Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

QPR - Stoke City: 1-0 (Photos, Videos)

Η παράδοση που έχω, να κερδίζει (ή τουλάχιστον να μη χάνει), η ομάδα που επισκέπτομαι συνεχίστηκε και σήμερα. Και τι νίκη, πάρα πολύ σημαντική! Η Queens Park Rangers κέρδισε σήμερα με 1-0 την Stoke City, με γκολ του Djibril στο 89', και σε συνδυασμό με το 2-2 της Bolton vs West Bromwich Albion, έχει μεγάλες πιθανότητες πλέον να παραμείνει στην κατηγορία. Βρίσκεται 2 βαθμούς πάνω από την Bolton, (που αγωνίζεται εκτός την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Stoke), ενώ η ίδια ταξιδεύει στο Manchester για να αντιμετωπίσει την ενδιαφερόμενη υποψήφια πρωταθλήτρια City... 

Η QPR ήταν η μοναδική από τις ομάδες του Λονδίνου που δεν την είχα δει να αγωνίζεται live. Στο γήπεδό της είχα ξαναπάει, (Loftus Road, διαβάστε το αφιέρωμα που είχα κάνει τότε), αλλά δεν είχα καταφέρει να βρω εισιτήριο μέχρι τώρα. Οι τιμές εισιτηρίων τσιμπημένες, όπως ολόκληρης της Premier League, πιο οικονομικά όμως σε σχέση με Chelsea, (τα πιο ακριβά με διαφορά) και Arsenal. Το συγκεκριμένο ήταν το πιο οικονομικό που μπορούσα να βρω, 40 λιράκια, για το πέταλο (lower stand)... 

Για να πάω στο γήπεδο της QPR ταλαιπωρήθηκα αρκετά, καθώς έπρεπε να κάνω ένα ολόκληρο ταξείδι από το Ανατολικό Λονδίνο που μένω, στο Δυτικό Λονδίνο (White City), 19 χλμ συνολική απόσταση, με ένα μηχανάκι 50cc που έχω. Το πρόβλημα είναι ότι οι δρόμοι στο κέντρο του Λονδίνου έχουν φοβερή κίνηση και κυριολεκτικά μου πήρε σχεδόν μία ώρα για να φτάσω! Τέλος πάντων, το ματς και η συγκίνηση στο τέλος με το γκολ του Djibril Cisse με αποζημίωσαν, οπότε δεν έχω παράπονο.

Το γήπεδο της QPR - Loftus Road είναι το πιο μικρό που έχω επισκεφθεί. 18360 θεατές χωρητικότητα, για αυτό και είναι δύσκολο να βρεις εισιτήριο. Κατά τα άλλα η QPR δεν έχει και πολύ λαό στο Λονδίνο, κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής την υποστηρίζουν (από ότι κατάλαβα), το ίδιο που ισχύει και με την Φούλαμ ή την Millwall. Παρόλα αυτά είναι ένα αξιοπρεπές γηπεδάκι, με τις κερκίδες πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, με σκέπαστρο, σε μια περιοχή του Λονδίνου σχετικά καλή (η περιοχή White City είναι λίγο υποβαθμισμένη, αλλά υπάγεται στον Δήμο Hammersmith & Fulham που θεωρούνται σαν περιοχές από τις καλύτερες στο Λονδίνο)...

Οι κερκίδες άδειες, 45 λεπτά πριν την έναρξη, καθώς όλοι οι οπαδοί ήταν έξω και σαβούριαζαν κάτι βρώμικα hamburger από τις τοπικές καντίνες, παρέα εννοείται με μπύρα...

Ιδρυθείσα το 1882!

Σημερινός αντίπαλος ο Peter Crouch (με ύψος 2,02), δεν έχω δει στη ζωή μου πιο ψηλό-λιγνο παίκτη!!!


Ο Djibril Cisse δεν ξεκίνησε στη βασική 11άδα, και όλοι οι διπλανοί μου απορούσαν για ποιον λόγο ο Mark Hughes δεν τον έβαλε. Τελικά κάτι ήξερε, τον κρατούσε για το τέλος!

H μασκότ της QPR o Spark...




Κάθε στημένη φάση της Stoke μύριζε γκολ, καθώς τόσο ο Crouch, o Fulher (στη φώτο με τα ράστα) αλλά και ο Huth (ο παλιός παίκτης της Chelsea), έδιναν αγκωνίδια και σπρωξίδια!



Για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα για ποιον λόγο μπήκαν μέσα οι οπαδοί της QPR και πανηγύριζαν. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και δεν σώθηκαν ακόμη... Και η πλάκα είναι ότι πήγαιναν και πικάριζαν τους οπαδούς της Stoke που ήταν στο πάνω διάζωμα. Πλάκα θα έχει η Stoke να φανεί πολύ αδιάφορη στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την Bolton...


Djibril Cisse
Kαι κάτι τελευταίο: αν και αγωνίζεται μόλις 4 μήνες με την φανέλα της QPR ο Cisse, πρόλαβε να γίνει το αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Εντάξει, ο άνθρωπος είναι επιθετικός με @ρχ... Το κουφό είναι ότι ο Χιουζ, προτιμάει για την κορυφή της επίθεσης τον βαρύ Bobby Zamora (είναι στυλ Περόνε), και βάζει στα αριστερά(!) τον Σισέ. Αλλά και πάλι ο άνθρωπος τους έχει πάρει από το χεράκι και τους πάει για παραμονή. Αν δεν ήταν και οι 2 αποβολές ίσως τώρα να είχαν σωθεί ήδη... Για αυτό και το γήπεδο τον επευφημεί συνέχεια. Η ιαχή Cisse, Cisse ακούστηκε χωρίς υπερβολή καμιά 20αριά φορές. Δεν ακούστηκε για κανέναν άλλο παίκτη, ούτε καν για τον αρχηγό της QPR. Ακόμη και έξω από το γήπεδο, καθώς φεύγαμε, πολλοί τραγουδούσαν για τον Σισέ... Respect πραγματικά!

