Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σέρχιο Κόκε: Η επιστροφή (αφιέρωμα)

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και αρκετές ημέρες ο Ισπανός Σέρχιο Κόκε επέστρεψε στον ΆΡΗ ώστε να βοηθήσει την ομάδα για την επάνοδό της.

Ο αγαπημένος μου παίκτης όσο βλέπω ΆΡΗ, πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα στην προηγούμενη 5ετή θητεία του. Σήμερα έχουμε ένα αναλυτικότατο αφιέρωμα για τον μεγάλο Σέρχιο Κόκε.






Πορεία πριν τον ΆΡΗ

Ο Σέρχιο Κοντρέρας Πάρδο Κόκε, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1983 στη Μάλαγα της Ισπανίας. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ομώνυμη και πολύ γνωστή ομάδα της πόλης, με την οποία έγινε επαγγελματίας το 2002. Μετά από 4 συμμετοχές συνολικά το 02-03, πήγε στη Μαρσέιγ, όπου επί 2,5 χρόνια είχε πολύ καλές εμφανίσεις, κατακτώντας και ένα Ιντερτότο, ενώ συνολικά με τους Μασσαλούς είχε 52 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο παρουσίας του, δόθηκε δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (6 συμμ., 2 γκολ).


Η απόκτηση
Ο Κόκε αποφασίστηκε ότι δύσκολα θα είχε θέση στο ρόστερ της Μαρσέιγ και έτσι αποφάσισε να ψάξει αλλού την τύχη του. Τελικά αποτέλεσε μία από τις μεταγραφές του ΆΡΗ μετά την άνοδο από τη Β' εθνική, ήρθε στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών και χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο δυνατές κινήσεις της ομάδας στην επάνοδο, λόγω του βιογραφικού του.






2006-2007
Η πρώτη σεζόν του Κόκε στον ΆΡΗ, με την επάνοδο της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία, ήταν επιτυχημένη. Ο Σέρχιο, με τη φανέλα με το νούμερο 27 στην πλάτη, αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκοράροντας 10 γκολ και δίνοντας 2 ασίστ. Ο ΆΡΗΣ τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα και εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη. Το πρώτο του γκολ ο Κόκε το πέτυχε το Σεπτέμβρη του 2006, στα Πηγάδια, στο ισόπαλο 1-1 με την Skoda Ξάνθη, ενώ σκόραρε επίσης 2 γκολ στην ήττα με 2-3 από τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης.




2007-2008


Ο Κόκε ήταν, πλέον, και μετά και την πρώτη του, πολύ καλή, σεζόν, το βαρύ πυροβολικό του ΆΡΗ. Η σεζόν 2007-08 ήταν η πιο γεμάτη για τον ίδιο, αφού είχε τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και τα περισσότερα γκολ στην 5ετή θητεία του στον ΆΡΗ. Αγωνίστηκε συνολικά σε 43 παιχνίδια (31 στο πρωτάθλημα, 6 στο κύπελλο και άλλα 6 στο Uefa), σημειώνοντας 12 γκολ (10 στο πρωτάθλημα και από 1 στις άλλες δύο διοργανώσεις) και δίνοντας 4 ασίστ (όλες στο πρωτάθλημα)!


Ο ΆΡΗΣ εκείνη τη σεζόν τερμάτισε και πάλι 4ος (και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και μετά τα πρώτα ever πλέι οφ), έπαιξε στους ομίλους του κυπέλλου Uefa και έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου! Μία άκρως επιτυχημένη σεζόν για την ομάδα μας, δηλαδή! Ο Κόκε έδωσε μεγάλη παράσταση στο εντός έδρας ντέρμπι με τους συμπολίτες (3-1), σκοράροντας 2 γκολ, είχε 1 γκολ και 2 ασίστ στο αξέχαστο 4-0 κόντρα στην Άεκ στα πλέι οφ, έβαλε το 3ο γκολ στο 3-0 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα που έδωσε την πρόκριση στους ομίλους του Uefa, ενώ κλείδωσε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, σκοράροντας το πρώτο γκολ στο 1-2 μέσα στον Ατρόμητο για τα ημιτελικά!


2008-2009

Σιγά σιγά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι τραυματισμοί, αλλά και οι μεταγραφές σέντερ φορ που έφεραν τον Ισπανό σε πιο οπισθοχωρημένη θέση στον αγωνιστικό χώρο, και πλέον για τις επόμενες σεζόν θα έχει μαζί με το σκοράρισμα, το ρόλο και του δημιουργού (κάτι σαν τον Ρούνεϊ στη Μαν Γιουν μέχρι πέρσι). Έτσι, σε 31 συμμετοχές συνολικά (27 στο πρωτάθλημα και από 2 σε κύπελλο-Ευρώπη), σκοράρει 6 γκολ (5 στο πρωτάθλημα και 1 στο Uefa) και δίνει 6 ασίστ, όλες στο πρωτάθλημα.



Ο ΆΡΗΣ δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, που θα ήταν η 3η διαδοχική, αφού τερματίζει 6ος στην κατάταξη, ενώ και στην Ευρώπη η ομάδα αποκλείεται από τον 2ο προκριματικό γύρο, δηλαδή από την αρχή της στη διοργάνωση, από κάποια Σλάβεν Μπέλουπο-Κοπρίβνιτσα. Ο Κόκε εκείνη τη σεζόν πάντως, θα πετύχει το μοναδικό γκολ του ΆΡΗ στην Ευρώπη (1-0 νίκη εντός επί της Σλάβεν, το πρώτο ματς που πήγα στο Βικελίδης και δεν θα το ξεχάσω..!), όπως και το μοναδικό γκολ στο μεγάλο διπλό επί της Άεκ με 0-1 στο πρωτάθλημα, ενώ θα βάλει εκείνη τη σεζόν το κορυφαίο του τέρμα με τον ΆΡΗ, με ψαλιδάκι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-1, εντός)!



2009-2010


Η επόμενη σεζόν θα είναι αυτή με τις περισσότερες ασίστ για τον Κόκε, όπου θα συνεχίσει την εξαιρετική συνεργασία με τον Χαβιέρ Κάμπορα, που άρχισε να χτίζεται τον προηγούμενο Γενάρη! Ο Σέρχιο θα αγωνιστεί τη σεζόν 2009-10 σε 39 παιχνίδια (32 στο πρωτάθλημα, 7 στο κύπελλο), θα σκοράρει -και πάλι- 6 γκολ (από 3) και θα δώσει 10 ασίστ (8 στο πρωτάθλημα, 2 στο κύπελλο)!




Ο ΆΡΗΣ εκείνη τη σεζόν, με τον τεράστιο δάσκαλο Έκτορ Κούπερ να αναλαμβάνει γύρω στον Νοέμβριο, θα εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, τερματίζοντας 5ος στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ, αλλά 4ος μετά τα πλέι οφ, ενώ θα φτάσει και πάλι ως τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος! Η μεγαλύτερη στιγμή του Κόκε εκείνη τη σεζόν ήταν αναμφίβολα οι 2 ημιτελικοί με την Καβάλα, αφού στο πρώτο ματς (εντός, 3-1) είχε 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ στον επαναληπτικό (εκτός, 1-1) σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας! Είχε εξαιρετική παρουσία και στο φοβερό 4-2 επί του Ηρακλή, δίνοντας 3 ασίστ!



2010-2011


Η 2010-11 θα είναι και η τελευταία σεζόν του Κόκε στον ΆΡΗ. Θα αγωνιστεί σε 32 συνολικά αγώνες (20 στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο, 11 στην Ευρώπη), θα σκοράρει τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλη χρονιά του (4, από 2 σε πρωτάθλημα και Europa League) και θα δώσει 5 ασίστ (4 στο πρωτάθλημα,1 στην Ευρώπη).





Ο ΆΡΗΣ μπορεί να μην καταφέρει να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη (6η θέση) και να αποκλείεται από το πρώτο ματς στο κύπελλο, ωστόσο εκείνη τη σεζόν θα κάνει την σπουδαιότερη ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία του!! Αφού περάσει από 2 προκριματικούς γύρους, θα προκριθεί από όμιλο επιπέδου Τσουλου και θα αποκλειστεί στους 32 του Γιουρόπα αξιοπρεπώς από την σπουδαία Μάντσεστερ Σίτι!! 


Όσον αφορά τον Κόκε, μπορεί να είναι η τελευταία και λιγότερο παραγωγική σεζόν του, ωστόσο θα ζήσει τη μεγαλύτερη βραδιά του με τον ΆΡΗ: Ο Ισπανός θα πετύχει τα 2 από τα 3 γκολ της ομάδας στο επικό διπλό (2-3), μέσα στη Μαδρίτη, κόντρα στην υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης, Ατλέτικο (την οποία ο ΆΡΗΣ νίκησε μέσα-έξω και απέκλεισε από τους ομίλους!)! Στο 2' και στο 51', με ριμπάουντ και πέναλτι αντίστοιχα, ο αρχηγός επί 3 χρόνια Σέρχιο Κόκε θα χτίσει γερότατα θεμέλια για τον ανεπανάληπτο διπλό του ΆΡΗ!!!! Τελευταίο γκολ του με τον ΆΡΗ είναι το πέναλτι μέσα στην Τρίπολη, στη νίκη με 1-2 κόντρα στον Αστέρα, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, τον Απρίλιο του 2011, ενώ τελευταίο του ματς θα είναι το αμέσως επόμενο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στο Χαριλάου (νίκη 2-1).


Χωρίς καν να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν, ο Κόκε ανακοινώνει δημοσίως με δάκρυα στα μάτια ότι αποχωρεί από τον ΆΡΗ έπειτα από 5 χρόνια. Η καριέρα του στην όμαδα πέρασε από χίλια κύματα για πολλούς και διάφορους λόγους, όμως όλοι οι οπαδοί του είπαν, ο καθένας με τον τρόπο του, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Το εις το επανιδείν που είπε τότε ο συγκινημένος Κόκε, το κράτησε πάντως!





Πορεία μετά τον ΆΡΗ


Ο Κόκε, παρότι μετά τον ΆΡΗ έγινε γυρολόγος πολυτελείας και δεν στέριωσε πουθενά, έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ για Γκίνες, αφού σκόραρε συνολικά στην καριέρα του σε 9 διαφορετικά πρωταθλήματα και 3 ηπείρους! Αναλυτικά, μετά τον ΆΡΗ ο Κόκε έπαιξε κατά σειρά στις:


Χιούστον Ντινάμο (ΗΠΑ, 7 συμμ.-1 γκολ), Ράγιο Βαγιεκάνο (Ισπανία, 6-1), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν, 11-3, κατέκτησε το εγχώριο κύπελλο σκοράροντας στον τελικό!), Ρέγκενσμπουργκ (Γερμανία, 9-3), Μπλούμινγκ (Βολιβία, 30-3), ΝορθΙστ Γιουνάιτεντ (Ινδία, 12-4).





Η επιστροφή

Η επιστροφή του έπαιξε πολλές φορές από εδώ και περίπου 2 χρόνια, ωστόσο πάντοτε κάτι προέκυπτε και ποτέ δεν επέστρεφε. Τελικά, έγινε γεγονός το φετινό καλοκαίρι-φθινόπωρο, όταν μετά από γραφειοκρατικό αγώνα (υπήρχαν πολλά κωλύματα στην περίπτωσή του) ο Ισπανός γύρισε στην ομάδα μας, για να βοηθήσει στην επάνοδό της στην Α' εθνική, και χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, ωστόσο με τον ίδιο να είναι κανονικά μέλος της ομάδας.



Γενικά

Είναι από τα θέματα που δεν μπορώ να το δω αντικειμενικά, καθώς είναι παίκτης που λατρεύω από μικρό παιδί. Λαχταρούσα καιρό την επιστροφή του και χαίρομαι που αυτή ήρθε εν τέλει, έστω και εδώ που είναι ο ΆΡΗΣ (αυτό δείχνει και την αγάπη του για την ομάδα). Η ποιότητά του δεδομένη (το 50% να παίξει θα κάνει πλάκα σε Β-Γ εθνικές), το δέσιμό του με τον κόσμο (παρά τις γκρίνιες διαφόρων για πολλούς λόγους) επίσης ισχυρότατο, και όλοι αναμένουμε να δούμε το πόσο θα προσφέρει ο αρχηγός της καρδιάς μας στη δεύτερη θητεία του στον ΆΡΗ.




Βίντεο






ΚΑΛΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ ΣΕΡΧΙΟ ! ! !

2 σχόλια:

VardARIS είπε... 20 Οκτωβρίου 2015 στις 10:48 μ.μ.

Από τους αγαπημένους μου παίκτες. Πίστευα πάρα πολύ στον Κόκε όταν ήρθε από τη Μαρσέιγ, αφού λόγω στοιχήματος έβλεπα παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος και γνώριζα την αξία του.

Τις πρώτες χρονιές έδειξε την ποιότητά του, μετέπειτα κάθισε πάνω στο συμβόλαιό του, έβαλε κιλά και έφυγε όπως έφυγε. Υπάρχει ένα αμαρτωλό παρελθόν - με τις επιταγές - αλλά ας το θέσουμε ως εξής: περασμένα - ξεχασμένα. Το σίγουρο είναι ότι ο Κόκε θα αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς οπαδούς, αλλά και πιτσιρικάδες. Μακάρι να δείξει ένα καλό πρόσωπο και είναι σίγουρο ότι θα κάνει πλάκα απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους. Προέχει βέβαια να αποκτήσει μια άλφα φυσική κατάσταση.

Giorgos T. είπε... 21 Οκτωβρίου 2015 στις 6:35 μ.μ.

Συμφωνω απολυτα vardari , οτι εγινε ανηκει στο παρρελθον. για εμενα ο ποδοσφαιριστης ΚΟΚΕ (ανεξαρτητα απο τα αλλα ζητηματα) ξερει κιλα μπαλα και ειναι υπεραρκετος για πρωταθλημα Γ και Β εθνικης.

ΤΟ αν θα ειναι βασικος η απλα κομματι του ροστερ μου ειναι αδιαφορο, αυτο που πιστευω ειναι μπορει να προσφερει ακομα πολλα στον ΑΡΗ.