Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Άρης - παοκ 81-68. Να μας ξανάρθετε... (vid)

Εύκολο απόγευμα για την ομάδα μας εναντίον του καλύτερου της πελάτη.

Ο φουκαράς ο συμπολίτης άντεξε για ένα ημίχρονο αλλά μετά παρασύρθηκε στο ρυθμό του Άρη κ του φλεγόμενου Παλέ (στην κυριολεξία γιατί είχε απίστευτη ζέστη εκεί μέσα).

13 πόντους διαφορά λοιπόν και αν δεν ακουγόταν το γνωστό σύνθημα "Πιο μαλακά, πιο μαλακά με την πονάτε τον παοκ παιδιά" η διαφορά θα ξεπερνούσε τους 25...

Χαλάλι ρε, τι να κάνουμε, τις γκόμενες μας τις φερόμαστε καλά εμείς οι Αρειανοί... δεν πιστεύω να έχουν παράπονο;

Το παιχνίδι
Όπως είπα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό αν κ παίρναμε διαφορές 6-7 πόντων, τις χάναμε διότι στην άμυνα δεν ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Στο τέλος όμως του ημιχρόνου με μια προσωπική ενέργεια κ ασίστ του Τάκερ στον Ταπούτο πήραμε διαφορά 5 πόντων. Κάπου εκεί ήταν η αρχή του τέλους.

Στο 3ο δεκάλεπτο παίξαμε φανταστική άμυνα όπου δεχτήκαμε μόνο 10 πόντους κ βάλαμε 21. Η διαφορά μάλιστα στο 4ο δεκάλεπτο έφτασε κάποια στιγμή στους 22 πόντους κ δε μπορώ να καταλάβω γιατί χαλάρωσε η ομάδα στο τελευταίο δίλεπτο κ έπεσε η διαφορά στους 13 πόντους αντί να πάει στους 25.

Ελπίζω να μην το πληρώσουμε αυτό στο 2ο γύρο διότι μη ξεχνάμε ότι το παοκ-Άρης στο μπάσκετ είναι το ματς της χρονιάς γι'αυτούς. Με κάθε νίκη τους ανοίγουν σαμπάνιες κ πανηγυρίζουν σαν να πήραν πρωτάθλημα. Αχ ρε Γκάλη τι τους έχεις κάνει...

Οι κορυφαίοι
Καλύτερος παίχτης ήταν φυσικά ο Ταπούτος με 22 πόντους, 4/5 2ποντα, 3/4 3ποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ κ ένα κλέψιμο. Στατιστικά για φίλημα. Ήταν η απάντηση του γιατί αναγκάστηκε πέρυσι να παίξει σε αυτή την ομάδα...

Στους κορυφαίους κ ο Τάκερ με 17 πόντους κ 8 ριμπάουντ. Ο τύπος έβαλε κανά 2 απίστευτα καλάθια που έδειξε μέρος της κλάσης του.

Γενικά όλοι έπαιξαν καλά ακόμη κ ο Ντάστον ο οποίος έβαλε 8 πόντους. Αυτός κ ο Μπορόβνιακ ανέλαβαν το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου κ τα πήγαν αρκετά καλά αλλά αποβλήθηκαν κ οι 2 με 5 φάουλ.

Τι μου άρεσε:
  • Το πολύ καλό ποσοστό στις βολές με 15/16. Επιτέλους κάναμε το αυτονόητο.
  • Οι σωστές επιλογές στα τρίποντα (4/10).
  • Το καλό ποσοστό στα σουτ από μέση απόσταση.
  • Το ότι κατεβάσαμε περισσότερα ριμπάουντ από τον αντίπαλο παρόλο που στα χαρτιά υστερούσαμε στους ψηλούς.

Τι δε μου άρεσε:
  • Τα 9 επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου.
  • Η χαλάρωση στο τελευταίο 2λεπτο.
  • Ο Σλούκας. Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί τον πήραμε. Αλλά ας μην είμαι αυστηρός, μέρα που είναι...
  • Δαμιανίδη πάρε ψηλό.
  • Ο Χρυσικόπουλος εκτός αποστολής; Γιατί άραγε;

Ο συμπολίτης
Όπως περίμενα ο συμπολίτης δεν έχει κακή ομάδα. Ο Μάρσαλ είναι πολύ καλός παίχτης. Το ίδιο κ ο Γκετσέφσκι. Ο Παπαδόπουλος δε μου άρεσε. Ο άνθρωπος είναι πιο αργός από την καθυστέρηση. Μέχρι να κουνήσει το ένα πόδι βρομάει το άλλο. Καμία σχέση με τον παίχτη που είχαμε αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαρλεουά.

