Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Διακοπές τέλος!

1η Αγωνιστική
Είναι αλήθεια ότι κ εγώ όπως κ πολλοί άλλοι απογοητευτήκαμε από την ομάδα. Χάσαμε 2 βαθμούς σε μία έδρα που δύσκολα θα στραβοπατήσει κάποιος από τους μεγάλους. Αν ο στόχος μας είναι να μπούμε στην 5άδα το Χ αυτό ήταν ένα κακό αποτέλεσμα.

Και αυτό που μας τρελαίνει περισσότερο είναι ότι είχαμε πολλές ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη. Πέρυσι στο 1ο ματς στην Καβάλα είχαμε κερδίσει χωρίς να κάνουμε ευκαιρία κ φέτος με τόσες ευκαιρίες πήραμε μόνο το Χ.

Αυτό που προβλημάτισε τους περισσότερους ήταν η καθίζηση της ομάδας στο 2ο ημίχρονο. Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό το φαινόμενο. Όταν θα κουράζονται οι βασικοί μας παίχτες οι επιλογές από τον πάγκο είναι περιορισμένες. Εκτός αν μας βγούνε οι μικροί...



Μικρό Καλάθι
Όπως καταλαβαίνετε οι περισσότεροι, φέτος θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Έγινε μία συνειδητή επιλογή: η οικονομική υγεία της ομάδας. Προτιμήθηκε να μειωθεί το μπάτζετ, να ελληνοποιηθεί η ομάδα και να προωθηθούν οι μικροί. Όλοι εμείς που διαμαρτυρόμασταν για τις καραβιές των παιχτών κ τις πολλές μεταγραφές καλό είναι να σταματήσουμε τη γκρίνια. Η ομάδα θα πάει μπροστά μόνο αν την στηρίξουμε.

Γραφικές Δηλώσεις
Δηλώσεις για τίτλους και άλλα τέτοια είναι το λιγότερο γραφικές. Και άκουσα πολλές τέτοιες φέτος το καλοκαίρι. Όπως επίσης ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη την 1η αγωνιστική μετά από κάθε κακό αποτέλεσμα στα φιλικά. Όταν μία βδομάδα πριν δε μπορείς να κερδίσεις τον Πιερικό και την Κέρκυρα πως περιμένεις να κερδίσεις τα Γιάννινα;

Η γνωστή καλή ελληνική διαιτησία
Μέσα σε όλα τα άλλα είχαμε για άλλη μία φορά τα γνωστά ανθρώπινα λάθη των διαιτητών. Δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κ στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα λάθη αυτά είναι εναντίον μας.

Ο κύριος Τριτσώνης προχθές δεν είδε ένα καθαρό πέναλτι κ αποβολή του Κώτσιου αλλά κ την απόκρουση του τερματοφύλακα εκτός της περιοχής που ήταν το λιγότερο κίτρινη κάρτα κ φάουλ σε πολύ καλό σημείο.

Όπως πολύ σωστά είπε ο Κόντης χθες στο Σκαϊ, πέρυσι χάσαμε την Ευρώπη για 2 βαθμούς από διαιτητικά λάθη ας ελπίσουμε ότι οι 2 βαθμοί που πετάξαμε προχθές δε θα μας στοιχίσουν τόσο.

Το χαμηλό επίπεδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου
Φέτος το επίπεδο θα είναι χαμηλότερο από ποτέ. Οι περισσότερες ομάδες εν μέσω οικονομικής κρίσης, μείωσαν τα μπάτζετ, κάνανε λίγες κ όχι ιδιαίτερα σπουδαίες μεταγραφές.

Ήδη από την πρώτη αγωνιστική φάνηκε ότι όλοι είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Για να ξεχωρίσεις από τη μάζα θα πρέπει να παίρνεις αποτελέσματα όπως αυτό στα Γιάννενα.

Όταν οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο το παραμικρό λάθος της διαιτησίας μπορεί να καθορίσει ένα αποτέλεσμα. Είδαμε όλοι με πόση ευκολία δόθηκε το πέναλτι στον Βάζελο για να κερδίσει την Κέρκυρα ενώ στη δική μας περίπτωση έγινε ανθρώπινο λάθος. Αμέσως αμέσως έχεις 2 βαθμούς λιγότερους από τον πεθαμένο Βάζελο...

Η τραγική επιλογή του Γιάκομπ
Απ'ότι φαίνεται η απόκτηση του Γιάκομπ είναι τελειωμένη υπόθεση... δυστυχώς. Μια επιλογή που μοιάζει εντελώς απελπισμένη. Μάλλον προέκυψε ύστερα από τις συνεχόμενες αποτυχίες στην απόχτηση επιθετικού αλλά κ από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες τις πρεμιέρας.

Πραγματικά ακατανόητη επιλογή αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε ήδη τον Τσέζαρεκ που είναι ίδιο στυλ παίχτης αλλά κ ότι ο Γιάκομπ δεν έχει κ την μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο. Όπως λέτε κ οι περισσότεροι καλύτερα να παίζουν οι μικροί.

Πάμε λοιπόν κ παίρνουμε έναν επιθετικό που στα 2 χρόνια που έπαιξε στην Superleague βγήκε κ τις 2 χρονιές πρώτος... στις κάρτες! Στην κυριολεξία όμως. Την 1η χρονιά πήρε 19 κάρτες!!!!!, είχε 5 αποβολές κ πέτυχε κ 11 γκολ. Τη 2η χρονιά πήρε 13 κάρτες είχε 1 αποβολή κ έβαλε 2 γκολ.

Αν όλα αυτά τα συνδυάσουμε με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Καστίγιο (μερικά πράγματα δεν αλλάζουν όσο καιρός κ να περάσει), τον οξύθυμο Σολτάνι που πέρυσι ήταν πρώτος στις αποβολές με 3 και τον επιρρεπή σε κάρτες Φατί τότε καταλαβαίνουμε ότι φέτος πάμε για ρεκόρ. Ρεκόρ στις αποβολές κ στις κίτρινες κάρτες...

Υπομονή κ στήριξη
Ναι το ξέρω έχουμε κουραστεί να τις ακούμε αυτές τις λέξεις. Αλλά είναι ακόμη 1η αγωνιστική. Δε μπορούμε να καταδικάσουμε μία ομάδα από ένα παιχνίδι. Ή μήπως είδατε καμιά καλύτερη ομάδα την 1η αγωνιστική; Ο Βάζελος πεθαμένος, ο Τούρκος καλύτερα να παίξει κανά τζόκερ με τη κωλοφαρδία που έχει, οι υπόλοιποι τα ίδια σκατά. Οπότε περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια...


Μπάσκετ
Αν στο ποδόσφαιρο πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι τότε στο μπάσκετ καλάθι δεν χρειαζόμαστε καν... Περισσότερα όμως για το μπάσκετ θα πούμε σε επόμενο post.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 30 Αυγούστου 2011 στις 4:39 μ.μ.

Συμφωνώ σε όλα. Λες και έκανα εγώ το ποστ. Μπράβο RedDragon.

Sifakis3