Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Έντι Τζόνσον

Ο "Eddie" είναι γεννημένος στις 31 Μαρτίου 1984 στην Φλόριντα των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.83 και αποτελεί στέλεχος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ καθώς μετρά 39 συμμετοχές και 12 γκολ.

Μετά από 8 χρόνια στη Αμερική με 123 συμμετοχές και 41 γκολ η Φουλαμ αγοράζει τα δικαιώματα του και τον φέρνει στη Αγγλία.

Παρόλο αυτά δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συλλόγου (μόλις 6 αγωνιστικές) και δίνεται δανεικός στην Κάρντιφ αλλά και εκεί τα στατιστικά είναι απογοητευτικά (σε 33 αγώνες πέτυχε μόλις 2 γκολ!!!)

O 26χρονος επιθετικός ήρθε τον Ιανουάριο στην ομάδα και έπαιξε σε 21παιχνίδια συνολικά. 12 για το πρωτάθλημα, 4 για τα Play Off και 5 για το κύπελλο. Πέτυχε 2 γκολ στο πρωτάθλημα και 3 στα play off.



Γενικά

Ο Τζόνσον είναι ένα σύγχρονο φορ με βασικά του χαρακτηριστικά την ταχύτητα και τη δύναμη. Ξέρει να παίζει με "πλάτη" και να μοιράζει το παιχνίδι, έχει καλή κεφαλιά και αν κάπου υστερεί είναι στα τελειώματα του. Έχασε αρκετά γκολ κ σε πολλές περιπτώσεις αν είχε καθαρό μυαλό θα μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις.

Πιστεύω πως ο Τσόνσον είναι ο ιδανικός επιθετικός που θα ήθελε να έχει ο Κούπερ. Πρεσάρει συνεχώς, βρίσκεται μέσα στις φάσεις και γενικά βγάζει πάθος και τσαμπουκά. Αν και η ρήτρα του είναι πολύ μεγάλη (1.5 εκ ευρώ) θα ήθελα πολύ να παραμείνει στη ομάδα (με την προϋπόθεση βέβαια και η Φουλαμ να 'ρίξει' τη ρήτρα ή να τον πάρουμε πάλι δανεικό).

Κρίμα που δεν τον επέλεξαν στην εθνική ομάδα για το μουντιάλ. Μπορεί να έπαιξε ρόλο κ ο τραυματισμός που είχε στα Play Off κ τον έβγαλαν από το ρυθμό του. Ίσως όμως αυτό μας βγει και σε καλό και καταφέρουμε να τον κρατήσουμε.


Highlight

Η καλύτερη του εμφάνιση ήταν σίγουρα το ματς με τον Ολυμπιακό για τα play-off που σκόραρε 2 φορές.


Χειρότερη στιγμή

Μπορεί να μην το πληρώσαμε αλλά στο παιχνίδι με την καβάλα για το κύπελλο, το τετ α τετ που χάνει στο τελευταίο λεπτό είναι απαράδεκτο για επιθετικό.


Γκάλοπ

5 σχόλια:

jim είπε... 4 Ιουνίου 2010 στις 10:43 π.μ.

Εμένα αυτος ο παίχτης μου αρεσε πολυ..Μου άφησε πολυ καλες εντυπώσεις..Και για την αγωνιστικη του αξια αλλα και για το παθος το οποιο επεδειξε..Ένας επιθετικος ο οποιος ειχε καλες τοποθετησεις, ικανοτατος στο ψηλο παιχνιδι, δυνατος και με το θετικο οτι μαρκαρε κιολας..Χρεαζομαστε ενα τετοιου τυπου επιθετικο..Το να πεις οτι μπορεις να φερεις καλυτερο αποτελει ενα ρισκο, επειδη ναι μεν μπορει να δωσεις αρκετα λεφτα για να τον φερεις αλλα δεν ξερεις κατα ποσο θα σου βγει..Αλλωστε ο επιθετικος κρινεται απο τα γκολ κατα 90%..Βεβαια η ρητρα του Τζονσον ειναι μεγαλη και νομιζω οτι λιγες ομαδες θα εμπαιναν σε φαση να τα δωσουν..Ίσως η ανανεωση του δανεισμου του ειναι καλη περιπτωση (δεν ξερω ποτε ληγει το συμβολαιο του)..Πάντως ειναι καλο εργαλειο για το ρολο που ο Κουπερ τον θελει...

RedDragon είπε... 4 Ιουνίου 2010 στις 12:20 μ.μ.

Αν δεν υπήρχαν τα Play Offs θα έλεγα ότι ο παίχτης δεν έδειξε κ πολλά αλλά εκεί άλλαξα γνώμη.

Χρήσιμος παίχτης αλλά πολύ ακριβός. Αν καταφέρει η διοίκηση (ειδικά τώρα που δεν πήγε μουντιάλ άρα δεν θα ανέβει κ άλλο το κασέ του) να τον πάρει 1 χρόνο ακόμη δανεικό θα είναι πολύ καλό.

Μη ξεχνάμε ότι οι Αμερικάνοι προσέχουν ιδιαίτερα τους παίχτες τους που παίζουν στο εξωτερικό, άρα με κάθε γκολ που θα βάζει ο Τσόνσον (ή ο Αντού) θα είναι κ τσάμπα διαφήμιση για τον Άρη.

Μπορεί να σκάσει κ καμία χορηγία...ποτέ δεν ξέρεις...

Δεν φαίνεται πάντως να τον κρατάμε...

biologion είπε... 5 Ιουνίου 2010 στις 1:27 μ.μ.

Ο Τζόνσον με εντυπωσίασε με την εκτός μπάλας κίνησή του. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε τόσες καλές ευκαιρίες. Επίσης δεν είναι τυχαίο, ότι πολλές από αυτές τις έχασε. Τον θέλω πολύ στην ομάδα όμως γιατί το τελευταίο είναι και θέμα ψυχολογίας. Δυστυχώς τα λεφτά που ζητούνται είναι πολλά, αλλά η ομάδα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να διαπραγματευτεί!

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουνίου 2010 στις 3:42 π.μ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ....
ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ , ΣΥΝΗΘΗΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ , ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ

VardARIS είπε... 6 Ιουνίου 2010 στις 12:10 μ.μ.

Ο Τζόνσον είναι ο τύπος παίκτη που όλοι οι προπονητές θέλουν να έχουν στην ομάδα τους. Δουλευταράς, καλός αθλητής (φετόνι), με πάθος στο παιχνίδι του, τρέχει, πιέζει, βοηθάει στην άμυνα, ψηλός, με καλές τοποθετήσεις και καλή κεφαλιά. Έχει ένα θεματάκι με τα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και τα τελειώματά του, αλλά αν τα είχε και αυτά δε θα έπαιζε στην Fulham αλλά στην M. United!

Μακάρι να μπορέσουμε να τον κρατήσουμε και του χρόνου (έστω και ξανά ως δανεικό, δεν ξέρω πότε λήγει το συμβόλαιό του με την Fulham), γιατί η ρήτρα είναι πολύ υψηλή.