Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΆΡΗΣ - Καβάλα 1-0 Όσο ζούμε, ελπίζουμε...

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ, αφού κατάφερε να μας βγάλει από τα ρούχα μας (πιο πολύ και απ' την μπόρα που έπιασε στο Χαριλάου), πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Καβάλα, με γκολ του Κωνσταντινίδη, και πλέον όλα κρίνονται την άλλη Κυριακή για την υπόθεση άνοδος.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στο χθεσινό ματς.





Ο αγώνας

Από την αρχή του αγώνα ο ΆΡΗΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο, διατηρώντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας, με την Καβάλα να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, έπειτα από κόρνερ* και αναμπουμπούλα, ο Πόι με προβολή και ο Σαμαράς με κεφαλιά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στο 13' από την πάσα του Σουνά ο τραγικός χθες και παραλίγο μοιραίος Ν'Λουντούλου βρέθηκε ολομόναχος με όλη την εστία μπροστά του και τον τερματοφύλακα ελαφρώς εξουδετερωμένο κι όμως κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να τη στείλει πάνω στον εξαιρετικό τερματά της Καβάλας. Στην εξέλιξη της φάσης και του κόρνερ η κεφαλιά του Καλογέρη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 28' ο Καπνίδης έπιασε την κεφαλιά όμως ο τερματοφύλακας της Καβάλας απέκρουσε εντυπωσιακά. Η Καβάλα άρχισε να ανεβαίνει λίγο κάπου εκεί χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα. Στο 44ο λεπτό, στην τελευταία κλασική ευκαιρία του ημιχρόνου, και πάλι ο Ν'Λουντούλου πήρε την μπάλα έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Λιόνη, πέρασε ωραία τους αμυντικούς και φάτσα με την εστία κατάφερε και πάλι να στείλει τη μπάλα πάνω στον γκολκίπερ της Καβάλας, προκαλώντας μπινελίκια από όλο το γήπεδο..

Αμέσως μόλις ξεκινάει η επανάληψη, ο Πόι κάνει κούρσα από δεξιά, βγάζει τη σέντρα, παίρνει κεφαλιά προς τα πίσω αμυντικός της Καβάλας και η μπάλα πάει στο δοκάρι... Στο 52' η Καβάλα έμεινε δικαίως με 10 παίκτες, αφού ο αντίπαλος παίκτης σταμάτησε σπρώχονοντας τον Ν'Λουντούλου που κυνηγούσε την πορεία της μπάλας και θα 'βγαινε μόνος του με την εστία (κανείς φυσικά δεν εγγυάται ότι θα σκόραρε).

Το αριθμητικό μειονέκτημα της Καβάλας δεν άλλαξε αρκετά τις ισορροπίες. Ο ΆΡΗΣ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να κάνει ευκαιρία όμως να δείχνει ότι είναι σα να μη θέλουν οι παίκτες να βάλουν γκολ. Και κάπου εκεί αρχίσαμε όλοι στο γήπεδο να φοβόμαστε τον γνωστό και μη εξαιρετέο νόμο του ποδοσφαίρου.

Στο 62' έπειτα από σέντρα του Φερνάντεζ ο Ν'΄Λουντούλου έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας όμως τη μπάλα και πάλι πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. 3 λεπτά αργότερα ο Καλογέρης έπιασε ένα καλό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 72' ο νόμος του ποδοσφαίρου πήγε και πάλι να τεθεί σε ισχύ, όταν έπειτα από μαγική ενέργεια του εξτρέμ της Καβάλας από τα δεξιά, η μπάλα μπήκε στην περιοχή και ο πρώην παίκτης του ΆΡΗ Κανούλας έχοντας μπροστά του όλη την κενή εστία και 1 μέτρο απόσταση, φανερά επίτηδες (δεν εξηγείται αλλιώς..) γλίστρησε και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, σε μία φάση από αυτές που παίζονται στα αστεία βίντεο και μία φάση της οποίας την εξέλιξη δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Ακολούθησαν 2 χαμένες ευκαιρίες από Κωνσταντινίδη και Σαμαρά.

Η ΛΥΤΡΩΣΗ, το φιλί της ζωής για τον ΆΡΗ ήρθε στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νάκας βγάζει ωραία σέντρα από δεξιά και ο Κωνσταντινίδης δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο ικανός κεφαλοσφαιριστής είναι, πιάνοντας μία εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι προς τα πλάγια, σκοράροντας και προκαλώντας πανζουρλισμό στο γήπεδο, διατηρώντας τις ελπίδες του ΆΡΗ για άνοδο ζωντανές!


*αυτή η κομπίνα με τις πάσες στο κόρνερ είναι ο,τι πιο εκνευριστικό έχω ζήσει στο Χαριλάου από καθαρά ποδοσφαιρικής άποψης...



Οι παίκτες

  • Φυσέκης (6): Κλασικά θεατής. 1-2 μπλοκαρίσματα και 4-5 πασούλες στους αμυντικούς. Μία κλασική Κυριακή για τον πανύψηλο πορτιέρο του ΆΡΗ.
  • Σαμαράς (8): Ο καλύτερος του ΆΡΗ στο χθεσινό παιχνίδι κατά τη γνώμη μου. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι η καλύτερη χειμερινή μεταγραφή της ομάδας, έχοντας μεγάλο μερίδιο στα τόσα clean sheets του ΆΡΗ στον δεύτερο γύρο. Φανερή εμπειρία, πάλευε συνέχεια και έβγαζε πολύ καλά τη μπάλα από την άμυνα.
  • Γκόλιας (7): Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν όπως πάντα μαχητικότατος, πάντα μέσα στις μονομαχίες και σίγουρα διωξίματα και πάσες.
  • Φερνάντεζ (7): Σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του τα πήγε πολύ καλά. Ελάχιστα λάθη, σίγουρος στα μαρκαρίσματα και αρκετά καλές επιθετικές πρωτοβουλίες.
  • Λιόνης (7): Άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό μπακ που εξελίσσεται σε μεγάλο πουλέν.
  • Σανιά (6): Αμυντικά πολύ καλός, στις πρώτες πάσες αρκετά σίγουρος, αλλά όποτε πήγε να πάρει πρωτοβουλία (είτε μπαλιά είτε σουτ) ήταν το λιγότερο αναποτελεσματικός.
  • Καλογέρης (5): Ξεκίνησε πολύ καλά, και αμυντικά και επιθετικά, όμως στη συνέχεια έπεσε πολύ και ήταν σχεδόν άφαντος με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές ανασταλτικά.
  • Σουνάς (6): Προσπάθησε, πήρε αρκετές μπάλες και μοίρασε παιχνίδι. Δεν ξεχώρισε, αλλά έκανε δουλειά.
  • Ν'΄Λουντούλου (3): Αν και έκανε 1-2 καλές κούρσες, στη συνέχεια ήταν άθλιος, χάνοντας 3 κλασικότατες ευκαιρίες μπροστά από την εστία. Τέτοιο μπινελίκι σε παίκτη είχα να ρίξω από εποχές Κάρλος Τόχα..
  • Πόι (6): Σε ρηχά νερά για τα στάνταρ του. Περιορίστηκε στα πολύ βασικά και δεν πήρε πάνω του πολλές τελικές. Αλλά γενικά τα πήγε αρκετά καλά.
  • Καπνίδης (6): Πάντα μέσα στις φάσεις, πάντα κινητικός, όμως πλην 1-2 περιπτώσεων δεν μπόρεσε καθόλου να απειλήσει την Καβάλα.
  • Νάκας (7): Ήρθε από τον πάγκο και ήταν αρκετά δραστήριος, με αποκορύφωμα την ασίστ στο γκολ.
  • Κωνσταντινίδης (8): Μπήκε και έκανε τη διαφορά. Χρωστούσε ένα μεγάλο γκολ από τότε που ήρθε και αυτό ήρθε την κατάλληλη στιγμή.




Συμπέρασμα

Παρόλο που χάσαμε κάποια χρόνια από τη ζωή μας, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει το πολύ κρίσιμο χθεσινό παιχνίδι. Δυστυχώς όμως κέρδισαν και οι Σέρρες. Πλέον, έχει μείνει μια αγωνιστική. Ο ΆΡΗΣ οφείλει να κάνει το καθήκον του στην Ελευθερούπολη, και ελπίζουμε η Δόξα να πάρει έστω ένα γ%$^#νο Χ μέσα στις Σέρρες και να τους χαλάσει τη φιέστα. Ζόρικα τα πράγματα...

Υπάρχει βέβαια πάντα το παραθυράκι της 2ης θέσης που πιθανότατα θα οδηγεί και αυτή στην Β' εθνική. Όμως εγώ είμαι ΆΡΗΣ και θέλω η ομάδα μου να είναι πάντα 1η. Ειδικά στη Γ' εθνική. Οι τραγικές γκέλες τύπου Καμπανιακού και Εθνικού Αλεξανδρούπολης δεν γυρίζουν πίσω, γι' αυτό υπομονή μέχρι την άλλη Κυριακή με την ευχή όλα να τελειώσουν ήρεμα και ομαλά για την ομάδα..




ΑΡΗ ΘΥΜΙΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

1 σχόλια:

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 12 Μαΐου 2015 στις 6:40 μ.μ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΝΕΡ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΟΡΝΕΡ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΙΩΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΣΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΣΑ;