Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Κριτική παικτών 2010-2011: Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα

Ο Michel Garbini Pereira είναι γεννημένος στις 09 Ιουνίου 1981 (29 ετών). Αγωνίζεται ως κοινοτικός στον Άρη μια και έχει στην κατοχή του ιταλικό διαβατήριο. Έχει ύψος 1.87 μ. ενώ είναι 75 κιλά. Ήταν μία από τις καλοκαιρινές μας μεταγραφές, μια και ήρθε ως αντικαταστάτης του Carlos Arano. Υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα για 2 χρόνια. 

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Ατλέτικο Μινέιρο, όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Αγωνίστηκε στην Βραζιλία μέχρι τον Ιούνιο του 2004 σε 83 αγώνες, πετυχαίνοντας 9 γκολ.

Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Σταντάρ Λιέγης και στο Βέλγιο όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Αγωνίστηκε 28 φορές και πέτυχε 2 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2006 επέστρεψε στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στην Ατλέτικο Παραναένσε. Έπαιξε συνολικά σε 58 αγώνες σημειώνοντας 6 γκολ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ναούτικο και Βιλανόβα. Είναι 4 φορές διεθνής με την πρώτη ομάδα της Εθνικής Βραζιλίας.
Γενικά
Αποτέλεσε τον βασικό μας αριστερό μπακ. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε και ως αριστερό χαφ, ελλείψει άλλου.

Το ξεκίνημά του τραγικό. Πραγματικά δε θα ξεχάσω τα φιλικά παιχνίδια στα οποία τον έβλεπα και δεν το πίστευα. Πραγματικά απορούσα πως είναι δυνατόν αυτός ο παίκτης να έχει παίξει στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Αργός, με πολλές λάθος πάσες, άστοχες σέντρες, χωρίς τρεξίματα και με αμυντικά λάθη.

Στη συνέχεια όμως ο συγκεκριμένος παίκτης βελτιώθηκε πολύ. Πραγματικά έκλεισε τα στόματα όσων προεξοφλήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να φοράει τη φανέλα του Άρη. Βελτιώθηκε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Η τελική μου άποψη μετά από τα 38 παιχνίδια (25 για το πρωτάθλημα, 1 για το κύπελλο, 12 στην Ευρώπη) στα οποία τον παρακολούθησα είναι ότι είναι ένα αξιοπρεπέστατο αριστερό μπακ, που μπορεί να έχει τις αμυντικές του αδυναμίες, αλλά έχει αρκετά προτερήματα. Καταρχήν είναι ψηλός και βοηθάει πολύ στα στημένα. Έχει καλή ντρίπλα, καλή σέντρα, ενώ βοηθάει πολύ και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Πολλές φορές ανέβαινε ψηλά στην επίθεση για να δοκιμάσει το πόδι του, ή να βγάλει κάποια σέντρα.

Το σημαντικό είναι ότι έχει τρεξίματα, είναι καλός αθλητής, ενώ επίσης πολύ σημαντικό θεωρώ το γεγονός ότι είναι και δυνατός οργανισμός. Ελλείψει δεύτερου αριστερού μπακ, έβγαλε όλη τη χρονιά χωρίς τραυματισμούς, ενώ λογικό είναι σε μια φάση του πρωταθλήματος να έχει κάνει και την αγωνιστική του κοιλιά, μια και είχε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του.

Πολλοί που τον κατηγορούν για τις αμυντικές του ικανότητες, ας σκεφτούν και το γεγονός ότι ειδικά στα πρώτα παιχνίδια που φαινόταν έντονα οι αδυναμίες του, είχε μπροστά του τον Κάλβο που σπανίως γύριζε να μαρκάρει και να βοηθήσει γενικότερα την άμυνα.

Highlight
Θα μπορούσε να είναι το γκολ που πέτυχε με τον Παναθηναϊκό αλλά δεν μέτρησε ποτέ...

Χειρότερη Στιγμή
Οι δύο απαράδεκτες κόκκινες κάρτες που έφαγε για χτυπήματα αντιπάλων. Μπορεί κ στις 2 περιπτώσεις οι αντίπαλοι να κέρδισαν το όσκαρ με τους θεατρινισμούς τους, έπρεπε όμως κ αυτός να είναι πιο συγκρατημένος.

