Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΆΡΗΣ - Αζόφμας 88-75

Εύκολη νίκη για την ομάδα μας στο 1ο ματς των ομίλων του Eurocup. Σε όλο τον αγώνα είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα κ θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κ με μεγαλύτερη διαφορά αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Χαποέλ πήρε διπλό μέσα στην έδρα της Τσεντεβίτα με 83-92 ενώ για τον ίδιο θεσμό Πανελλήνιος κ Παοκ ξεκίνησαν με εκτός έδρας ήττες από Καντού κ Εστουντιάντες αντίστοιχα.

Όπως είπα η ομάδα δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κ κατά διαστήματα έπαιξε κ ωραίο μπάσκετ. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι κ πήραμε το προβάδισμα από την αρχή κ το κρατήσαμε μέχρι το τέλος.

Μελανό σημείο της εμφάνισης ένα μπλακ ουτ στο τέλος του ημιχρόνου κ στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου όπου η Αζόφμας κατάφερε να μας ισοφαρίσει από το -14! Μετά όμως σοβαρευτήκαμε κ πάλι κ ανεβάσαμε τη διαφορά στους 13 πόντους.

Τι μου άρεσε
  • Η συνεχής προσπάθεια της ομάδας να παίξει γρήγορο μπάσκετ κ να τρέξει σε αιφνιδιασμούς. Εκτός των άλλων είναι κ ελκυστικό προς τον θεατή αυτό το μπάσκετ.
  • Η ενέργεια που βγάζαμε στην άμυνα ειδικά στο 1ο κ στο 4ο δεκάλεπτο.
  • Ο Ντανστον έκανε 2ο συνεχόμενο καλό παιχνίδι με 12 πόντους κ πολύ καλά ποσοστά. 4/4 δίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ κ 3 μπλοκ! Φαίνεται να βρίσκει το ρόλο του στην ομάδα.
  • Ο Πιρς βοήθησε αυτή τη φορά, πέτυχε 10 πόντους κ πήρε 8 ριμπάουντ. Αρκετά καλός κ στην άμυνα. Έκανε όμως κ 4 λάθη.
  • Ο Μπορόβνιακ πολύ καλός με 17 πόντους κ 7/8 δίποντα.
  • Προσωπικά μου άρεσε ο Χαραλαμπίδης παρά τους μόλις 4 πόντους. Δεν εκβίασε προσπάθειες, έπαιξε πολύ καλή άμυνα (3 κλεψίματα) κ στην επίθεση είχε σωστές επιλογές δίνοντας 4 ασσιστ. Γενικά ο Χαραλαμπίδης βοηθάει αρκετά κ δείχνει καλή επιλογή, αν βρει κ το σουτ του θα είναι σούπερ.
  • Καλός κ ο Σλούκας στην οργάνωση του παιχνιδιού κ στην άμυνα (3 ασσιστ κ 3 κλεψίματα) θέλει όμως πολύ δουλειά στο σουτ.
  • Ο Τάκερ είναι μία ξεχωριστή ιστορία μόνος του. 28 πόντους (το 1/3 της ομάδας), 6 ριμπάουντ, 3 ασσίστ, 2 κλεψίματα, καλή άμυνα... δεν παίζεται ο τύπος.

Τι δε μου άρεσε
  • Δεν ξέρω αν πρέπει να με προβληματίσουν τα κενά διαστήματα. Από +14 πήγαμε στο 0, μετά πήγαμε πάλι στο +11 νομίζω κ πάλι μείωσαν. Τελικά κερδίσαμε με +13 αλλά θα μπορούσαμε κ πολύ παραπάνω.
  • Η ομάδα δείχνει να στηρίζεται πάρα πολύ στον Τάκερ. Εντάξει ο τύπος είναι παιχταράς αλλά δεν είναι καλό να στηρίζεσαι σε έναν παίχτη. Έπαιξε πάλι 33 λεπτά. 10 λεπτά παραπάνω από κάθε άλλο παίχτη. Θα αντέξει σε τέτοιους ρυθμούς;
  • Ο Χρυσικόπουλος έπαιξε 7 λεπτά, ο Τσαϊρέλης 44 δευτερόλεπτα, Κουμπούρας κ Σλούκας από 10 λεπτά. Θα ήθελα μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων παιδιών ειδικά σε ένα εύκολο παιχνίδι.
  • Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν χρησιμοποιείται καθόλου ο Σκορδίλης. Σαν παίχτης εμένα δε μου λέει κάτι αλλά είναι άσχημο να έχεις έναν παίχτη κ να μην τον βάζεις καθόλου.
  • Ο Χατζηβρέττας ήταν αρνητικός. Ήταν πολύ άστοχος κ αυτό τον επηρέασε.
  • Πολύ λίγος ο κόσμος στο Παλέ. Κρίμα να μην στηρίζουν μια τόσο καλή προσπάθεια που γίνεται φέτος. Να ζητάνε ψηλό κ μεταγραφές όμως ξέρουν...

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 17 Νοεμβρίου 2010 στις 1:49 μ.μ.

Με το θωρηκτό τον Τάκερ δεν φοβάμαι. Η ομάδα σε σχέση με πέρυσι έχει βελτιωθεί. Βασικά θυμίζει ομάδα τι να λέμε τώρα. Μέχρι και διψήφιο αριθμό ασίστ βγάζουμε.

RedDragon είπε... 17 Νοεμβρίου 2010 στις 1:55 μ.μ.

Κάνθαρε που να τον δεις στο γήπεδο live.

Ο τύπος είναι απίστευτος. Και οι περισσότεροι πόντοι του είναι με διεισδύσεις, ότι ψάχναμε τόσα χρόνια.

jim είπε... 19 Νοεμβρίου 2010 στις 2:14 μ.μ.

Ο Τάκερ από τη πρώτη φορά που τον είδα μου θύμισε λίγο κάτι από Τσάρλς Μπάρκλεϊ...

Μιλάμε για ένα παίχτη ο οποίος φέρνει τον κόσμο το γηπεδο...

Η ομάδα μας έχει ξεκινήσει καλά κια έχει ψυχολογια...

jim είπε... 19 Νοεμβρίου 2010 στις 2:46 μ.μ.

Και ο Ντανστον επισης φαινεται ότι στρωνει......

Ματς με ματς θα δενουμε ακομη παραπανω.....

jim είπε... 19 Νοεμβρίου 2010 στις 2:53 μ.μ.

Και ο προπονητης μας φαίνεται ότι έχει δουλέψει την ομάδα σε ενα πλάνο και ειναι σε καλό επίπεδο....