Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Barcelona - Real Madrid Match Preview

Barcelona vs Real Madrid
29 Νοεμβρίου 2010 23:00
Camp Nou, Barcelona
Pre Match


Πιθανές Ενδεκάδες:
Barcelona: 4-3-3
Victor Valdes - Daniel Alves, Gerard Pique, Carles Puyol, Maxwell- Sergio Busquets, Xavi Hernandez, Andres Iniesta - Pedro, Lionel Messi, David Villa.
Real Madrid: 4-2-3-1
Iker Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo - Sami Khedira, Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil, Angel Di Maria - Gonzalo Higuain.

Τα αστέρια των ομάδων
Lionel Messi (10 συμμετοχές - 13 γκολ)!
Μπορεί η ομάδα της Μπαρτσελόνα να αριθμεί πολλά από τα αστέρια της Εθνικής Ισπανίας, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Μέσι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας! Αυτός θα πάρει την μπάλα στα κρίσιμα λεπτά. Στο τελευταίο ματς με την Αλμερία (εκτός έδρας) σκόραρε 3 φορές, ενώ σέρβιρε και δύο ασίστ. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό για το Champions League ήταν απλά φανταστικός, έκανε τους παίκτες του τριφυλλιού να κουτουλάνε μεταξύ τους... Σκοράρει μάλιστα συνεχώς στα τελευταία 9 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει (με Μπαρτσελόνα και Εθνική Αργεντινής)...

Cristiano Ronaldo (12 συμμετοχές - 14 γκολ)!
Ο "CR7" απλά φέτος είναι ασταμάτητος. Όπου και αν παίζει, με όποια ομάδα και αν έχει αντίπαλο, πραγματικά σκυλιάζει προκειμένου να πετύχει γκολ. Και δεν σταματάει στο ένα! Προσπαθεί να πετύχει περισσότερα, χαρακτηριστικό παράδειγμα με τον Άγιαξ, που ενώ όλο το γήπεδο τον γιούχαρε, αυτός έπαιζε σαν λυσασμένος. Ο Κριστιάνο το έχει αυτό το χαρακτηριστικό: όταν τον γιουχάρουν τρελαίνεται! Και είναι σίγουρο ότι στο Καμπ Νόου θα είναι συνεχώς στο στόχαστρο της κερκίδας...
Οι 5 τελευταίες τους αναμετρήσεις 
07 Μαΐου 2008: Real Madrid - Barcelona 4 - 1
13 Δεκεμβρίου 2008: Barcelona - Real Madrid 2 - 0
02 Μαΐου 2009: Real Madrid - Barcelona 2 - 6
29 Νοεμβρίου 2009: Barcelona - Real Madrid 1 - 0
10 Απριλίου 2010: Real Madrid - Barcelona 0 - 2

Δηλώσεις σχετικά με το "Classico"
"Να δω αν μπορούν εμάς να μας κερδίσουν 8-0!"
"Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε" Κριστιάνο Ρονάλντο
"Η Μπαρτσελόνα θα περάσει δύσκολες στιγμές" Γκούτι
"Το ντέρμπι μας βρίσκει σε καλή κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει εγγύηση επιτυχίας" Γκουαρδιόλα
"Οι δύο ομάδες ποτέ δεν ήταν τόσο δυνατές ενόψει ενός ντέρμπι" Ανχελ Λοτίνα (Προπ. Λα Κορούνια)

Διαιτητής
Ο Βάσκος Ιτουράλδε Γκονζάλεθ θα διευθύνει το πολύ μεγάλο ντέρμπι. Είναι το τρίτο του classico, ενώ διανύει τη 16η σεζόν στην Primera Division!









Πρωτάρηδες

Υπάρχουν παίκτες που θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά σε ένα classico. Στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης οκτώ παίκτες θα γνωρίσουν για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα ενός τέτοιου ντέρμπι: Καρβάλιο, Ντι Μαρία, Σέρχιο Κανάλες, Πέδρο Λεόν, Μεσούτ Οζίλ, Κεντίρα, Ματέος, και φυσικά ο coach Jose Mourinho.
Στον αντίποδα η Μπαρτσελόνα έχει μόλις τρεις! Τους Αντριάνο, Μασκεράνο και Βίγια.


 


Πλεονεκτήματα Μπαρτσελόνα 
1) Λιονέλ Μέσι. Είναι σίγουρο ότι ο Γκουαρδιόλα θα δώσει ειδικές οδηγίες στον Μέσι στο πώς να βρεθεί 1 με 1 με τον Μαρσέλο, που δεν είναι και ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου!
2) Οι πολλοί πρωτάρηδες της Ρεάλ, που δεν γνωρίζουν τη σημασία ενός τέτοιου ντέρμπι.
3) Πίεση και συνεχής κατοχή μπάλας. Είναι σίγουρο ότι δε θα δούμε κάποια διαφορετική τακτική από την Μπαρτσελόνα, έτσι έχει μάθει να παίζει και σίγουρα δεν μπορεί να μάθει ξαφνικά να παίζει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Το μόνο που μπορεί να μην δούμε τόσο συχνά είναι οι επελάσεις των Ντάνι Άλβες (αν και αυτός είναι λίγο τρελοκομείο, δεν χαμπαριάζει από χλμ) και Μάξουελ, καθώς θα έχουν οδηγία να προσέχουν τις γρήγορες αντεπιθέσεις της Ρεάλ.

Πλεονεκτήματα Ρεαλ
1) Μουρίνιο. Άσος στην τακτική, χωρίς πολλά σχόλια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όσες φορές συνάντησε αντίπαλο τον Μέσι, κατάφερε να του κόψει το δρόμο προς τα δίχτυα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περυσινή αναμέτρηση με την Ίντερ που τον μάρκαραν συνεχώς! Κάτι αντίστοιχο θα δούμε και φέτος, με τον Κεντίρα να είναι ο ιδανικός για αυτό τον ρόλο (θα δίνει βοήθειες στον Μαρσέλο).
2) Αμυντική τετράδα που θα ανεβαίνει ψηλά. Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσει ο Μουρίνιο να σπάσει το ποδόσφαιρο κατοχής που θα έχει η Μπαρτσελόνα. Σε αντίθετη περίπτωση οι Καταλανοί θα κατασκηνώσουν έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ρεάλ (γεγονός που σε καμιά περίπτωση δεν θέλει ο Μουρίνιο).
3) Γρήγορη Αντεπίθεση στην κόντρα. Κάτι που ξέρει να παίζει άριστα η 4άδα των μεσοεπιθετικών (Κριστιάνο, Οζίλ, Ντι Μαρία, Χιγκουαίν).

Πρόβλεψη
Τι πρόβλεψη να επιχειρήσει κανείς σε ένα τέτοιο ματς. Ο Μουρίνιο είναι αήττητος μέχρι στιγμής από τότε που ανέλαβε την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει το σερί του, αλλά αυτό είναι το πραγματικά μεγάλο του στοίχημα. Η ποιότητα και των δύο ομάδων είναι αναμφισβήτητη. Οι προπονητές έχουν τους δικούς τους λόγους για να πάρουν το ματς. Προσωπικά θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα καθαρά λόγω του γεγονότος ότι έχει πολλούς γηγενής ποδοσφαιριστές, παίκτες που γνωρίζουν τη σημασία ενός τέτοιου ματς θα κερδίσει το παιχνίδι.  

6 σχόλια:

VardARIS είπε... 27 Νοεμβρίου 2010 στις 3:51 π.μ.

Παιδιά sorry για την όχι τόσο πετυχημένη φωτογραφία, αλλά τώρα μαθαίνω το photoshop! Μάλιστα για να δημιουργήσω την συγκεκριμένη (και όχι τόσο πετυχημένη) μου πήρε αρκετή ώρα! Αλλά που θα πάει, θα το μάθω καλύτερα τώρα που άρχισα...

Skolix είπε... 27 Νοεμβρίου 2010 στις 11:25 π.μ.

Μια χαρα ειναι η φωτο!

Παμε ρε Βασιλισσα! Ο Ζοζε θα το παρει μονος του το ματσακι! Εχω παθει πλακα με Οζιλ, τι παικτουρα ειναι αυτη! Παντως τον κλαψα τον Ροναλντο δεν τον πολυπαω, παροτι ειναι παικταρας. Αφου ο Μουρινιο δεν τον βαζει και πολυ τον Μπενζεμα, δεν τον στελνει στην Αριαναρα να μας λυσει τα χερια;; :-)

Φοβερο ματς, ελπιζω να μας χορτασει μπαλα μεχρι την Τεταρτη, γιατι μετα αναλαμβανει ο Αρης να διδαξει μεσα στην Ισπανια!

jim είπε... 27 Νοεμβρίου 2010 στις 12:30 μ.μ.

Γεια σας παιδιά...

Ωραία δουλειά φίλε VardARI...

Το ντέρμπι αυτό ειναι μέσα στα 3 κορυφαία του κόσμου και τα τελευταία χρόνια το κορυφαίο του κόσμου...

Προσωπικά δεν υποστηρίζω κάποια από τις δύο ομάδες, γιατί η μία είναι το ένα άκρο και η άλλη το άλλο άκρο...

Ασφαλώς και παραδέχομαι το καλύτερο ποδόσφαιρο του κόσμου που παιζει η Μπάρτσα και την απόλυτη πειθαρχία της Ρεάλ...

Δεν έχουν κάνει και λίγα οι Μαδριλένοι για να φτάσουν σε διακρλισεις στο παρελθόν , αλλά και οι αλλοι είναι ψηλομυταράδες και υπερόπτες κατά την γνώμη μου...

Γι' αυτό δεν υποστηρίζω ζεστά κάποια από τις δύο...

Πάντως , το μάτς αυτό δεν χάνεται...

Θεωρώ ότι η Μπάρτσα έχει το προβάδισμα σε όλους τους τομείς και το μόνο μελανό σημείο γι' αυτήν είναι η παρουσία του "αχώνευτου" γι' αυτούς Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ...

VardARIS είπε... 27 Νοεμβρίου 2010 στις 1:37 μ.μ.

Φίλε Skolix πραγματικά και εγώ τα έχω χάσει με αυτόν τον παικταρά αυγουλομάτι ΤουρκοΓερμανό... Γάτα ο Μουρίνιο, πήρε αυτόν, πήρε τον ΝτιΜαρία που κάνει παπάδες από αριστερά, και τον Κεντίρα για να τρέχει και για όλους τους άλλους που δεν πιέζουν (Ρονάλντο, Ντι Μαρία κλπ) και έναν στην άμυνα (Καρβάλιο) και έδεσε το γλυκό. Αντεπιθέσεις φωτιά, με πολύ καλά τελειώματα και βελτίωση του αδύνατου σημείου της περυσινής Ρεάλ, της άμυνάς της.

Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε τις αλλαγές της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα. Έναν Λασανά Ντιαρά, τον Μπενζεμά, τον Ραούλ Αλμπιόλ ή τον Γκρανέρο από Ρεάλ και θα ήμασταν super!!!!!!

ανωνυμος είπε... 30 Νοεμβρίου 2010 στις 12:40 π.μ.

ρε φιλαρακο μας εκαψες κανονικα...... τι 11 η ωρα γραφεις κ εγω σε πιστεψα κ εχασα το μισο ματς!

VardARIS είπε... 30 Νοεμβρίου 2010 στις 10:13 μ.μ.

Sorry παιδιά για την ώρα, από το ξένο site που έπαιρνα πληροφορίες έδειχνε τοπική ώρα και μπερδεύτηκα...

Τουλάχιστον ελπίζω φίλε ανώνυμε να σε έπεισα να παίξεις άσο το ματσάκι, μήπως και κονόμησες τουλάχιστον!