Γνώμη μου
Από την στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι, ο Σάκης Τσιώλης και η διοίκηση της ΠΑΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο. Αυτό μάλλον θα πρέπει να γίνει εντός καλοκαιριού προκειμένου να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή. Από ότι γνωρίζω έχει σχετικά χαμηλό συμβόλαιο, οπότε με ένα ανάλογο διετές συμβόλαιο θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλό αριστερό μπακ. Με εναλλακτικές λύσεις τον Βαγγέλη και Αγτζίδη μπορούμε να βγάλουμε άνετα την χρονιά, που δε θα έχουμε και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

8 σχόλια:

RedDragon είπε... 7 Μαΐου 2011 στις 1:51 μ.μ.

Και εγώ στην αρχή είχα τρομάξει με τις αμυντικές του επιδόσεις...

Τελικά κρίνοντας συνολικά μάλλον με ικανοποίησε. Σίγουρα έχει αμυντικές αδυναμίες αλλά έχει κ θετικά.

Βοηθάει στην ανάπτυξη, με καλές μεταβιβάσεις αν κ μια καλή σέντρα δεν θυμάμαι να έχει βγάλει.

Το παλικάρι όμως έπαιξε 38 παιχνίδια χωρίς τραυματισμούς. Αυτό σίγουρα κάτι λέει...

Terminator είπε... 7 Μαΐου 2011 στις 2:34 μ.μ.

Οταν τον ειδα στα 2 πρωτα παιχνιδια με την γκαγλελονια ηθελα να του πληρωσω προσωπικα τα αεροπορικα εισητηρια της επιστροφης του για τη Βραζιλια !!!

Πολυ συντομα ομως - απ'τα παιχνιδια με την αουστρια κιολας - ο παικτης με κερδισε !

Ειναι δυνατος - Πειθαρχημμενος στο παιχνιδι του κ δεν εχω ακουσει κ τιποτα αρνητικα σχολια για την εξωγηπεδικη ζωη του.

Θελω να πιστευω οτι θα μεινει στην ομαδα !

KANTHAR0S είπε... 7 Μαΐου 2011 στις 5:22 μ.μ.

Αν θέλουμε του χρόνου να κάνουμε την υπέρβαση και να φτιάξουμε κάτι καλό πρέπει να ποκτήσουμε αριστερό μπακ που δεν έχει κραχτές αμυντικές αδυναμίες και δεν πάσχει από αμνησία.

Skolix είπε... 8 Μαΐου 2011 στις 1:40 μ.μ.

Εμενα μου παρακανει! Πιστευω οτι ειναι πολυ καλο αριστερο μπακ, θεση που δυσκολευει πολλες ομαδες να βρουν καλο παικτη.

Παντως για τις σεντρες θα συμφωνησω με τον Red. Δε θυμαμαι και εγω καμια καλη. Κατι γιομες εβγαζε.

Ειναι δυνατο παιδι παντως, με καλα ανεβασματα. Δεν ηξερα οτι εχει παιξει εθνικη Βραζιλιας! Με εξεπληξε αυτο. Σιγουρα σε τπτ φιλικα της πλακας θα ηταν, αλλα και παλι αποτελει παρασημο.

XRISTOS5002 είπε... 8 Μαΐου 2011 στις 3:23 μ.μ.

για 5ο 6ο αρη καλοσ ειναι.. τελοσ παντων θυμαμαι κατι παιχνιδια με ξανθεσ πανιωνιου που δεν κατηγορω αυτον συγκεκριμενα αλλα απορουσα αν οι παικτεσ μασ ειναι α εθνικησ.. καλοσ ο ενασ καλοσ ο αλλοσ και ολο σφαλιαρεσ και να φτυνουμε αιμα για ενα γκολ η μια νικη

Ανώνυμος είπε... 10 Μαΐου 2011 στις 2:09 μ.μ.

Αράνο δεν ήταν,αλλά ο Michel στα χέρια του Κούπερ έγινε ένας αξιόπιστος αμυντικός ...(Και εγώ στην αρχή είχα τρομάξει με τις αμυντικές του επιδόσεις...)Είναι αθλητής σίγουρα ,αλλά πρέπει να δουλέψει και να βελτιωθεί!

Αllstaris

Ανώνυμος είπε... 12 Μαΐου 2011 στις 4:46 μ.μ.

Πολύ καλός αριστερός μπακ. Με λίγο βελτίωση στα αμυντικά καθήκοντα, θα γίνει ο Ashley Cole της Ελλάδας.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 13 Μαΐου 2011 στις 8:42 μ.μ.

Ιδανικός αριστερός μπακ για ΑΡΗ. Με λίγη βελτίωση στα αμυντικά καθήκοντα θα καταφέρει να γίνει ο Ashley Cole της Ελλάδας.

Sifakis3