Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτα συμπεράσματα και ανάλυση του ρόστερ

Μπασκετικό το τελευταίο μου άρθρο 3 μήνες πριν , μπασκετικο και το "πρώτο" για την φετινή αγωνιστική σεζόν.

Τις εξελίξεις στην ΚΑΕ λίγο πολύ όλοι τις ξέρετε , αφού ο Λάσκαρης άλλαξε επίπεδο στην ομάδα μέσα σε ένα καλοκαίρι ! Σήμερα θα επιχειρήσουμε μια πρώτη ματιά-ανάλυση στους παίκτες μας.






Με τον Δημήτρη Πρίφτη να είναι και φέτος προπονητής (θέση που κέρδισε με το σπαθί του) έχουμε ήδη μια γεύση για το πως θα παρουσιαστεί και φέτος η ομάδα. Το έχει τονίσει άλλωστε και ο κόουτς ότι πρώτα είναι η άμυνα , από εκεί θα βρούμε ενέργεια και λύσεις , ειδικά κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους.

Οι παίκτες  αποκτήθηκαν με βάση αυτή την φιλοσοφία , να είναι δηλαδή ικανοί στην άμυνα και ομαδικοί. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον χαρακτήρα , ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα αποδυτήρια.

Ο Νίκος Λάσκαρης λοιπόν , παρότι δήλωσε αρχικά πως το μπάτζετ θα είναι 500.000 ευρώ , έδωσε τελικά το κάτι παραπάνω για να αποκτήσει τους Μακ Νιλ και Οκάρο Γουάιτ με το τελικό μπάτζετ της ομάδας να αγγίζει τις 800.000 ευρώ.

Ας δούμε τώρα τους παίκτες ανά θέση :

Playmaker (1) : 

 Βασική επιλογή είναι ο Γουότερς , παίκτης με εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις , καλός οργανωτής και καλός σκόρερ αν του δωθεί η ευκαιρία. Σαν δεύτερη επιλογή ο Ξανθόπουλος που δεν χρειάζεται συστάσεις. Αξιόπιστος , καλός στην άμυνα  και πολύ καλός στις ασίστ. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Φλιώνης που λογικά φέτος θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν.

Shooting Guard (2)

 Ο Μακ Νιλ θα έχει τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα, πράγμα που έδειξε και στα φιλικά. Έχοντας εμπειρία από το ΝΒΑ θα αποτελέσει μια υπερπολύτιμη μονάδα για τον Άρη. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι έχει το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο (120.000). Πίσω του βρίσκεται ο Μούρτος , που μπορεί να δώσει λύσεις όταν χρειαστεί.

Small Forward (3) : 

 Ο γνωστός μας Μιχάλης Πελεκάνος θα λογίζεται ως βασικός , ενώ σαν δεύτερη επιλογή θα είναι ο Ζάρας που αποκτήθηκε από τον ΚΑΟΔ.

Power Forward (4) :

 Ο Οκάρο Γουάιτ αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Βεζένκοφ και περιμένουμε να δούμε αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες όπως επίσης και το μεγάλο συμβόλαιο που έχει (κοντά στις 160.000) . Εναλλακτικά υπάρχει ο πανύψηλος Τσούπκοβιτς που μπορεί να απειλήσει και από την περιφέρεια.

Center (5) :

  Αφού δεν προχώρησε η περίπτωση του Νέιμικ (λόγο του προβλήματος στο γόνατο , ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά από το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Χάγκινς που ήταν ο 4ος καλύτερος αμυντικός στο πρωτάθλημα. Σε αντίθεση όμως με τον Νέιμικ , είναι αρκετά καλός και στον επιθετικό τομέα. Ως 5αρι θα υπολογίζεται και ο Κόεν , που μπορεί να βοηθήσει και στην θέση 4.


Η βασική 5αδα θα αποτελείται λογικά από τους : Γουότερς , Μακ Νιλ , Πελεκάνο , Γουάιτ και Χάγκινς . Στα 500.000 ευρώ τα συμβόλαια τους....

Υπάρχουν επίσης και οι Δίπλαρος , Χριστίδης , Πουλιανίτης , Δήμας. Κάποιοι από αυτούς θα δωθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια.

**Τα πρώτα φιλικά δεν προσφέρονται για πολλά συμπεράσματα , οι αντίπαλοι ήταν χαμηλής δυναμικότητας και η ομάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο για να είναι έτοιμη.

** Κυριολεκτικά εξαφανίζονται τα διαρκείας , ήδη έχουν διατεθεί πάνω από 1.000 και τα εισιτήρια για τις θύρες 5-6 δίνονται πλέον ΜΟΝΟ από τους συνδέσμους.

8 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:24 μ.μ.

Συγκεντρωτικά στοιχεία κ καλή ανάλυση! 1-2 παρατηρήσεις μόνο: έχει μείνει κ ο Σίμτσακ στην ομάδα, ο οποίος μπορεί να δώσει κάποια ποιοτικά λεπτά στην θέση 5, ενώ για τον 3ο playmaker απ'όσο έχω δει ο Δίπλαρος έχει μπει πολύ φουριόζος κ δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν καταφέρει στο τέλος αυτός να καπαρώσει μια θέση στην 12άδα!

Giorgos T. είπε... 13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:49 μ.μ.

Ναι τον Σιμτσακ τον ξεχασα... θα δωσει ανασες , ειτε ως 5αρα ειτε ως 4αρι.

VardARIS είπε... 13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:05 μ.μ.

Ο πονοκέφαλος μάλλον θα είναι για τον Πρίφτη που θα πρέπει να διαχειριστεί κατάλληλα το υλικό και τα ματς, μιας και θα πρέπει να ξεκουράζονται κάποιοι παίκτες, αφού έχουμε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

Το ευχάριστο είναι ότι τα διαρκείας πάνε καλά, οπότε πέρα από καλή ομάδα θα έχουμε και καλή έδρα. Το Nick Galis Hall θα πρέπει να θυμίζει το παλιό καλό Αλεξάνδρειο της εποχής του 1980-2000...

Καλή σεζόν να έχουμε!!!

Unknown είπε... 14 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:32 π.μ.

Ωραία η ανάλυσή σου Γιώργο, πιστεύω πως αν οι παίκτες δέσουν γρήγορα μεταξύ τους (γιατί, καλώς ή κακώς, μιλάμε για μια εντελώς καινούργια ομάδα), θα δούμε ωραία πράγματα φέτος.

Giorgos T. είπε... 15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 4:23 μ.μ.

Και μαντεψε νικο , τωρα που εβγαλα διαρκειας στο μπασκετ , ποιος θα γραφει για το ποδοσφαιρο :p

Unknown είπε... 19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:48 μ.μ.

ΟΡΘΟΤΑΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ... ΦΕΤΟΣ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΠΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΙΨΕΙΣ, ΚΑΛΎΨΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ... ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΑ 3ΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ SMALL FORWARD... Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ, ΕΞΑΙΡΕΤΚΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΘΕΩΡΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΜΑΤΣ... Ο ΖΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ 2ΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΩΣ 2ος SHOOTING GUARD... ΕΧΟΥΜΕ 2 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 1 , ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΣΕΡ, ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ Κ ΕΚΜΑΙΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΚΑΛΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ Κ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΑΠ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ Κ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ... ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΥΤΩΝ Ο ΔΙΠΛΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ... ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΜΑΚ ΝΙΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 2 ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ 12 ΜΕ 14 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 2 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ...ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Κ ΤΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ...ΑΝ Ο ΟΚΑΡΟ ΟΥΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η 4ΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΦΙΚΤΗ...

Unknown είπε... 19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:10 μ.μ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ, Ο ΧΑΓΚΙΝΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΨΗΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ POSITIONING TOY ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΑΣ... ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΕΝ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΠΙΟ " ΣΚΛΗΡΟ " ΠΑΙΧΤΗ ΩΣ 2ο 5αρι...5 ΛΕΠΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΘΑ ΧΟΥΝ Κ ΟΙ ΔΥΟ ΨΗΛΟΙ ΑΠ ΤΟΝ ΣΙΜΤΣΑΚ... ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ Κ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ... ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΜΥΝΑ Κ ΛΟΓΩ ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ Κ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ... ΕΝΑ 50ρικο ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΥΜΕ Κ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΕΝΑ FEELING ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ... ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ... ΑΡΗΣ............