Ενώ κ αυτός ο Μακ Γκραθ τα έβαζε όλα. Παίζει να έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Ήρθε κ αυτό ο απίθανος Ντόζιερ κ μας έβαλε 11 πόντους στα τελευταία λεπτά.

Αν δεν διαλυθεί η ομάδα του συμπολίτη από τα οικονομικά προβλήματα τότε μάλλον θα διεκδικήσει την είσοδο στην 4άδα...

Οι οπαδοί μας
Σχετικά καλή ήταν κ η προσέλευση του κόσμου αλλά όχι όπως παλιά. Τόσο κόσμο θα έπρεπε να έχουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Στα ματς με τον τούρκο δεν θα έπρεπε να χωράμε να μπούμε στο γήπεδο.

Βέβαια θα μου πείτε πως να πάει ο κόσμος στο γήπεδο όταν ξέρει από πριν το αποτέλεσμα; Τι να πάει να δει; την καθιερωμένη προπόνηση; :) :)

Δίπλα μου καθόταν ένας πιτσιρικάς από τα Γιάννενα που δεν ήταν Αρειανός αλλά ΠΑΣ. Έμεινε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα. Σε κάποια φάση μου είπε "Έχετε πολύ οργανωμένους οπαδούς".

Ήρθε ο πιτσιρίκος από τα Γιάννενα στο γήπεδο κ δεν ήρθαν άλλοι κ άλλοι...ονόματα δεν λέμε... ξέρετε ποιοι είστε...

Α κ αυτή η νέα μόδα να πετάμε χαρτάκια κ να μην αφήνουμε τους αντιπάλους να κάνουν ζέσταμα είναι μεγάλο καφριλίκι κ πρέπει να το κόψουμε γιατί θα φάμε καμιά τιμωρία...




3 σχόλια:

RedDragon είπε... 6 Νοεμβρίου 2010 στις 11:25 μ.μ.

Τελικά ο Χρυσικόπουλος ήταν τραυματίας γι'αυτό δεν ήταν στην αποστολή.

Skolix είπε... 7 Νοεμβρίου 2010 στις 12:56 μ.μ.

Εχω τρελαθει με τον Τακερ ρε παιδια! Ειχα χρονια να δω τετοιο παικταρα, εξαιρουμενου του Μασεϊ. Αλλα ο Τακερ ξερει μπασκεταρα! Ο Μασεϊ ηταν ατεχνος, αλλα φοβερα αθλητικος. Μην το ματιασω το παλληκαρι, αλλα θα τριβουμε τα ματια μας φετος.

Για τον Ταπουτο, τον οποιο ολα αυτα τα χρονια εκραζα στον πατερα μου, εχω να πω οτι ειναι πολυ καλος παικτης και επειδη ειναι και Αριανο τα δινει ολα! Θελω να τον κρινω σε βαθος χρονου ομως, γιατι εχω την εντυπωση οτι παντα ξεκινουσε καλα στα πρωταθληματα και μετα ξεφουσκωνε.

Μου αρεσει και ο Μποροβνιακ πολυ. Με ενα καλο πενταρι θα καναν πολυ καλο διδυμο. Ο Νταστον ειναι αλλου το παλληκαρι, δε μπορει. Ρε παιδια, μου θυμιζει ενα απιστευτο μαυρακιγκαρντ με κορδελα νομιζω στο κεφαλι που ειχε ερθει πριν απο μερικα χρονια και δεν ηξερε που πατουσε και που βρισκοταν! Επαιζε σαν υπνωτισμενος. Δε θυμαμαι ονομα ρε γμτ.

Να συμπληρωσω στους παικταραδες ολκης, γιατι καλους παικτες παντα βλεπαμε, τον Σμους Παρκερ. Ακομα θυμαμαι το ματς με το Μαρουσι στο Ιβανωφειο που επαιζε αυτος με τον Χατσον και οταν ο τελευταιος βγηκε με φαουλ στην παραταση, τοτε νικησαμε! (Τον Χατσον τον ηθελα παντα στον Αρη, φοβερος παικτης)

Ο συμπολιτης θα παει καλα λογω Σουλη. Εχει και 2-3 πολυ καλους παικτες, αλλα νομιζω οτι δε θα μας απειλησει αν συνεχισει ετσι η ομαδα.

Skolix είπε... 7 Νοεμβρίου 2010 στις 2:48 μ.μ.

Μου ηρθε φλασια για το γκαρντ που λεω πανω. Νομιζω λεγοταν Τεϊλορ. Τι γελια ειχαμε ριξει με τον πατερα μου!