Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Άλλο ένα δυνατό φιλικό‏

Μετά το φιλικό με τη Ρόμα, ο Άρης έκλεισε ακόμα ένα πολύ καλό φιλικό, και μάλιστα αυτή τη φορά εντός έδρας. Αντίπαλος θα είναι η ιστορικότατη Μπενφίκα, μία ομάδα που ο Άρης έχει ξανασυναντήσει το μακρινό 1979.



Πολύ καλή κίνηση από πλευράς διοίκησης, ώστε να καλύψουν τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 του Σεπτέμβρη.

Στη χθεσινή κλήρωση για τους ομίλους του Τσάμπιος Λιγκ κληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα, τη Σπαρτάκ Μόσχας και τη Σέλτικ. Πέρσι κατέκτησε την 2η θέση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.


Ας γνωρίσουμε καλύτερα την Μπενφίκα:

Ταυτότητα

Η Μπενφίκα ιδρύθηκε το 1904 από τον Κοσμέ Νταμιάο. Το σήμα της παριστάνει έναν αετό, που είναι και το προσωνύμιό της. Οι σημαντικότεροι τίτλοι της:

32 πρωταθλήματα
24 κύπελλα
4 λιγκ καπ
4 σουπερ καπ Πορτογαλίας
2 Τσάμπιονς Λιγκ

Οπαδοί

Η Μπενφίκα χει πολύ μεγάλη βάση οπαδών σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 14.000.000 έχουν ενταχθεί στην ιδέα της. Οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί της είναι η Πόρτο και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Γενικά δε φημίζονται ότι είναι φασαριόζοι.

Ρόστερ

Τερμ.: Artur, Paulo Lopez, Julio Cesar
Αμυν.: Luisao, Luisinho, Maxi Pereira, Garay, Melgarejo, Miguel Vitor, Jardel, Sidnei, Fabio Faria, Shaffer
Μέσ.: Javi Garcia, Aimar, C. Martins, Salvio, Gaitan, Matic, Witsel, Perez, Fernandez, Urreta
Επιθ.: O. Cardozo, Bruno Cesar, Nolito, John, Rodrigo, Kardec, Michel, Alipio

Ο προπονητής



Ο Ζόρζε Ζέσους έχει κοουτσάρει πολλές ομάδες στην μακρόχρονη καριέρα του: Αμόρα Φελγκέιρας, Αμαδόρα, Σετούμπαλ, Μορειρένσε, Λειρία, Μπελενένσες, Μπράγκα και από το 2009 προπονεί την Μπενφίκα.Έχει κατακτήσει και μερικούς σημαντικούς τίτλουςτρίτη κατηγορία Πορτογαλίας με Αμόρα, κύπελλο Ιντερτότο με Μπράγκα, 1 πρωτάθλημα και 3 λιγκ καπ με Μπενφίκα







Το αστέρι


Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας της μπενφίκα είναι ο Παραγουανός φορ Όσκαρ Καρντόσο, ο οποίος έχει το γκολ στο αίμα του, αφού σκοράρει με κάθε τρόπο. Ξεκίνησε από την 34 Φαμπρέρο (34 συμμ., 20 γκολ), ακολούθησε η Νασιονάλ Ασουνσιόν (63 συμμ., 22 γκολ), και μετά από μία σεζόν στην Αργεντινή και τη Νιούελς Ολντ Μπόις (33 συμ., 21 γκολ), μεταγράφηκε το 2007 στην Μπενφίκα. Από τότε μετράει 215 συμμετοχές και 129 γκολ με τους αετούς.




Το γήπεδο

Το επιβλητικό στάδιο Ντα Λουζ ανήκει εξ ολοκλήρου στην Μπενφίκα. Είναι υπερύσγχρονο, μιας και χτίστηκε το 2003. Έχει φιλοξενήσει και το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου: τον τελικό του Euro 2004! Ελλάδα - Πορτογαλία 1-0!

Εντυπωσιακό, ε;











3 σχόλια:

Γιαννιώτας είπε... 31 Αυγούστου 2012 στις 3:57 μ.μ.

Φίλε Βελλίδη έπρεπε να γράψεις σε τη θέση τερμάτισε στο πρωτάθλημα φέτος. Και πώς στο Champions league θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη ομάδα όπου είναι η μπάρτσα.

Γιαννιώτας είπε... 31 Αυγούστου 2012 στις 4:48 μ.μ.

Πάντως πολύ καλό το άρθρο και με τα ποιο σημαντικότερα πράγματα. <>.