Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Roma - Άρης στις 19/8/12!!!


Η διοίκηση της ομάδας μας έκλεισε ένα πολύ δυνατό φιλιό για τις 19 Αυγούστου. Το φιλικό θα διεξαχθεί στη Ρώμη και θα έχει αντίπαλο τη... Ρόμα. Ναι, δεν είναι λάθος. Η γνωστή Ρόμα του Τότι του Ντε Ρόσι και των υπόλοιπων. Άλλο ένα δυνατό φιλικό το καλοκαίρι, αλλά αυτή τη φορά θα είναι εκτός έδρας.


Ας δούμε καλύτερα την αντίπαλο του Άρη:


Ταυτότητα

Η Ρόμα ιδρύθηκε το 1927 από τον Ίταλο Φότσι. Το σήμα της παριστάνει μία λύκαινα να θηλάζει τον Ρέμο και τον Ρωμύλο, τους ιδρυτές της πόλης της Ρώμης. Οι τίτλοι της:

3 Πρωταθλήματα
9 Κύπελλα
2 Σούπερ Καπ Ιταλίας
1 Serie B
1 Κύπελλο εκθέσεων (έχει καταργηθεί)

Εχθρικότητα με Λάτσιο

Εγώ προσωπικά αντιπαθώ οπαδικά τη Ρόμα, αφού είναι η άσπονδη αντίπαλος της καψούρας μου, της Λάτσιο. Οι 2 μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, παρόλο που δεν είναι δικό τους. Είναι το μεγάλο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας και το δεύτερο πιο ενδιαφέρον στην Ιταλία. Παρόλο που η Ρόμα έχει μεγαλύτερη βάση οπαδών στην πόλη, οι τιφόζι της Λάτσιο είναι φανατισμένοι και υποστηρίζουν παντού την ομάδα τους. Το derby della Capitale (ντέρμπι της πρωτεύουσας), όπως ονομάζεται, έχει τις ρίζες του από το μακρινό 1929. Συνολικά σε 170 μεταξύ τους παιχνίδια, η Ρόμα έχει νικήσει την αιώνια αντίπαλό της 63 φορές, η Λάτσιο τη Ρόμα 47, ενώ 60 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Ρόστερ

Τερμ.: Lobont, Stekelenburg, Svedkauskas
Αμυν.: Rosi, Jose Angel, Heinze, Dodo, N. Burdisso, Castan, Romagnoli, Piris, Balzaretti
Μέσ.: Bradley, Marquinho, Taddei, Pjanic, De Rossi, Perotta, David Pizarro, Jonathan, Florenzi, Ταχτσίδης (ναι, ο δικός μας), Brighi, Guberti
Επιθ.: Lamela, Osvaldo, Totti, Bojan, Lopez, Okaka, Destro


Ο προπονητής    
                         

  Ο Ζντένεκ Ζέμαν είναι ένας ιδιόρρυθμος, αλλά ταλαντούχος προπονητής, ο οποίος έχει μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Έχει κοουτσάρει τις: Λιγκάτα, Φογκία, Πάρμα, Μεσίνα, Φογκία, Λάτσιο, Ρόμα, Φενέρμπαχτσέ, Νάπολι, Σαλερνιτάνα, Αβελίνο, Λέτσε, Μπρέσια, Λέτσε, Ερυθρός Αστέρας, Φογκία, Πεσκάρα, Ρόμα. Έχει κατακτήσει 3 τίτλους: 2 φορές τη Serie B (β' εθνική) με τη Φογκία και την Πεσκάρα -πέρσι- και μία φορά την Serie C2 (δ' εθνική).

Η εμβληματική φιγούρα

 Ο Φραντσέσκο Τότι είναι ο φυσικός ηγέτης της Ρόμα εντός και εκτός γηπέδου. Είναι στην ομάδα από πολύ μικρή ηλικία και είναι ιδιαίτερα αγαπητούς στους φιλάθλους. Με τη Ρόμα έχει 641 συμμετοχές και 270 γκολ

Ο jim του είχε φτιάξει ένα καταπληκτικό αφιέρωμα: http://arisgod.blogspot.gr/2011/03/o-rolos-tou-paixti-igeti-poy-timaei-tin.html

Το γήπεδο

Το στάδιο Ολίμπικο είναι από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα της Ιταλίας. Ανήκει στο κράτος, ωστόσο το χρησιμοποιούν σαν έδρα οι εχθροί Ρόμα και Λάτσιο. Χτίστηκε το 1928, ανακαινίστηκε 2 φορές, το 1953 και το 1990. Έχει φιλοξενήσει 4 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ:


  • 1977: Λίβερπουλ - Γκλάντμπαχ 3-1
  • 1984: Λίβερπουλ - Ρόμα 1-1 (4-2 πέν.)
  • 1996: Άγιαξ Γιουβέντους 1-1 (2-4 πέν.)
  • 2009: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γ. 2-0

Το στάδιο:




Οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει φλοξενήσει:






Οι τιφόζι της Ρόμα:





Έξω από το στάδιο:






4 σχόλια:

jim είπε... 7 Αυγούστου 2012 στις 5:16 μ.μ.

Βρε κλείστε το φιλικο στο Βικελίδης, κάντε και μια συμφωνία με την Ρόμα να βάλει 6-7 βασικούς μέσα (κυρίως μεσοεπιθετικους ακόμα κι αν περπατανε)κάντε και μια αδελφοποίηση-καλές σχέσεις, πείτε το όπως θέλετε, τυπώστε 22.000 εισιτηρια με τιμη στα 40 ευρω το καθενα να βγαλετε και ενημεροτητες και τα ξερω γω σας...

Γιατί με ερανους και φανελες και μπυρες δεν βγαινουν οι ενημεροτητες, πια... Εγω λέω αν γινοταν αυτο 14-15.000 εισιτηρια θα εφευγαν, για να μην πω ολα. Ειναι και οι γκόμενες-γυναικες μουρμουρες...

Το Ρομα-Λάτσιο, Vellidi, είναι απο τα δύο κορυφαια Ιταλικά ντερπι (το αλλο ειναι το Μιλαν-Ίντερ) και ένα από τα 3-4 κορυφαία της Ευρώπης. Μιλάμε για ντέρμπι ίδιας πολης και όχι ομαδων από αλλες πολεις.

Προσωπικά, δεν συμπαθώ καμμία Ιταλική ομάδα. Τις θεωρώ όλες Β Ρ Ω Μ Ι Α Ρ Ε Σ . . .

Unknown είπε... 7 Αυγούστου 2012 στις 5:21 μ.μ.

Και γω και πιστευω ολοι το σκεφτηκαμε αυτο Jim. Οτι επρεπε να κλειστει για το Χαριλαου το φιλικο. Και οχι 40 και 25-30 να το χεις, ο αλλος σιγουρα θα ρθει να δει Τοτι-Ντε Ροσι-Λαμελα-Οσβαλντο και τους υπολοιπους.

Ολοι θυμομαστε τι εγινε με Μποκα και Πενιαρολ.

Αυτο ακριβως εγραψα κι εγω για το ντερμπι, οτι ειναι δευτερο σε δημοτικοτητα.

Στην Ευρωπη οι μεγαλυτερες εχθρες ειναι Βισλα Κρακοβιας-Κρακοβια, Σελτικ-Ρέιντζερς (τουλαχιστον μεχρι τωρα) και φυσικα Ερυθρος Αστερας-Παρτιζαν.

Και εγω εχω την ιδια γνωμη για τους μαφιοζους, ουτε Γιουβεντους ουτε Μιλανο. Απλα καψουρευτηκα με τους οπαδους της Λατσιο και κολλησα.

Καλη συνεχεια.

VardARIS είπε... 7 Αυγούστου 2012 στις 10:25 μ.μ.

Προσωπικά η αγαπημένη μου ομάδα από Ιταλία. Ένας λόγος που αγάπησα αυτή την ομάδα είναι και ο Τότι, μαζί του μεγάλωσα και εγώ...

Παρέμεινε πιστός στην ομάδα της καρδιάς του, παρόλο είχε πάρα πολλές προτάσεις τα περασμένα χρόνια, ακόμη και από Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως το ίδιο πράττει και τώρα ο Ντε Ρόσι.

Στα συν της ομάδας, το γεγονός ότι παρόλο που το ποδοσφαιρικό τμήμα τα τελευταία χρόνια απογοητεύει, οι οπαδοί γεμίζουν το γήπεδο κανονικά...

Μεγάλη απογοήτευση πέρυσι με Λουίς Ενρίκε, φέτος σίγουρα θα είναι καλύτερη η ομάδα.

Πραγματικά θα είναι χαρά μας να παρακολουθήσουμε παίκτες σαν τον Λαμέλα (πουλέν), Οσβάλντο, Πιάνιτς κλπ να παίζουν με την ομάδα μας, έστω και αν πρόκειται για φιλικό. Ταυτόχρονα μεγάλη υπόθεση και για τους πιτσιρικάδες μας να παίξουν κόντρα σε μερικά από τα ινδάλματά τους (φαντάζομαι). Πολλοί από αυτούς ίσως να είχαν φωτογραφία του Τότι και των υπολοίπων πάνω από το κρεβάτι τους!

Ανώνυμος είπε... 8 Αυγούστου 2012 στις 12:16 μ.μ.

VardARIS και εμένα η αγαπημένη μου είναι η ROMA από την Ιταλία. Δεν ξέρω πως κόλλησα με αυτήν την ομάδα αλλά την γουστάρω πολύ. Ο Τοτι ήταν και είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες και έχω φανέλα του αλλά στην Ιταλία. Σίγουρα όταν παίξουμε με την ROMA όλοι οι νέοι παίκτες μας θα βάλουν τα δυνατά για το καλλίτερο.