Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ανασκόπηση των 10 πρώτων αγωνιστικών για τον Άρη

Όταν σχεδίαζα να κάνω την ανασκόπηση των 10 πρώτων αγωνιστικών για την ομάδα μας δεν περίμενα ότι θα βρισκόμασταν σε αυτή την άσχημη κατάσταση.

Η ομάδα προέρχεται από συνεχόμενα κακά αποτελέσματα κ το κλίμα έχει αρχίσει να βαραίνει επικίνδυνα.

Πέρα από την κριτική προς τους παίχτες άρχισαν σιγά σιγά να ακούγονται και οι πρώτες μουρμούρες για τον προπονητή. Ελπίζω να μην κάνουμε για άλλη μια χρονιά πολλά βήματα προς τα πίσω...

Φτάσαμε στο 1/3 του πρωταθλήματος λοιπόν και βρισκόμαστε στην 8η θέση της βαθμολογίας με μόλις 13 βαθμούς σε 10 παιχνίδια. Αν η ομάδα είχε 3-4 βαθμούς παραπάνω, κάτι πολύ εφικτό, τώρα θα κάναμε τελείως διαφορετική συζήτηση...

Έχουμε παίξει 5 παιχνίδια εντός κ 5 εκτός έδρας.

Έχουμε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες. Και μόνο το γεγονός ότι στα 10 παιχνίδια έχουμε 5 ήττες δείχνει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Δεν είναι όμως μόνο το αποτελέσματα που προβληματίζουν αλλά κυρίως η εικόνα της ομάδας.

Έχουμε πετύχει 6 γκολ σε 10 παιχνίδια. Περίπου 1 γκολ σε 2 παιχνίδια! Από τα 6 αυτά γκολ τα μισά τα έχουν πετύχει οι αμυντικοί μας. Είναι εύκολο πιστεύω να καταλάβει κάποιος ότι η ομάδα έχει σημαντικό επιθετικό πρόβλημα. Και ναι είναι αλήθεια έχουμε τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα (μαζί με τον πανιώνιο).

Στην άμυνα έχουμε δεχθεί 9 γκολ, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Πολλά από αυτά όμως έχουν στοιχίσει βαθμούς κ προέρχονται από αστεία λάθη της άμυνας.

Για να δούμε τα παιχνίδια συνοπτικά:

Καβάλα - Άρης 0-1
Μέτρια εμφάνιση. Πετύχαμε γκολ στην 1η φάση που κάναμε κ μετά το κρατήσαμε εύκολα.

Άρης - ΠΑΟ 0-1
Μέτρια εμφάνιση. Δεν αξίζαμε την ήττα, ούτε όμως κ κάτι παραπάνω από το Χ.

Πανιώνιος - Άρης 1-0
Κάκιστη εμφάνιση. Μας έκανε κουδούνια ο Πανιώνιος.


Άρης - Εργοτέλης 1 - 0
Μέτρια εμφάνιση. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας να βάλουμε γκολ στις καθυστερήσεις.

Παοκ - Άρης 0-1
Καλή εμφάνιση κυρίως ανασταλτικά. Βάλαμε το γκολ κ το κρατήσαμε εύκολα.

Άρης - ΑΕΚ 0 - 4
Όταν τρως 4 γκολ στην έδρα σου ότι κ να πεις είναι περιττό. Η εμφάνιση όμως ήταν μέτρια κ όχι τόσο κακή όσο δείχνει το σκορ.

Ολυμπιακός - Άρης 1 - 0
Κακή εμφάνιση ειδικά στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο βελτιωθήκαμε αλλά δεν διεκδικήσαμε ούτε το Χ.

Άρης - Ατρόμητος 2 - 0
Ίσως η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας στο πρωτάθλημα. Εύκολη νίκη θα μπορούσαμε κ άλλα γκολ.

Άρης - Λάρισα 1 - 1
Κάκιστη εμφάνιση. Βάλαμε γκολ από κόρνερ, δεν το κρατήσαμε κ κοντέψαμε να χάσουμε κιόλας.

Ηρακλής - Άρης 1 - 0
Κακή εμφάνιση. Δεν αξίζαμε την ήττα αλλά δεν διεκδικήσαμε κ κάτι παραπάνω από το Χ.

Βλέποντας λοιπόν όλα τα παιχνίδια με το ζόρι βρίσκει κάποιος 2 καλές εμφανίσεις της ομάδας! Οι περισσότερες είναι από μέτριες ως κακές.

Οι ήττες από Πανιώνιο κ Ηρακλή είναι απογοητευτικές κυρίως λόγω της ανυπαρξίας των αντιπάλων. Ο Πανιώνιος είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής κ ο Ηρακλής δεν έδειξε ΤΙΠΟΤΑ στο ματς κ πήρε μία ανέλπιστη νίκη.

Απογοητευτική είναι κ η αντίσταση που προβάλαμε στο ΠΟΚ. 3 ήττες σε 3 παιχνίδια.

Προσθέστε σε όλα αυτά και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τα Τρίκαλα, μία ομάδα Β εθνικής που μία σοβαρή ομάδα θα τις έριχνε 3 γκολ.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι τόσο χάλια που παίζει μόνη της κ χάνει. Αυτό ακριβώς είδαμε στον αγώνα με τον Ηρακλή. Μετά τον πανιώνιο και την ξάνθη είμαστε πιστεύω στη χειρότερη αγωνιστική κατάσταση. Προσέξτε, δε λέω ότι έχουμε τη χειρότερη ομάδα, την αγωνιστική μας κατάσταση αναφέρω.

Το περίεργο της όλης φάσης είναι ότι κ τα προηγούμενα 4 χρόνια (με 4 διαφορετικούς προπονητές) αυτή την περίοδο η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Και όλες τις χρονιές ανέβαζε πολύ την απόδοση της στο 2ο γύρο αλλά κ τη βαθμολογική της συγκομιδή.

Χρόνος υπάρχει για ανάκαμψη, παιχνίδια υπάρχουν πολλά. Η ομάδα δεν ξέχασε να παίζει μπάλα. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί λύση.

Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση όμως;

Την πιο μεγάλη ευθύνη την έχει ο δημιουργός αυτής τη ομάδας κ δεν είναι άλλος από τον Κούπερ. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αυτά με τον Στρατηγό με έχουν κουράσει. Δεν υπάρχει κανένας Στρατηγός. Όλοι είναι άνθρωποι κ κάνουν λάθη. Θα πρέπει να δει κ αυτός τις ευθύνες του. Και είναι αρκετές. Εγώ ας πούμε δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε δοκιμάζει τον Κάλβο στη φυσική του θέση στα δεξιά... αλλά δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή τέτοιες αναλύσεις.

Φυσικά δε φταίει μόνο αυτός. Φταίνε κ οι παίχτες. Κάποιοι από αυτούς είναι ντεφορμέ κάποιοι απλά δε μπορούν. Δεν είναι παίχτες για το επίπεδο που θέλουμε να έχουμε ως ομάδα.

Φταίει φυσικά κ η διοίκηση που πήρε αυτούς τους παίχτες. Γιατί δε νομίζω ο Κούπερ να ζήτησε ας πούμε τον Τσεσνάουσκις ή τον Τσέζαρεκ. Λογικά θα ζήτησε ένα δεξί χαφ κ έναν επιθετικό. Θα του έδειξαν τις επιλογές που έχει κ θα διάλεξε τους καλύτερους. Το θέμα είναι τι επιλογές έχεις όταν δεν υπάρχουν λεφτά...

Το ότι ο Κούπερ έχει την μεγαλύτερη ευθύνη δε σημαίνει ότι πρέπει να διώξουμε τον προπονητή. Σε καμία περίπτωση. Αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποτε μεγάλη ομάδα θα πρέπει να διατηρήσουμε έναν προπονητή για 3 με 5 χρόνια ώστε να φανεί η δουλειά του. Άλλωστε τι καταλάβαμε με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών;

Επίσης το ότι στηρίζουμε τον Κούπερ δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται κ κριτική. Με την κριτική μπορεί να δει κ αυτός τα λάθη του κ να τα διορθώσει.

Αν μείνει ο Κούπερ για 3 χρόνια εμένα δε με νοιάζει τι θα κάνουμε αυτή τη χρονιά. Είναι σίγουρο ότι αν έχει χρόνο ένας προπονητής να δουλέψει με μια ομάδα θα δείξει αποτελέσματα. Πόσο μάλλον όταν ο προπονητής αυτός είναι ο Κούπερ.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα:

Ανανέωση στον Κούπερ.... χθες.

7 σχόλια:

Skolix είπε... 16 Νοεμβρίου 2010 στις 4:17 μ.μ.

Φιλε Red, προσυπογραφω καθε αραδα του αρθρου σου. Συμφωνω απολυτα σε ολα και ειδικα στην ανασκοπηση των αγωνων.

Αντε πειτε χθες περναμε το χ. Αυτος ηταν ο στοχος; Να παρουμε χ απο τις γριες οι οποιες εν τελει κερδισαν τυχαια; Τι εκανε η ομαδα για να παρει τη νικη; Τιποτα, οποτε δικαιολογιες δεν υπαρχουν. Η ομαδα νοσει, χρειαζεται δουλεια, πιστη στον Εκτορα και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ. Οσοι δε μπορουν να πανε σπιτια τους.

ΝΑVAS είπε... 16 Νοεμβρίου 2010 στις 5:31 μ.μ.

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΣΕΖΑΡΕΚ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΗ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ.ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ.

ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ.

ΑΜΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΜΑΤΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ.


ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ΑΠΛΩΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ.
ΜΕΧΡΙ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΝ

RedDragon είπε... 16 Νοεμβρίου 2010 στις 7:35 μ.μ.

