μια διαφορά της τάξεως των 10 πόντων.

Δύο είναι οι λόγοι που έπρεπε να συμβεί αυτό: 1ον η ομάδα μας έχει μεγαλύτερο μπάτζετ κ πιο ποιοτικούς παίχτες από τον Ηλυσιακό κ 2ον έχει παίξει πολλά περισσότερα επίσημα παιχνίδια οπότε θα έπρεπε να έχει καλύτερο ρυθμό...

Ευτυχώς κερδίσαμε... έστω κ στην παράταση...


Τι κρατάμε από τον αγώνα

  • Τη νίκη. Διότι σε ενδεχόμενη ήττα θα χάναμε έδαφος για την 3η θέση, διότι συνεχίζουμε το καλό σερί μας στα επίσημα παιχνίδια αλλά κ δείχνουμε χαρακτήρα όταν δε παίζουμε καλά.
  • Τη μεγάλη διαφορά μας στα ριμπάουντ (47 - 30) παρόλο που έλειπε ο Μπορόβνιακ. Αυτά είναι που μας κράτησαν στο παιχνίδι όταν χάναμε κ στην ουσία μας έδωσαν τη νίκη.
  • Την καλή εμφάνιση του Ντάνστον με 14 πόντους. Είχε κ 6 στις 6 βολές παρακαλώ! Να σας πω κ κάτι σχετικό... Τη χρονιά που είχαμε πάρει τον Μάσει είχαμε πάει σε ένα φιλικό παιχνίδι με τον παοκ στα Μαυροσκούφεια. Περιττό να σας πω ότι ο παίχτης μας φάνηκε πολύ "αγγούρι"! Και είδαμε όλοι πως εξελίχθηκε στην συνέχεια. Δεν λέω ότι ο Ντάνστον θα εξελιχθεί έτσι αλλά ας του δώσουμε λίγο χρόνο να προσπαθήσει.
  • Την μεγάλη βοήθεια του Σλούκα κ ειδικά τις 13 στις 13 βολές! Μόνο αυτό δείχνει ότι ξέρει τουλάχιστον τα βασικά. Παρόλα αυτά ακόμη δεν έχω πεισθεί για τη χρησιμότητα αυτού του δανεισμού. Αν μιλούσαμε για δικό μας παίχτη θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.
  • Την καλή εμφάνιση του Χρυσικόπουλου που είναι προς το παρών δικός μας παίχτης... 7 σημαντικοί πόντοι σε μόλις 9 λεπτά συμμετοχής. Και σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
  • Για τον Τάκερ τι να πούμε; Σε μια κακή του μέρα έκανε double-double (έβαλε 17 πόντους κ πήρε 13 ριμπάουντ).

Τι ξεχνάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται

  • Το ότι πήγαμε στην παράταση ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε ΕΥΚΟΛΑ.
  • Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης, Ταπούτος (παρά τους 14 πόντους κ τα 11 ριμπάουντ), Κουμπούρας και Πιρς ήταν πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου.
  • Τα 4 στα 23 τρίποντα. Και το ποσοστό είναι άθλιο κ τα 3ποντα είναι πάρα πολλά. Ειδικά στο 1ο ημίχρονο νομίζω ότι είχαμε 1 στα 13!
  • Την κάκιστη άμυνα μας. Ακούγοντας το παιχνίδι νόμιζα ότι ο Ηλυσιακός είναι υπερομάδα. Έπαιρνε εύκολα διαφορές γύρω στους 10 πόντους κ όταν πλησιάζαμε δεν δυσκολευόταν να ξανααυξήσει τη διαφορά.
  • Το ότι αναγκάζεται να παίζει ο Τάκερ 41:16 λεπτά στο σύνολο των 45 λεπτών του αγώνα. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει να παίζει τόσο πολύ. Θα "καεί" ο παίχτης.
  • Όταν έχεις 13 δευτερόλεπτα να κάνεις την τελευταία επίθεση κ το σκορ είναι ισόπαλο, κάνεις τουλάχιστον ένα σουτ. Εμείς δεν το κάναμε ούτε αυτό κ μοιραία πήγαμε στην παράταση...

Βλέποντας κ τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων συνεχίζω να πιστεύω ότι είμαστε οι μόνοι υποψήφιοι για την 3η θέση της κανονικής περιόδου. Απλά μετά την Σαββατιάτικη εμφάνιση δεν είμαι σίγουρος πόσο εύκολα θα την κατακτήσουμε...

0 σχόλια: