Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Άρης - Ηρακλής Αμπελοκήπων 3-0 , οι 50 αποχρώσεις του μέτριου

Άλλη μια μέτρια εμφάνιση για τον Άρη , που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα . Είναι το 5ο συνεχόμενο παιχνίδι του Ντομπρασίνοβιτς και η ομάδα δείχνει σαν να βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας !! Το σκορ είναι πλασματικό αφού ο Ηρακλής Αμπελοκήπων έχασε κλασσικές ευκαιρίες να προηγηθεί τις οποίες ευτυχώς δεν εκμεταλλεύτηκε.


Ο αγώνας


Μετά τα πειράματα στον τελευταίο αγώνα που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα , ο Ντομπρασίνοβιτς επέλεξε να επαναφέρει τον Νλουντούλου στα πλάγια και να δώσει φανέλα βασικού στον Κωσταντινίδη.


Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα του φετινού Άρη. Ούτε κατοχή της μπάλας , ούτε ευκαιρίες ούτε τίποτα. Αντίθετα βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο σε αρκετές περιπτώσεις. Οι φιλοξενούμενοι , με έξυπνο τρόπο τροφοδότησαν τους πλάγιους μέσους τους και χτύπησαν στις πτέρυγες, εκεί δηλαδή που υπήρχαν κενά από τις προωθήσεις τον πλάγιων μπακ του Άρη.


Η τακτική τους αυτή τους έφερε σε 2-3 περιπτώσεις σε πλεονεκτική θέση όπου θα μπορούσαν εύκολα σκοράρουν. Ευτυχώς όμως πρόκειται για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και οι αντίπαλοι δεν διαθέτουν ούτε την τεχνική ούτε τα τελειώματα που θα έπρεπε. Ο Άρης απείλησε μόνο με μακρινά σούτ , τα οποία ένας κανονικός τερματοφύλακας θα τα είχε μπλοκάρει εύκολα.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε αισθητή βελτίωση. Ο Ντομπρασίνοβιτς έβγαλε έξω τους 2 χειρότερους  παίκτες, τον Κωσταντινίδη και τον Σουνά και πέρασε μέσα τον Καπνίδη και τον Νάκα που αμέσως έδειξαν στοιχεία που έλλειπαν από το παιχνίδι μέχρι εκείνη τι στιγμή.


Στο 60 ο Φερνάντες  έδωσε το προβάδισμα στον Άρη έπειτα από κόρνερ ενώ λίγα λεπτά αργότερα , Νάκας και Καπνίδης συνδυάστηκαν με τον δεύτερο να σκοράρει και να στέλνει έτσι ένα μήνυμα στον προπονητή του...


Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Πόι να συνεργάζεται άψογα με τον Καπνίδη και να πετυχαίνει το 10ο φετινό του γκολ.


Κριτική των παικτών


Φυσέκης (6) : Στο πρώτο ημίχρονο εκτέθηκε από την άμυνά του αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού τα σουτ των φιλοξενούμενων ήταν άστοχα. Στο δεύτερο ήταν απλός θεατής.

Γεωργιάδης (6) : Προωθήθηκε αρκετά , έπαιξε δυνατά αλλά άφησε αρκετά κενά στην πλευρά του.

Σαμαράς (6) : Φάνηκε ότι είναι πολύ αργός και εκτέθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις.

Φερνάντες (6) : Αρκετά λάθη από τον αμυντικό του Άρη. Πέτυχε βέβαια το 1ο γκολ της αναμέτρησης ενώ στο πρώτο ημίχρονο ανέτρεψε έξυπνα τον επιθετικό του Ηρακλή πριν βγει μόνος του μπροστά στην εστία.

Λιόλιος (6) : Μέτριος ο αριστερός μπακ του Άρη , δεν είχε πολλά τρεξίματα. Στην άμυνα , όπως και ο Γεωργιάδης ,είχε κάποια προβλήματα.

Σανιά (6) : Ψάχνει τα πατήματά του στο γήπεδο , έδειξε δείγματα για όσα είναι ικανός να κάνει αλλά χρειάζεται ακόμα χρόνο.

Καλογέρης (7) : Από τις πιο ουσιαστικές εμφανίσεις του μέχρι σήμερα. Κέρδισε πολλές μονομαχίες στο κέντρο , έδωσε σωστές πάσες και κάλυψε πολλά κενά στην άμυνα. Δείχνει να βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι.

Σουνάς (5) : Το έχουμε ξαναπεί ότι ως εξτρέμ δεν μπορεί να προσφέρει. Πολλές επιπόλαιες ενέργειες και πολλά λάθη.

Νλουντούλου (7) : Με την ανάπτυξη του παιχνιδιού να γίνεται σχεδόν αποκλειστικά από την πλευρά του , ο  Νλουντούλου έτρεξε αρκετά και είχε καλές ενέργειες.

Κωσταντινίδης (4) : Εκνευριστικά άστοχος , αργοκίνητος και δεν μπόρεσε να συνεργαστεί αποτελεσματικά με κανένα συμπαίκτη του. Κακώς χρησιμοποιήθηκε ως βασικός.

Πόι (7) : Για άλλη μια φορά πήρε πάνω του την ομάδα και ήταν από τους ελάχιστους που είχε σταθερά καλή παρουσία σε όλο το παιχνίδι.


Καπνίδης (7) : Με το πέρασε στο παιχνίδι , άλλαξε η εικόνα της ομάδας, Κινητικός όπως πάντα , ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις ,σκόραρε και έδωσε ασίστ. Δικαιούται φανέλα βασικού !

Νάκας (6) : Πέρασε στην θέση του Σουνά και έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ. 

Γκόλιας (6) : Μπήκε στην θέση του Φερνάντες και δεν πρόλαβε να φανεί.

 

Συμπέρασμα


Για άλλη μια φορά ο Άρης ήταν μέτριος και κατώτερος των προσδοκιών.

Οι εμφανίσεις αυτές ΔΕΝ ΕΓΓΥΏΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ. 

Ένας καλύτερος αντίπαλος θα μπορούσε να πετύχει 1-2 εύκολα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να τελειώσει το παιχνίδι.

Ήταν το 5ο παιχνίδι του Ντομπρασίνοβιτς στον πάγκο και η ομάδα κερδίζει συνέχεια με το ζόρι τις ποιο αδύναμες ομάδες. Πρέπει να γίνει καλύτερη δουλειά στις προπονήσεις γιατί αν συνεχίσουμε έτσι θα χάσουμε βαθμούς σύντομα...

**Επόμενο παιχνίδι , εκτός έδρας με την Δόξα Δράμας...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:42 μ.μ.

ειναι ρικσο να αλλαξεις προπονητη τωρα....

κατα τα αλλα το γκολ του ποι το 2-2 στο 85 με τον πανσερραικο ισως αποδειχτει καθοριστικο στην συνεχεια...αν και δεν το εχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα..φανταζεστε να χαναμε;

η δοξα ειναι η μοναδικη αδιαφορη ομαδα στο πρωταθλημα..δεν εχει στοχο κανεναν πλεον...

ο κωνσταντινιδης ειναι manias version αλλα ακομα - πολυ - χειροτερος...Μονο και μονο που δεν επαιζε στην δοξα τα λεει ολα..περυσι τα 14 γκολ τα βαλεμε πολυ πιο ευκολους α

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:10 μ.μ.

ΤΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;ΑΦΟΥ Ο ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΚΑΠΝΙΔΗΣ

Unknown είπε... 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:47 μ.μ.

Οι γνωστες επιγραμματικες παρατηρησεις μου για το ματς:

1) Η ομαδα χρειαζεται χρονο. Ηρθαν 8 καινουργιοι παικτες και χρειαζεται χρονος χρονος για να δεσουν μεταξυ τους. Οταν αποκτησουν χημεια θα παιζουν πολυ καλη μπαλα και το καλοκαιρι αν μεινει ο βασικος κορμος με 4-5 σημαντικες προσθηκες η ομαδα παει για ανοδο κατευθειαν στη σουπερλιγκ. Το 5χ5 με καινουργιο προπονητη και καινουργια ομαδα ειναι πραγματικα πολυ καλο.

2) Ο Καπνιδης ειναι πολυ σημαντικη μοναδα για τον φετινο ΑΡΗ.

3) Ο Σουνας εχει ταβανι τη Γ εθνικη.

4) Δυσκολο το ματς μεσα στη Δραμα και πρεπει να παλεψουμε παρα πολυ για το διπλο τιτλου.

5) Αξια ομαδα με ηθος ο Ηρακλης Αμπελοκηπων. Και πολυ καλη προσπαθεια στο γηπεδο, και καταθεση στεφανιων στη μνημη των νεκρων και εισεπραξαν δικαιοτατα το χειροκροτημα του κοσμου. Τετοιους αντιπαλους θελουμε.

Giorgos T. είπε... 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:47 μ.μ.

Κανεις δεν μιλησε για αλλαγη προπονητη.
Απλα μεχρι στιγμης δεν βλεπω βελτιωση !

Νικο θα διαφωνισω μαζι σου σε 2 σημεια. Πρωτον το καλοκαιρι θελουμε 15 μεταγραφες και δευτερον ο σουνας μπορει να παιξει καλα αλλα μονο ως δεκαρι. Σαν εξτρεμ χανεται...

Giorgos T. είπε... 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

Φαντασου μονο πιυ θα ειμασταν χωρις τον Ποι τωρα...
Ο κωσταντινιδης ηταν χαλια αλλα ισως χρειαζεται λιγο χρονο προσαρμογης ακομα...

Unknown είπε... 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:50 μ.μ.

Μιλαω για τις 11αδατες μεταγραφες Γιωργο.. Πιστευεις οτι παικτες οπως Ποι, Καλογερης, Γεωργιαδης, Φερναντες και αλλοι δεν θα μπορουσαν να ειναι βασικοτατοι και στη β εθνικη;

Ο Σουνας φετος ειχε την ευκαιρια να δειξει τι μπορει να κανει. Με εξαιρεση 1-2 παιχνιδια οπου κι αν επαιξε ηταν τραγικος. Με διεψευσε κατηγορηματικα εμενα που τον θεωρουσα πολυ μεγαλο ταλεντο..

Giorgos T. είπε... 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:38 μ.μ.

Ναι αυτοι που ανεφερες μπορουν να ειναι βασικοι. οι 15 μεταγραφες (σαν συνολο) πανε και σε αλλες θεσεις που δεν εχουμε καλους παικτες.

Δεν μπορεις στην Β να εχεις τον Παπαδοπουλο και τον Μαζουλουξη για αναπληρωματικους...

Ανώνυμος είπε... 23 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:28 μ.μ.

Το θέμα είναι να ανεβούμε στην α με ελάχιστον στόχο την 5άδα..αλλιώς αν είναι να είμαστε μεταξύ 6-10 θέσης καλύτερα να μείνουμε χρόνια στην β...