Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Άρης - Καρσίγιακα 74-84

Στον τελικό του Nick Galis Cup, ο Άρης ηττήθηκε δίκαια  από την πολύ ανώτερη Καρσιγιακά με 74-84.











Ο αγώνας 


Με θετικά και αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του , ο Άρης πάλεψε απέναντι στους πρωταθλητές Τουρκίας. 

Ο Πρίφτης επέλεξε στην αρχική πεντάδα τους Ξανθόπουλο , Μακ Νίλ , Πελεκάνο , Τσούπκοβιτς και Χάγκινς. Ένα σχήμα που δεν απέδωσε στο παρκέ και οι Τούρκοι με το καλημέρα έφυγαν μπροστά 6-0 πριν πάμε σε timeout.  Το σκορ στην συνέχεια έγινε 7-19 , με τον Άρη να έχει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα και τον Μακ Νιλ να χρεώνεται 3 φάουλ πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο (15-23).

Στην συνέχεια είδαμε διάφορα σχήματα στο παιχνίδι , ακόμα και με Μούρτο-Ξανθόπουλο- Γουότερς, αλλά η Καρσίγιακα είχε σταθερή απόδοση και κράτησε εύκολα την διαφορά (31-41) στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου , οι...άφαντοι μέχρι στιγμής επιθετικά Γουάιτ και ΜακΝιλ έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα και ο Άρης μείωσε την διαφορά σε 50-52 στο 27. Αδικαιολόγητη χαλάρωση για τους Τούρκους που δέχτηκαν εύκολα καλάθια σε σετ παιχνίδι , αφήνοντας κενούς διαδρόμους μέχρι το καλάθι και δεχόμενοι μερικά τρίποντα για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 56-57.

Ο Τσούπκοβιτς με 5 συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά τον Άρη με 61-57 για να ξεκινήσει στην συνέχεια η βροχή τριπόντων... Αρχικά έγινε το 61-63 και στην συνέχεια με επιμέρους σκορ 8-17 οι Τούρκοι ξέφυγαν με 69-74. Οι Κάρτερ και Ράγκλαντ συνέχισαν να είναι εκνευριστικά εύστοχοι έξω από τα 6,75 ακόμα βάζοντας όλα τα σουτ ακόμα και με καλή άμυνα πάνω τους. Το παιχνίδι έληξε 74-84 με τον Άρη να δέχεται 27 πόντους και 6 τρίποντα σε 10 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 31-41, 56-57, 74-84.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 2, Cupkovic 5, White 9, Waters 9, Ζάρας 5, Hagins 12, Cohen 4, Μούρτος 12, Σίμτσακ 1, McNeal 13.

KARSIYAKA: Ragland 19, Palacios 12, Iverson 2, Baygul 8, Altintig 2, Justin Carter 11, Coc, Gonlum 8, Gabriel 6, Josh Carter 16, Sentutk

Τα θετικά

  • Το comeback στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακό. Οι παίκτες του Άρη μπήκαν δυνατά και έδειξαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από ότι στο πρώτο ημίχρονο. Σκόραραν με ευκολία , ευστόχησαν σε τρίποντα και έπαιξαν (επιτέλους) σωστή άμυνα.
  • Το τελικό σκορ δείχνει πως ο Άρης κόντραρε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα  μια ομάδα κατά πολύ ανώτερη του.
  • Ζάρας και Μούρτος. Πήραν την ομάδα πάνω τους όταν οι Αμερικάνοι δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα. 

Τα αρνητικά
  • Δυσκολία στο σκοράρισμα. Απέναντι στους πολύ αθλητικούς περιφερειακούς της Καρσιγιακά, (με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο)  οι παίκτες του Άρη δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό επιθετικά , κάνοντας πολλά άστοχα σουτ και λάθος επιλογές.
  • Ριμπάουντ. Το λένε όλοι από την πρώτη στιγμή που έκλεισε το ρόστερ, ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα αφού δεν υπάρχει βαρύ 5αρι. Γκονλούμ και Παλάσιος κατέβασαν πολλά "σκουπίδια" δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες για επίθεση στην ομάδα τους. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι Γκάμπριελ , Κάρτερ που κέρδισαν κατά κράτος τους Μακ Νιλ και Γουάιτ σε όλες τις διεκδικήσεις.
  • Πολλά αχρείαστα φάουλ , που έστειλαν τους φιλοξενούμενους στις βολές.
  • Περιφερειακή άμυνα. Μπορεί κάποια τρίποντα που δεχθήκαμε  να ήταν "τραβηγμένες" προσπάθειες αλλά αρκετά έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις με την άμυνα να βρίσκεται "στα χαμένα".
  • Αλλαγές στα σκριν. Σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε μπέρδεμα με τις αλλαγές , καθώς δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον γρήγορο ρυθμό που επέβαλε η Καρσιγιακά

Συμπεράσματα


Στο δυνατότερο φιλικό της προετοιμασίας , ο Άρης έδειξε καλά στοιχεία αλλά και χτυπητές αδυναμίες. Φυσικά δεν χρειάζεται πανικός , ούτε βιαστικά συμπεράσματα ούτε απαξίωση του ρόστερ. Ας μην ξεχνάμε ότι η Καρσιγιακά κέρδισε εύκολα πέρσι την φιναλίστ της Γιουρολιγκ Φενέρμπαχτσε με μειονέκτημα  έδρας και κέρδισε το πρωτάθλημα ως το απόλυτο αουτσάιντερ.


Υπάρχει ακόμη αρκετός καιρός για να βελτιωθεί η ομάδα πριν τον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ.

1 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:33 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=fe4_wk4OFt4

Ολος ο αγωνας στο πανω λινκ