Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Ντάριο Φερναντέζ


O 32χρονος αργεντινός μέσος έπαιξε σε 24 παιχνίδια φέτος. 18 για το πρωτάθλημα, 6 για τα Play Offs και 2 για το κύπελλο. Το μόνο αξιοσημείωτο από τα στατιστικά του είναι τα κερδισμένα φάουλ στα οποία είναι 1ος στην ομάδα (μαζί με τον Κόκε).

Πρέπει επίσης να έχει "κερδίσει" κ τις περισσότερες αποβολές αντιπάλου. Σίγουρα πάνω από 5, να μην πω κοντά στις 10. Είναι αλήθεια ότι έπεφτε λίγο θεαματικά κ παρέσερνε τους διαιτητές, έφαγε βέβαια κ πολύ ξυλίκι εκεί στο κέντρο.

Στην ομάδα ήρθε ως δανεικός. Και ενώ η ρήτρα για την αγορά του είναι μικρή δεν φαίνεται η διοίκηση να κάνει κάποια κίνηση προς την απόκτηση του. Καλά κάνει;


Γενικά

Ο Ντάριο ξεκίνησε τη χρονιά πολύ δυνατά. Στις πρώτες αγωνιστικές ήταν από τους καλύτερους στην ομάδα. Είχε δέσει στο χώρο του κέντρου με τον Ναφτί πολύ καλά. Όλοι είχαμε εντυπωσιαστεί.

Ειδικά από τα αμυντικά του καθήκοντα. Διότι εγώ τον περίμενα επιθετικογεννή χαφ αλλά αυτός απέδειξε ότι μπορεί να παίξει κ άμυνα.

Και σαν βιαστικοί Έλληνες που είμαστε όλοι, απαιτούσαμε από τη διοίκηση να τον αγοράσει για να μην τον χάσουμε.

Κάπου στο Δεκέμβριο αν θυμάμαι καλά είχε έναν τραυματισμό (κανά 2μηνο) κ αντικαταστάθηκε από τον Πρίττα. Από τότε έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα, διότι ο Πρίττας ήταν εξαιρετικός. Ήταν τυχαίο άραγε το γεγονός ότι χωρίς αυτόν η ομάδα άρχισε να φορμαρίζεται κ να παίρνει αποτελέσματα;


Τα θετικά του

Στα θετικά του Ντάριο είναι η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Έχει απίστευτη επιτόπια ντρίπλα κ πολύ καλό κοντρόλ. Σε αυτούς τους τομείς ήταν ο καλύτερος στην ομάδα μαζί με τον Κάλβο. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Έχει πολύ καλή πάσα κ μεταβίβαση κ δύσκολα θα του κλέψεις τη μπάλα χωρίς να του κάνεις φάουλ. Φτάνουν όμως αυτά;


Τα αρνητικά του

Αυτό που δεν είδα εγώ στον Φερναντέζ είναι να παίρνει κάποια επιθετική πρωτοβουλία.

Σούταρε ρε παιδί μου! Πάρε μία προσπάθεια πάνω σου! Δοκίμασε να βγάλεις μία κάθετη πάσα.

Λογικό κ επακόλουθο είναι να μην πετύχει ούτε ένα γκολ αλλά κ να μην έχει ούτε μία ασσίστ στο πρωτάθλημα!

Πολλές φορές καθυστερούσε την ανάπτυξη της ομάδας διότι στριφογυρνούσε γύρω από τον εαυτό του ενώ το "πάσα με τη μία" δεν ανήκει στο λεξιλόγιο του. Πολλές περιττές ντρίπλες, πολύ σαματάς για το τίποτα. Ο ορισμός τους παράλληλου ποδοσφαίρου (αν υπάρχει κάτι τέτοιο). Τέλος επειδή είναι αριστεροπόδαρος είχε μία τάση να κινείται με τη μπάλα προς τα αριστερά μόνο.

Έχω την εντύπωση πως αυτός ο παίχτης θα λειτουργούσε καλύτερα ως αριστερό επιθετικό χαφ κ όχι ως αμυντικό χαφ που τον χρησιμοποιούσαμε εμείς.

Εμένα τελικά μου φάνηκε ότι δε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα κ να κάνει παπάδες διότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα έχει αλλά σε εμάς δεν βοήθησε.

Έγινε κ ένα περιστατικό με οπαδούς μετά των αγώνα με τον παοκ οπότε λογικά του λέμε αντίο.


Γκάλοπ

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 1 Ιουνίου 2010 στις 12:55 μ.μ.

Καλημέρα!