Φίλε Navas τους παίχτες τους ανέφερα στην τύχη... Σίγουρα όμως περιμέναμε πολύ περισσότερα κ από τους 2 αυτούς...

Ανώνυμος είπε... 16 Νοεμβρίου 2010 στις 9:41 μ.μ.

symfono gia tus pextes me ton proigumeno.nomizo oti eine kaloi pextes,ektos vevea ap tus ispanus pu pezun brosta ke i diki tus aniparxia,krata tin omada sto 0.o javito eine o idios pektis pu itan prin 5 xronia akrivos.ftanei pia afta ,peri filotimu ke treximatos.o amyntikos osi bala ke na xerei prepei na dioxnei ke aftos pu pezei brosta,asxeta ap tis alles dulies pu kanei sto gipedo prepei stis 3-4 efkeries pu tha kanei na valei tin 1.o xavito,edo ke 5(!!!!!!!!!!!)xronia xriazete 10 gia na skorarei.mallon,giati DEN dulevei s afto.o allos pali afu prota mas dixnei poso bala xerei,otan prepei na sutarei,vgazei sentra ke otan prepei na senrarei,sutarei.4 xronia gia na mathei ta aftonoita eine polla.o koke eine klinika nekros,edo ke 3 xronia ke anti gia kritiki,oloi siopun ke ton xaidevun.oso gia ton kuper,o nomos leei,oti,kalos proponitis,eine aftos pu pistevei o kosmos,pos eine.apo mena paso.mesa stis 4 grames,osoi exun matia vlepun.

jim είπε... 16 Νοεμβρίου 2010 στις 10:16 μ.μ.

red, εγώ πιστεύω ότι ο Κούπερ έχει να κάνει με κάποιες καταστασεις που ειναι παραλογες...

Για παραδειγμα, δεν εχει καθαρο αριστεροπόδαρο εξτρεμ...Δεν έχει έναν επιθετικό με ψυχολογία στο γκολ όπως ειχε περυσι τον καμπορα...

Έχει προβλήματα με την εξωγηπεδικη ζωη αρκετων παιχτων...Αν ειχε περισσοτερες λυσεις εσεις πιστευετε θα επαιζε με αυτους που σημειωνον συνεχως πειθαρχικα παραπτωματα...;;;

Επίσης, έχει να κάνει με ψυχολογικα καποιων παιχτων...

Ενταξει, μπορει να δουλευει αυτος το υλικο καθημερινα...Καταλαβαινουμε, παρολα αυτα, ότι ειναι δυσκολα τα πραγματα...

Και το σημαντικότερο...Μην ξεχνάμε την μεγάλη διαφορά που εχουν οι παιχτες μας σε απόδοση αναμεσα στα ευρωπαϊκα ματς και τα ελληνικά...

Πέρυσι απο τον ιανουαριο ως τον απριλιο, δωσαμε , 6 ματς κυπελλου μεσοβδομαδα και στο καπακι παιξαμε κυριακη...

Και τοτε χαναμε βαθμους, αλλα παιζαμε καλουτσικη μπαλιτσα...δεν ειχαμε αυτες τις μεταπτωσεις που εχουμε φετος...

Σε αυτες τις μεταπτωσεις δεν ξερω αν φταιει ο κουπερ....

Επαγγελματιες παιχτες ειναι με εκατονταδες επισημα ματς στα ποδια τους...Ας ελενξουν την ψυχολογια τους, ας βαλουν ενα προγραμμα διατροφης και χαλαρωσης στην ζωη τους, να μπορουν να αγωνιζονται...

Φυσικα όλα αυτα με την βοηθεια απο τους ανθρωπους της ομαδας....

Ανώνυμος είπε... 16 Νοεμβρίου 2010 στις 11:27 μ.μ.

Κάτω τα χέρια από τον Κούπερ.

Ο Χαβίτο είναι ο μόνος που δεν είναι ευθυνόφοβος. Ο μόνος που κοιτάει εστία. Οι άλλοι κρύβονται ή κοροιδέυουν.

Συμφωνώ με τον Jim ότι το πρόβλημα είναι βαθύ . Όπου "βαθύ" βλέπε νοοτροπία. Των παικτών , της διοίκησης και από σήμερα του Super 3. Ελπίζω να ήταν για τον Super μια κακή παρένθεση αφού έχει προσφέρει πάρα πολλά ως τώρα.

Ο Κούπερ είναι αυτό ακριβώς που θα μας διορθώσει και
ο Χαβίτο είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να γίνουμε.

REB

pavvou είπε... 17 Νοεμβρίου 2010 στις 12:06 π.μ.

Χαίρομαι που διαβάζω έξυπνες κριτικές, καλοπροαίρετες όλες, με κοινό χαρακτηριστικό την στήριξη στον Κούπερ.

Ο Super 3 τι έπαθε ξαφνικά;Λάλησαν;