Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η διαφορά πόντων στα Play Off


Το Πάσχα τελείωσε, το αρνί το φάγαμε, καιρός να δούμε τι ακολουθεί για την ομάδας μας στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους παίζουμε εμείς αλλά κ υπόλοιπες ομάδες που θα συμμετέχουν στα Play Off, στους 2 τελευταίους αγώνες και που μπορεί να κυμανθεί η διαφορά στους μεταξύ μας βαθμούς.




Αρχικά ας δούμε πως βγαίνει η ειδική βαθμολογία. Όπως είναι γνωστό διαρείται η διαφορά των ομάδων με το 5. Έτσι λοιπόν προκύπτουν οι παρακάτω περιπτώσεις:

0-2 βαθμοί στο πρωτάθλημα : 0 πόντοι διαφορά στα Play Off
3-7 βαθμοί στο πρωτάθλημα : 1 πόντος διαφορά στα Play Off
8-12 βαθμοί στο πρωτάθλημα : 2 πόντοι διαφορά στα Play Off
13-17 βαθμοί στο πρωτάθλημα : 3 πόντοι διαφορά στα Play Off
18-22 βαθμοί στο πρωτάθλημα : 4 πόντοι διαφορά στα Play Off

Ολυμπιακός +12
Έχει μία σίγουρη νίκη με τον Πανθρακικό οπότε πάει στο +15. Είπαμε είναι χάλια ο γαύρος φέτος αλλά μόνο εμείς δίνουμε βαθμούς στον Πανθρακικό. Τελευταία αγωνιστική παίζουμε μεταξύ μας. Οπότε από το μεταξύ μας αποτέλεσμα θα φανεί κ η τελική μας διαφορά.

Παοκ +10
Παίζει με την ομαδάρα Καβάλα κ τελευταία αγωνιστική με το αδερφό σωματείο Εργοτέλη. Αν δεν πάρει 6 βαθμούς θα είναι αποτυχία. Άρα +16.

Αεκ +5
Παίζει με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας που καίγεται για τους βαθμούς και τελευταία αγωνιστική εντός έδρας με την άλλη υπερομάδα τον Αστέρα Τρίπολης. Οπότε έχει 3, 4 ή 6 πόντους. Άρα πάει στο +8, +9 ή +10.

Άρης
Δυστυχώς απ'ότι φαίνεται η διαφορά δεν γίνεται να πέσει πιο κάτω από ότι είναι τώρα.

Εμείς έχουμε 2 εκτός έδρας αγώνες, με Τρίπολη και Ολυμπιακό. Ακόμη κ στην πολύ δύσκολη περίπτωση να κάνουμε 2 νίκες, θα έχουμε τελικά 2 πόντους από γαύρο, 2 από παοκ κ 1 ή 0 από Αεκ.

Αν πάρουμε 4 βαθμούς τότε διατηρούμε τη διαφορά από παοκ κ ολυμπιακό στους 2 βαθμούς και από την αεκ στον 1 βαθμό. Αυτό είναι κ το σενάριο που πρέπει να κυνηγήσουμε.

Με λιγότερους από 4 ανεβαίνει η διαφορά με Ολυμπιακό κ παοκ στους 3 βαθμούς.

Ενώ στη χειρότερη περίπτωση που θα κάνουμε 2 ήττες δηλαδή 0 βαθμούς η διαφορά με τον Ολυμπιακό θα πάει στους 4 πόντους με τον παοκ στους 3 και με την Αεκ στους 2.

Συμπέρασμα
Ο Άρης πληρώνει τους πεταμένους βαθμούς με μικρές ομάδες (πανθρακικός, ξάνθη, τρίπολη). Δεν το πληρώσαμε για την είσοδο στα Play Off αλλά το πληρώνουμε στη συμμετοχή μας σε αυτά.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε κ τη συμμετοχή στον Τελικό του Κυπέλλου που ακολουθεί τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (άρα η ομάδα θα προφυλαχθεί για τον Τελικό), θεωρώ πιο πιθανό σενάριο για τα Play Off να έχουμε 3 πόντους από Ολυμπιακό κ Παοκ κ 1 από Αεκ.

Επομένως η διεκδίκηση μιας θέσης στα προκριματικά του Champions League είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Θα χρειαστεί μια μικρή υπέρβαση από τους παίχτες ώστε να το καταφέρουν αυτό.

Πότε μη λες ποτέ όμως...

0 σχόλια: