Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κολομβία - Ελλάδα preview

Σήμερα θα μπούμε σε ρυθμούς μουντιάλ ,αφού η εθνική μας αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες την Κολομβία.


Πάμε λοιπόν να δούμε τις πιθανές ενδεκάδες και δύο λόγια για κάθε ομάδα :








Κολομβία

H Κολομβία , παρά την απουσία του Φαλκάο , έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και δικαίως είναι το σημερινό φαβορί.

Οι αποδόσεις για το διπλό της εθνικής μας στο στοίχημα φτάνουν μέχρι και στα 5,5 ευρώ , ενώ για τον άσσο είναι κάτω από τα 2.

Στην άμυνα δεν παρουσιάζουν κάτι το ιδιαίτερο αφού οι κεντρικοί αμυντικοί δεν είναι στα καλύτερά τους(ο 38χρονος Γιέπες και ο μέτριος Ζαπάτα)  ενώ οι πλάγιοι μπακ , παρότι γρήγοροι και καλοί επιθετικά υστερούν πολύ στον αμυντικό τομέα.

Μεσοεπιθετικά υπάρχουν πολλές επιλογές με τους Γκουάριν , Ροντρίγκες και Κουαρδάδο να είναι οι επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν βασικοί.

Στην επίθεση υπάρχει ο Μπάκα και ο Μαρτίνεθ της Πόρτο. Ο τελευταίος ωστόσο μπορεί να μην ξεκινήσει βασικός λόγο κάποιων...θεμάτων που έχει με τον προπονητή του.

Στο σύνολο , η Κολομβία έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ του ομίλου και σίγουρα θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά με τα τρεξίματα της και την ατομική ποιότητα των παικτών της.

Ελλάδα

Η εθνική μας ομάδα μπορεί να μην παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο , μπορεί να μην έχει τα βαριά
ονόματα που έχουν οι αντίπαλοί μας , αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να μας ξεγράψει.Γιατί πολύ απλά όσοι μας υποτίμησαν πήραν πικρά μαθήματα στο πρόσφατο παρελθόν.

( Ακόμα περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε αν κλείστηκε ο Ρουμάνος σε μοναστήρι...)

Λίγο πολύ γνωστή η ενδεκάδα της εθνικής μας , με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής να είναι ο Κονέ και ο Γκέκας που θα ξεκινήσουν βασικοί , ενώ υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει και ο Μόρας αντί του Μανωλά.

Με αμυντικό προσανατολισμό ,όπως πάντα , θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τα αστέρια των γηπεδούχων και να μην αφήσουμε κενούς χώρους για να πάρουν την μπάλα οι επιθετικοί τους. Τόσο ο Μπάκα όσο και ο Μαρτίνεθ είναι ακίνδυνοι αν δεν τροφοδοτηθούν μέσα στην περιοχή.


Στην επίθεση βασιζόμαστε στον Σαμαρά και τον Γκέκα , ενώ μπορεί να βοηθήσει και ο Φετφατζίδης ως αλλαγή.


Καλη επιτυχία Ελλαδάρα ! 

...δεν σταματώ να τράγουδω ποτέ...





2 σχόλια:

VardARIS είπε... 15 Ιουνίου 2014 στις 6:36 μ.μ.

Οι Έλληνες ως λαός δυστυχώς είμαστε απόλυτοι, παντογνώστες και έχουμε την τάση να ισοπεδώνουμε τα πάντα.

Αυτό αποδείχθηκε για άλλη μια φορά χθες που αν άνοιγες το ραδιόφωνο θα άκουγες τους πάντες να κράζουν τον Σάντος και τις επιλογές του, τους ποδοσφαιριστές και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και την ΕΠΟ.

Δηλαδή χθες μάθαμε ότι ο Σάντος (όπως και κάθε άλλος προπονητής) έχει τα κολλήματά του; Αλήθεια τα ίδια δεν λέγαμε και για τον Ρεχάγκελ; Εκείνος μας βούλωσε το στόμα, κατακτώντας τα πάντα...

Και ο Σάντος όμως με την Εθνική, δεν μπορείς να πεις ότι έχει άσχημη πορεία, με συμμετοχές τόσο σε Euro (πρόκριση από τον όμιλο) όσο και σε Mundial.

Καλό θα είναι να ηρεμήσουμε λιγάκι, και να δούμε κατάματα την πραγματικότητα.
- Η αξία του ρόστερ μας είναι από τα πιο χαμηλά των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση. Το ότι έγινε μια φορά ένα θαύμα, δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνεται πάντα.
- Ναι, ενδεχομένως θα μπορούσε να κάνει καλύτερες επιλογές ποδοσφαιριστών, αλλά καλώς ή κακώς αυτοί οι ποδοσφαιριστές πήραν την πρόκριση, οπότε τους επιβράβευσε καλώντας τους ξανά.
- Το παιχνίδι δε μας βγήκε καθόλου. Το να δέχεσαι γκολ στο 5' σε ένα ματς σαν το χθεσινό (πρεμιέρα ομίλου), σίγουρα σε αποδιοργανώνει. Ειδικά όταν μιλάμε για την Ελλάδα, για μια ομάδα που κυρίως έχει μάθει να αμύνεται και να παίζει κυρίως με στημένα και αντεπιθέσεις.
- Γιατί δεν παίρνουμε παράδειγμα και από άλλες ομάδες; Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουν οι Ισπανοί τους παίκτες τους που διασύρθηκαν με 5 γκολ από την μέτρια (πριν το Μουντιάλ) Ολλανδία;

Ανώνυμος είπε... 23 Ιουνίου 2014 στις 7:19 μ.μ.

ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΣΑΜΕ 3-0 ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΤΣΙΔΙΚΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΓΚΟΛ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΓΚΕΚΑ ΟΠΟΥ ΑΜΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΗