Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη τύπου του νέου ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΆΡΗΣ Νίκου Λάσκαρη

Ο ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΆΡΗΣ, κ. Νίκος Λάσκαρης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη τύπου από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά σχόλια, ο άνθρωπος ήταν ξεκάθαρος, ικανοποίησε απόλυτα την πλειοψηφία του κόσμου του Άρη, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε την άποψη ότι έναν τέτοιο άνθρωπο χρειαζόμαστε και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι σίγουρο ότι το μπασκετικό τμήμα θα φέρει χαρές και μάλιστα πολύ σύντομα, (κάτι που τόσο πολύ χρειάζεται ο κόσμος του Άρη ειδικά αυτή την περίοδο).  


Για όσους δεν είχαν την τύχη να ακούσουν την συνέντευξη ζωντανά, την αναδημοσιεύουμε παρακάτω (από το πολύ όμορφο website της ΚΑΕ ΆΡΗΣ). 

Αναφέρθηκε στους στόχους και το όραμα που έχει για τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, τονίζοντας ότι η επιστροφή μπορεί να γίνει βήμα-βήμα και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά και στις παράπλευρες δραστηριότητες του, με επίκεντρο την ανθρωπιστική κρίση, όντας στο πλευρό όσων συνανθρώπων έχουν την ανάγκη. Το παρών έδωσαν μέλη του ΔΣ της ΚΑΕ ΑΡΗΣ (οι κ.κ. Ελευθέριος Αρβανίτης, Εμμανουήλ Λάσκαρης, Δημήτρης Παπακυριακής, Στάθης Ρούσσος, Θωμάς Νικολός, Γιώργος Σφυρής) αλλά και της οικογένειάς του (κ. Τζώρτζια Ευσεβίου - Λάσκαρη και ο κ. Βασίλης Λάσκαρης).

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Λάσκαρης ανέφερε:
"Έχουμε έναν διεθνή επιχειρηματικό όμιλο επενδύσεων με δράση κυρίως σε ορυχεία (χρυσό, πολύτιμους λίθους), στον χρηματοοικονομικό τομέα σε τραπεζικά και πιο πρόσφατα στη ναυτιλία. Η σχέση με την Ελλάδα περίπλοκη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, ήρθα εδώ και τελείωσα το Λύκειο και έφυγα πάλι. Εμείς που είμαστε στο εξωτερικό έχουμε πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Βλέπαμε τον Άρη να μεγαλουργεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα και μετά από αυτό είναι δύσκολο να ακούς ότι η Αυτοκρατορία αυτή κινδύνευε να αφανίσει. Αυτό έγινε τον Μάρτιο. Χωρίς να ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες, γνωρίσαμε τον Σπύρο Χριστοφορίδη και μας γνωστοποίησε κάποια θέματα. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Η ομάδα πήγαινε καλά αγωνιστικά, κυνηγούσε μια θέση στην τετράδα, αλλά είχε πρόβλημα με τις δόσεις του άρθρου 99". 

Ξοδεύαμε χρήματα στην Ελλάδα, αλλά δεν επενδύαμε. Απλώς δε θέλαμε να φαλιρίσει το μπάσκετ του Άρη, του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Σούμποτιτς, του Φιλίππου. Το μεγάλο ίνδαλμα ήταν ο Γκάλης, βέβαια συνδομή είχε και ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στη διοίκηση που έβαλε την ομάδα στο άρθρο 99 και ξέρουμε πλέον για τα χρέη. Μετά από βαθιά έρευνα ξέρουμε που είναι ο πάτος.

Δεν είχαμε κάποιο πλάνο ως πλατφόρμα επενδύσεων. Μπήκαμε στο μπάσκετ του Άρη καθαρά για να σώσουμε την ομάδα και να μην πέσει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ασχολούμαι με το μπάσκετ από μικρός, έπαιζα για ώρες κάθε μέρα, όμως αυτή η αγάπη δεν μπορούσε να μεταφραστεί στο να γίνω επαγγελματίας παίκτης και γιατί είχα προβλήματα με τα γόνατα. Ήθελα να σπουδάσω αθλητικό μάνατζμεντ. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, είδα ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος, μια ζωή εκτός αθλητισμού. Όμως δεν σταμάτησα να παρακολουθώ αθλητικά, κυρίως μπάσκετ και στίβο.

Δουλεύω σε όλο τον κόσμο, παρακολουθούσα ΝΒΑ και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και σπάνια το ελληνικό πρωτάθλημα. Είχα μείνει στα μεγαλεία του Άρη. Το μπάσκετ ουσιαστικά μου έχει απορροφήσει πολλές ώρες από την ζωή μου. Ευτυχώς πριν μερικά χρόνια γνωρίστηκα με τη σύζηγό μου Τζώρτζια, στην οποία επίσης αρέσει το μπάσκετ και μαζί συνεχίσαμε να παρακολουθούμε το άθλημα.

Είμαστε λίγο τρελοί με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο δεν είναι στην κουλτούρα μας. Μας είχαν γίνει προτάσεις για να μπούμε στην Premier League, αλλά δεν είμαστε του ποδοσφαίρου. Παρακολουθούμε μόνο τα νοκ άουτ ματς του Champions League. Ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Μου αρέσει να βλέπω στίβο, κολύμβηση από το να δω ποδόσφαιρο.

Πληρώσαμε αρκετά από τα χρέη, και προκαταβολικά μέχρι το τέλος του 2015 και πήραμε αρκετά καλούς παίκτες. Φτιάξαμε ομάδα που θα είναι γρήγορη, θα παίξει μοντέρνο μπάσκετ και θα δούμε πώς θα σταθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Περιμένουμε να δούμε τι καταφέραμε φέτος. Ό,τι και να κάνουμε φέτος, θα είναι ένα βήμα. Δεν περιμένουμε να πάρουμε το κύπελλο, αλλά δε θα ξαφνιαστώ αν πάρουμε το ευρωπαϊκό. Έχουμε καλή ομάδα, με το σωστό coaching θα πάει καλά κι ας έχουμε μικρότερο μπάτζετ από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι κύριος σκοπός είναι η εξυγίανση και να είναι καθαρή η ΚΑΕ σε 2-3 χρόνια. Προσδοκούμε τα έσοδά μας να καλύπτουν τα έξοδά μας. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε ό,τι γινόταν στο παρελθόν. Δε θέλουμε να μεγαλώνει το χρέος και να το φορτώσουμε στον Ερασιτέχνη και να πούμε αντίο. Οι ομάδες πρέπει να κρίνονται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Για το Nick Galis Hall:
Θέλουμε να αλλάξουμε το Nick Galis Hall και τα στάνταρ του να είναι ανάλογα των προδιαγραφών της Ευρώπης. Ελπίζω να μας επιτραπεί να βοηθήσουμε στο δικό μας τομέα και να έχουμε έναν χώρο, στο Παλαί, στο οποίο οι ομάδες να αισθάνονται ότι έρχονται σε έναν άκρως επαγγελματικό χώρο. Η ομάδα αξίζει να σταθεί ως επαγγελματικό πρότυπ για όλες τις άλλες ομάδες.

Για το LASKARIS FOUNDATION
Έχουμε το Laskaris Foundation το οποίο έχει διάφορους πυλώνες. Ασχολούμαστε και με πολιτιστικά θέματα, αλλά και την στήριξη αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Καταλαβαίνω τα προβλήματα που περνάει η χώρα, υπάρχουν όμως επιχειρήσεις που έχουν χρήματα και θα ζητήσω τη βοήθεια κάποιων επιχειρηματιών για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να ζητήσουμε πιο ενεργά τη συμπαράσταση των επιχειρηματιών. Το Laskaris Foundation βοηθάει τις άγονες γραμμές, τις παραμεθόριες περιοχές, πιο απομονωμένα νησιά, αλλά στο μέλλον θα βοηθάει και στα σύνορα. Δεν είναι μόνον το αθλητικό κομμάτι. Έχουμε όραμα που έχει να κάνει με την αναζωπύρωση παλιών επαγγελμάτων. Έχουμε κάποιες συνεργασίες σε αυτό τον τομέα, ώστε να τα αναπτύξουμε, δίνοντας κίνητρα σε ανθρώπους για να μάθουν τέχνες.