Ο Ντάριο επί Μαζίνιο ξεκίνησε καλά, αλλά επί Κούπερ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Φάνηκε ότι στο 4-4-1-1 του Κούπερ δεν ταίριαζε και έκανε μπαμ από το πρώτο ματς ότι δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτό το σύστημα. Δεν ωγάζω άμπαλο τον παίχτη προς Θεού, αλλά για τις δουλειές που πρέπει να κάνει ένα αμυντικο χαφ σε τέτοιο σύστημα φάνηκε λίγος. Δεν σούταρε, δεν έβγαζε κάθετες, δεν προωθούσε το παιχνίδι, έκοβε τον ρυθμό. Βασικά ο παίχτης δεν είναι αμυντικο χαφ, τι να λέμε τώρα.Συμφωνώ σε αυτά που έγραψες.

jim είπε... 1 Ιουνίου 2010 στις 12:56 μ.μ.

Ο Φερναντες εκανε καποια καλα ματς στην αρχη της περιοδου οταν πηρε φανελα βασικου.Αλλα αυτα τα καλα ματς δεν ειχαν διαρκεια και ειχε και πτωτικη πορεια με αλλα θεματα..Αγωνιστικα δεν ειδα καθετη μπαλια απο αυτον..την πρωτη καθετη που ειδα αν θυμαμαι καλα την εκανε με την αεκ στα play off εντος..Συνεχως έσπαγε την μπαλα στα ακρα..ανασταλτικα εκοβε,παλευε αλλα και παλι πουλουσε πολλες μπαλες στο χωρο του κεντρου με αποτελεσμα να βγαινει ο αντιπαλος στην κοντρα επιθεση..Δικαιολογειται μεχρι ενα σημειο επειδη δεν επαιζε στην φυσικη του θεση αλλα ετσι ειναι το ποδοσφαιρο...Επισης, οπως λεει το αρθρο ουτε ενα σουτ εκανε..Ανεξηγητο..

salonika 3 είπε... 1 Ιουνίου 2010 στις 3:54 μ.μ.

Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε αλλά ρε παιδιά έστω και σαν αλλαγή δε θα σας άρεσε ο Νταρίο;Που θα βρούμε στα λεφτά του τέτοιο παίκτη;Δεν είμαι ο Κούπερ και η όποια απόφασή του σεβαστή,αλλά για μένα θα είναι μέγα λάθος η μη ανανέωσή του!Δεν περισσεύει άλλωστε ο "τσαμπουκάς" στην ομάδα για να διώχνουμε τους λίγους "τσαμπουκάδες" μας...

VardARIS είπε... 1 Ιουνίου 2010 στις 6:34 μ.μ.

Τον είδα φίλε salonika, τον τσαμπουκά του μέσα στην Τούμπα. Πάσες - ασίστ στον Βιερίνια έβγαζε!

Από την άλλη αυτό που αναφέρεις για τα χρήματα. Δεν γνωρίζω πόσα παίρνει ο Νταρίο, αλλά 150.000,00 € (για την μεταγραφή από τους Εβραίους) + 200.000,00 € (αποκλείεται να παίρνει λιγότερα, μάλλον περισσότερα) = 350.000 € για έναν παίκτη 32 χρονών που όπως αναφέρθηκε και παραπάνω δεν έδειξε τίποτα, πέρα απο κάποιες εντυπωσιακές πιρουέτες γύρω από τον εαυτό του!

Και για να μην τα ισοπεδώνω όλα, ok στο πρώτο μισό της σεζόν έδειξε ότι ήταν ο μόνος που είχε πνευμόνια στην ομάδα (μαζί τότε με τον Αράνο) και έκανε αρκετά κοψίματα-κλεψίματα μπάλας. Αλλά μετα? Παράλληλες πάσες, κράτημα μπάλας και περιττές ντρίπλες...

Νταρίο σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου, άντε πάνε στον Πανιώνιο να φιλάς το σήμα της ομάδας που λες ότι αγαπάς...

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουνίου 2010 στις 9:19 μ.μ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ..ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΥΡΙΟΙ..ΤΕΧΝΙΚΗ,ΤΡΙΠΛΑ,ΜΠΑΛΙΑ,ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ..ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ??!! ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ..ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ.ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΓΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΕΤΣΙ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ(ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ),ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ?ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΑΟΥΛ.ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΙΧΤΕΣ..

XRISTOS5002 είπε... 11 Ιουνίου 2010 στις 11:16 π.μ.

opote.. eixe proypotheseis gia sout, fysouse xefysouse, ela.... to epairne apofasi kai soutare KAI AFTOS OPWS OI KALVOJAVITOGARCIES STO 3 DIAZWMA MPEKATSON, I KAMIA FORA PIGAINE I MPALA ME 3 XLM WRA TAXYTHTA, DEIGMA OLWN AFTWN THS POIOTHTAS TOU, EKNEVRISTIKOS ME TH BALA OLO PISW KAI XWRIS FANTASIA.