4 σχόλια:

jim είπε... 7 Μαΐου 2012 στις 2:30 π.μ.

Έλα ρε συ.. Ναι θα πηγαινες στο ματσακι σημερα. Το χα ξεχασει..

Το χα παιξει και στο στοιχημα. Ασσο καρφι. Εβλεπα το Νιουκαστλ-Σιτυ νωριτερα. Και αυτο το ματσακι δεν μου ανοιγε για να το δω μετα.

Μεγαλη νικη, ποσο μαλλον με τον τροπο που ηρθε (τελευταιο λεπτο σχεδον).

Η Στοουκ, εχει ρολο ρυθμιστη γιατι έπαιξε με ΚΠΡ και θα παιξει με Μπολτον που και οι δυο παλευουν να σωθουν.

Παντως, στην Αγγλια δεν υπαρχουν αδιαφοροι. Ολοι παιζουν για να κερδισουν. Αν μπορεσει η Στοουκ να κερδισει θα κερδισει την Μπολτον. Δεν θα κατσει. Ειδες σημερα και Η Γουεστ Μπρομ στο Ριμποκ.. Κανεις δεν χαριζει εκει..

Υ.Γ. 1 : Ο Σισέ είναι μεγάλος παίχτης. Κατα την γνωμη μου λάθος της Λάτσιο που τον παραχωρησε δανεικο. Άσε που ξέμεινε και απο επιθετικους. Ακομα και λάθος του Παναθηναϊκου που δεν φροντισε να τον πουλησει πολλα παραπανω.

Υ.Γ. 2: Όλα τα λεφτά αυτή ατάκα σου "ταλαιπωρηθηκα αρκετα, γιατί έπρεπε να κανω ταξιδι με ενα μηχανακι". Χα χα. Το χεις ξαναπει και ειχα λυθει στα γελια. Φανταζομαι εναν Ελληνα στο Λονδινο πανω σε μηχανακι...

Υ.Γ. 3: Ασχετα με όλα, αλλα δεν μπορώ να μην το αναφέρω. Το μεγαλύτερο σπάσιμο κατεστημένου πήρε σάρκα και οστά. Στην χώρα μας. Μετά απο πολλές δεκαετίες, Ε Σ Π Α Σ Ε ο δικοματισμός.

Επιτέλους ! ! !

VardARIS είπε... 7 Μαΐου 2012 στις 11:05 π.μ.

H teleytaia agonistiki tha exei poly megalo endiaferon pragmatika.

2 logia gia merikous paiktes pou epaizan xthes:
- Taarabt: eixa akousei poly kala logia gia ton sygkekrimeno paikti, kai perysi otan piga stin mpoytik tis QPR mou ekane entyposi oti to onoma toy itan proto stis faneles. Einai entyposiakos stis kiniseis toy, me foveri ntripla, alla kata ta alla, oxi kati to idiaitero. Kanei kataxrisi ntriplas, pairnei polles prospatheies pano toy, kai kapoies fores kourazei prospathontas na perasei 2-3 paiktes. Pantos, to kalo einai oti xrisimopoiei kai ta 2 podia, opote mporei kai paizei kai san aristero, deksi xaf, alla kai 10ari.

- Huth. O proin paiktis tis Chelsea, epaize xthes os aristero back! Milame o typos tha mporouse na einai portieris sto kalytero club toy Londinoy. Den exo ksanadei pio xtisto podosfairisti! Parola ayta opoios epaikse apo tin pleyra toy, ton esbise! Prokalouse omos apo to 1o lepto. Epaize poly psixomena, kai ekane synexeia manoures kai sklira markarismata. An epaize sto Xarilaou, den ksero an tha sygkratountan o kosmos!

Y.G. 1: Gia to politika file Jim, de thelo na sxoliaso.

Y.G. 2: Mi gelas gia to mixanaki, me exei sosei kai se thema talaiporias alla kai gia oikonomikous logous.

Ανώνυμος είπε... 7 Μαΐου 2012 στις 11:39 π.μ.

Καλο γηπεδακι αυτο το Λοφτους Ροουντ. Φιλε Βαρδαρη, μηπως αυτος ο Fulher ηταν ο Kenwyne Jones; Γιατι εγω ξερω εναν που αγωνιζεται στη Στοουκ με ραστα και δεν ειμαι σιγουρος. Ο Χουθ νομιζα οτι ειναι σεντερ μπακ, παντως οντως ειναι απο τα μεγαλυτερα ονοματα μικρομεσαιας ομαδας της Πρεμιερ Λιγκ. Εγω πιστευω πως η ΚΠΡ θα μεινει. Καλη συνεχεια.

Sifakis

VardARIS είπε... 7 Μαΐου 2012 στις 1:26 μ.μ.

O sygkekrimenos me ta rasta (me to 9 stin plati) einai o Fulher. O Jones poy les ontos exei kai aytos kotsidakia, alla eixe vgei noritera.

Oloi oi amyntikoi tis Stoke einai ntamaria. Toys katapinan toys antipalous epithetikous. Eidika o Zamora efage poly ksylo, kai den mporese na fanei katholou!

O Huth mallon adikeitai pou paizei stin Stoke. Eilikrina, an kai ntamari einai poly grigoros.

Makari na meinei o QPR... Exoume kakes mnimes apo tin Bolton...