Για τον ΑΣ ΆΡΗΣ:
Για κάποια ερασιτεχνικά τμήματα έχουμε κάνει συζήτηση με τον κ. Δεσύπρη. Θέλουμε να δούμε πού υπάρχουν ανάγκες για να βοηθήσουμε. Θέλω να ξέρω ακριβώς που πηγαίνει κάθε ευρώ. Δε θα μείνουμε μόνον στον Άρη, αλλά ως Laskaris Foundation, θα βοηθήσουμε και άλλα αθλήματα, όπως η κωπηλασία.

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη:
Ελπίζω να περάσει αυτό το πρόβλημα, θεωρώ ότι είναι άδικο, αλλά δε θα ήθελα να εμπλακώ στο ποδόσφαιρο.

Για τον Δημήτρη Πρίφτη:
Ο coach πέρυσι έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά και για αυτό του δόθηκε η ευκαιρία με καλύτερο ρόστερ να δείξει τι μπορεί να κάνει. Καταλαβαίνω ότι αυτό δημιουργεί μία πίεση πάνω του, αλλά όλοι οι προπονητές το θέλουν αυτό. Θέλουμε να φτιάξει μια ομάδα ατόμων και να την κάνει ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ο coach συγκεκριμένα ζήτησε μια μικρή ενίσχυση του τιμ του και του δίνω αυτό. Το συζητήσαμε και ζήτησε να μην κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Ο coach είναι ο μαέστρος της ομάδας. Του ίδιου του αρέσει η σταθερότητα, θεωρεί ότι έτσι μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Εγώ δεν είμαι coach και δε θα γίνω ποτέ. Είμαστε δίπλα του, ό,τι βοήθεια χρειαστεί θα του δοθεί.

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης:
Το σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά. Πάμε πίσω στο ποιος είναι ο σκοπός μας όταν μπήκαμε στον Άρη: να διαδώσουμε το μεγαλείο του, όχι να τον κάνουμε άμεσα πρωταθλητή Ευρώπης. Πριν λίγο καιρό συζητούσαμε για να πάρουμε ένα μικρό ποσοστό ομάδας του ΝΒΑ και το λέω αυτό γιατί μας ενδιαφέρει το άθλημα. Ο Άρης δεν ήταν στα πλάνα μας, αλλά δε θέλαμε να επιτρέψουμε τον Άρη να φαλιρίσει. Σκοπός μας είναι η εξυγίανση. Ο οπαδός θέλει πρωταθλήματα, ο επιχειρηματίας θέλει σταθερότητα. Δε θέλουμε φούσκες, έχουμε δει στο χρηματιστήριο αθλητικές εταιρείες που έκαναν τεράστιες που έκαναν τεράστιες κινήσεις και φαλίρισαν. Μέσα από την σταθερότητα πρέπει να φτάσουμε στο πιο υψηλό επίπεδο. Η στρατηγική μας είναι ότι πρέπει να πάμε βήμα - βήμα. Κάθε χρόνο να σταθεροποιούμαστε και πιο ψηλά. Και να μάθουμε και να δούμε το πρωτάθλημα λίγο καλύτερα. Αν έβαζα π.χ. 10 εκ. ευρώ και να μας σφάζουν στο γήπεδο. Δε θέλω να παρεξηγηθώ, δε λέω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος λέει και γράφει διάφορα με τρομακτικές ιστορίες. Εγώ διαφωνώ, θέλω να παραμείνω ρομαντικός και να πιστεύω ότι ο καλύτερος θα κερδίσει, αλλά δεν είμαι και χαζός. Θα οχυρωθούμε, αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού, αθέμιτος ανταγωνισμός υπάρχει και στον χώρο των επιχειρήσεων.

Για τους θρύλους του Άρη:
Δεν έχω κάνει κάποιες συναντήσεις στην παρούσα φάση γιατί δεν ξέρουμε τους όρους του παιχνιδιού. Θέλουμε να δούμε τι γίνεται στην ομάδα, πώς δουλεύει το σύστημα. Έχουμε δυνατό τιμ και σιγά σιγά θα δούμε πως θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε ζωντανούς θρύλους με προτεραιότητα τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Δεν είναι δυνατόν το Μουσείου του Άρη να μην έχει πράγματά του. 

Για την Ευρωλίγκα:
Εννοείται πως υπάρχει. Υπάρχει όμως και η FIBA σαν επιλογή. Εμείς παίζουμε στο Eurocup και θέλουμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα με τους πιο δυνατούς αντιπάλους. Θα δούμε αν αξίζουμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν είμαστε κολλημένοι. Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα ή σε 2 χρόνια. Θέλει χρόνο. Αν κάποιος έχει αυταπάτες ότι θα πάρουμε την Ευρωλίγκα, τι να πω; Μακάρι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι νωρίς να μιλάμε για αυτά. Ας αποδείξουμε πρώτα ότι αξίζουμε να είμαστε στο Eurocup. Μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις αντιδράσεις των φιλάθλων μέσα στο γήπεδο. Κάποιες στιγμές θα υπάρχει και ένα σφύριγμα εναντίον σου. Το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος είναι σημαντικό. Δεν μπορεί να πέφτουν κουτάκια μπύρας ή μπουκαλάκια νερού. Αυτό θα κάνω και εγώ.

Για τα εισιτήρια διαρκείας:
Μπορούμε να πούμε ότι οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για την επένδυση, θα ήταν ψέμα όμως. Μιλάω ειλικρινά, από μένα θα ακούτε την αλήθεια. Οι επενδύσεις θα προχωρήσουν. Θα κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν. Θα χαρούμε να είναι πολλές οι πωλήσεις των διαρκείας. Είμαστε όμως εδώ για ένα μακροχρόνιο πλάνο, δεν είμαστε εδώ για αρπαχτή. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε στο πλάνο. Δεν το κάνουμε για να βγάλουμε χρήματα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Η ομάδα έχει κάποια εκατομμύρια χρέη, θα ήταν παράλογο αν περιμέναμε να βγάλουμε φέτος χρήματα. Δεν έχουμε θέσει μπάτζετ πενταετίας. Θα μπορούσαμε να βάλουμε 10 εκατομμύρια ευρώ και να φτιάξουμε υπερομάδα, αλλά είναι παράλογο όταν γύρω μας υπάρχει αυτή η κατάσταση. Μακάρι να μπορούμε να τα διαθέσουμε και προς άλλες κατευθύνσεις. Θέλουμε να έχουμε μεγάλη ομάδα, αλλά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω με τον κόσμο να υποφέρει και να ρίχνω πολλά λεφτά σε μια ομάδα. Αυτό είναι το σκεπτικό μου. Είμαστε ομάδα, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Είναι ένα μέρος της ζωής μας. Έχουμε οικογένεια, παιδιά, πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον μας.

Για την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια:
Καταλαβαίνω πραγματικά ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή μια μικρή κίνηση δίνει ελπίδα. Το τιμ μέχρι τον Μάρτιο έκανε πολύ δύσκολη δουλειά. Ήταν τυχεροί (αλλά η τύχη βοηθά τους τολμηρούς), γιατί συνεργάστηκαν με ένα εξαιρετικό νομικό επιτελείο που έβαλε την ομάδα στο Άρθρο 99 και αυτό είναι η βάση και για μας. Προσπάθησαν όσο μπορούσαν και έκαναν αυτοθυσίες. Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτό το τιμ. Έχουμε τον πρόεδρο που έχει ασχοληθεί ενεργά, αλλά και ο κ. Σφυρής έχει βοηθήσει.

Για τη χωρητικότητα του Nick Galis Hall:
H χωρητικότητα μπορεί να είναι θέμα στο μέλλον. Είχαμε συζητήσεις. Η Ευρωλίγκα έχει μίνιμουμ μεγέθη. Η μόνη ομάδα που έχει μικρό γήπεδο είναι η ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτό το υπερκαλύπτει. Το Nick Galis Hall είναι μικρό μεν, αλλά ιστορικό και λόγω ιστορικότητας δε θα έχουμε πρόβλημα αδειοδότησης. Θα γίνει μια εξαίρεση. Αυτό σημαίνει βέβαια λιγότερα εισιτήρια. Πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει λήξει η σύμβαση με το κράτος και έχουμε κάποιες συζητήσεις. Πρέπει να δούμε πως θα έχουμε μια συνεργασία. Δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι. Φέτος είμαστε έτσι ακριβώς όπως είμαστε, θα φτιάξουμε το γήπεδο, θα δείτε και κάποιες εκπλήξεις. Μια ιδέα θα ήταν να χτίσουμε νέο γήπεδο, αλλά έχουμε το Παλαί. Υπάρχει και ένα συναίσθημα. Θα το αφήσουμε να ερημώσει; Είναι νοσταλγικό και υπάρχει και η ιστορία και η παράδοση. Θα ερωτηθούν και οι φίλαθλοι σε αυτό το θέμα.

Για το εμπορικό και το τηλεοπτικό κομμάτι:
Είχαμε ένα δίλημμα. Να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά και να κινδυνεύσει να μην υπάρχει πρωτάθλημα. Αποφασίσαμε για το καλό του πρωταθλήματος να είμαστε μέσα στη συλλογική συμφωνία. Ο Άρης μπορεί να πάρει περισσότερα. Δεν χρειαζόμασταν τα χρήματα της NOVA. Θέλαμε να δώσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην ΕΡΤ, σε ανοικτό κανάλι για να βλέπουν όλοι τον Άρη. Στο τέλος κάναμε το καλύτερο. Υπάρχει η ιδέα για το ανοικτό κανάλι και για on line streaming για να δει όλος ο κόσμος το Nick Galis Cup. Για το πρωτάθλημα θα τηρήσουμε τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

Για την ιδέα του ενιαίου Άρη:
Ακούγεται πολύ ωραίο. Να ξεκινήσουμε από τον Ερασιτέχνη. Δεν ξέρω που αρχίζει και πού σταματάει. Δεν μπορώ να καταλάβω τα οικονομικά του Ερασιτέχνη και όταν κάτι δεν μπορείς να το καταλάβεις, το αφήνεις. Δεν έχει να κάνει με τη σημερινή διοίκηση, αλλά με την κατάσταση στην Ελλάδα, γιατί ο ερασιτέχνης δε φαλιρίζει, αλλά μαζεύει χρέη. Ποιος θα ασχοληθεί με αυτό; Έμαθα ότι τα χρέη ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ. Ποιος μπορεί να επενδύσει κάπου με τόσα χρέη; Ποιος θα πάει να πει ότι θα τα χαρίσει το κράτος; Μπορεί να έχουν γίνει λάθη, παντού όμως γίνονται λάθη.

Για τα χρέη της ΚΑΕ Άρης: 
Όσοι με ξέρουν θα σας έλεγαν ότι γνωρίζω τις οφειλές μέχρι και το τελευταίο σεντ. Έχουμε λεπτομερές πλάνο, είναι αρκετά εκατομμύρια, δε θα πω νούμερο. Δε μας φοβίζει. Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια δε θα έχει χρέη η ΚΑΕ. Έχουμε το θέμα των χορηγιών. Έχει μεγάλη διαφορά αν μας δώσει κάποιος 1 εκ. ή 500 χιλ. ευρώ. Εμείς ξεχρεώνουμε μέσα από κάποιες συμφωνίες, είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις. Είναι συνάρτηση του τι παίρνουμε και τι δίνουμε. Είμαστε μπροστά από το πρόγραμμά μας. Σαν μπάσκετ πάμε πολύ καλά.

Για το τι θα θεωρήσει επιτυχία σε αγωνιστικό επίπεδο:
Εγώ θέλω να δω ομάδα ανταγωνιστική, να κερδίσουμε τουλάχιστον μια φορά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Είναι νωρίς να πούμε να μιλάμε για στόχους, δεν έχουμε δει την ομάδα στο γήπεδο. Τα πλάνα και οι παίκτες που επιλέχθηκαν μας βάζουν στον στόχο. Θα μπορέσουμε να ενοχλήσουμε τις "μεγάλες" ομάδες. Μας βλέπω και φέτος να παίζουμε για την 3η θέση. Ποιος ξέρει, μπορεί και κάτι παραπάνω. Στον αθλητισμό η ψυχή μιας ομάδας έχει πιο μεγάλη αξία από τα άτομα.

Για το αν χωρά το συναίσθημα σε μια επένδυση στον αθλητισμό:
Ευτυχώς για τον Άρη και για μένα, τα οικονομικά μας το επιτρέπουν και δεν χρειαζόμαστε τα έσοδα για να τον στηρίξουμε. Είμαι επιχειρηματίας όμως και έτσι θα δω την ομάδα. Ήμουν πολύ σκληρός σε κάποιες περιπτώσεις. Θα μπορούσαμε να έχουμε 1-2 εκ. ευρώ περισσότερο στο μπάτζετ, αλλά είχαμε πλάνο και εκτελούμε το πλάνο. Σε κάποια πράγματα μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ο παρορμητισμός μπορεί να υπάρχει. Πάνω από όλα είναι η εξυγίανση της ομάδας και έχουμε πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα του τι μπορεί να συμβεί αν δεν το κάνεις αυτό. Θα ήθελα να είμαι και εγώ παράγοντας ομάδας όπως ο Άρης του Γκάλη, του Γιαννάκη. Μπορεί να πουν κάποιοι ότι αυτά είναι όνειρα απατηλά, αλλά δε βιάζομαι, έχω φιλοδοξίες.

Για τους Έλληνες παίκτες:
Αν πηγαίναμε να πάρουμε τους ελεύθερους Έλληνες, θα προκαλούσαμε αναταραχή στην αγορά και θα ανεβάζαμε την πραγματική αξία των υπολοίπων παικτών. Το δικό μας πλάνο έχει να κάνει με την εξυγίανση. Και στήθηκε εξαρχής σε νέους παίκτες, για αυτό έχουμε φτιάξει ένα νέο κορμό. Παίρνουμε νέους Έλληνες παίκτες, δε θέλουμε φτασμένους, που δεν εγγυώνται το πρωτάθλημα. Θα έχεις μεγάλη πίεση, περισσότερα έξοδα. Έχουμε πλάνο για την απόκτηση νέων παικτών, με focus από 15-18 ετών. Ήδη έχουμε 3 παίκτες από την εθνική εφήβων.
Χασαμε τον Βεζένκοφ, αλλά δεν ήταν επιλογή μας. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να είχε μείνει έναν χρόνο. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Δε μας εμπόδισε ιδιαίτερα στα πλάνα μας, αντίθετα αλλάξαμε το στιολ μας, είναι μοντέρνα η ομάδα μας, θα δώσει θέαμα. Πιστεύω πολύ στον Μούρτο. Έχουμε τον Ξανθόπουλο, που είναι σταθερός και καλό. Γκάλης και Γιαννάκης δεν είναι αλλά είναι σταθερός και θα βοηθήσει να γαλουχηθούν τα νέα παιδιά. Αυτά θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο. Κινήσεις εντυπωσιασμού δεν χρειάζονται. Μπορεί κάποιοι φίλαθλοι να το ήθελαν αλλά δεν το χρειαζόμαστε.

Για το Nick Galis Cup:
Είναι θεσμός και φόρος τιμής στο μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή και θα χαρούμε να σας δούμε. Θα υπάρχει και μια συναυλία στο πίσω μέρος του Παλαί, εξωτερικά. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν. Θέλουμε το τουρνουά να το βάλουμε στο πρόγραμμα της Euroleague, για έναν άνθρωπο που έχει κάνει τόσα για τον Άρη και την Ελλάδα. Είναι μεγάλη μου τιμή να ακούω για το μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή στο εξωτερικό και να λένε Γκάλης. Έχουμε κάνει συζητήσεις. Θα ήθελε να συμμετάσχει πιο ενεργά, εγώ όμως θέλω να τον προστατεύσω. Ήδη έχει κάποιον ρόλο, ετοιμάζουμε κάποια πράγματα. Είναι μεγάλο περιουσιακό στοιχείο, χρειάζεται προστασία. 

2 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:07 π.μ.

Καθαρα και σταρατα ο προεδρος. Χωρις μεγαλα λογια , ξεκαθαρισε για τι ενδιαφερεται και πως θα κινηθει !

Ευλογια να υπαρχει επιτελους ενας ανθρωπος που θα βαλει λεφτα στην ομαδα μπασκετ.

Ολοι στηριξη με διαρκειας !

VardARIS είπε... 5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:46 μ.μ.

Με τις συνθήκες που επικρατούν φέτος και την απογοήτευση που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, το μπασκετικό τμήμα είναι μια όαση στην έρημο. Οποιοσδήποτε αριθμός κάτω των 3000 διαρκείας θα είναι αποτυχία. Μακάρι να ξαναζήσουμε φάσεις των παλαιότερων χρόνων που παίζαμε εντός με Απ. Πατρών και γινόταν sold out.