Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κριτική Παικτών 2010-2011: Κώστας Μενδρινός

Ο Κώστας Μενδρινός είναι γεννημένος στις 28 Μαΐου του 1985 και έχει ύψος 1.79 εκ. Ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2010 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Όλοι θυμόμαστε τις γκρίνιες αρκετών φίλων μας, προς το πρόσωπό του, λόγω της άρνησής του να έρθει στην ομάδα το καλοκαίρι του 2009.

Όταν ήρθε στην ομάδα δήλωσε ικανοποιημένος και ότι θα δικαιώσει την διοίκηση για την ανωτερότητά της.

Στο τέλος της σεζόν, μπορούμε να πούμε ότι τα έδωσε όλα για να κάνει πράξη όλα όσα είπε. Παίχτης πειθαρχημένος, απόλυτα εναρμονισμένος στις επιλογές του εκάστοτε προπονητή, δεν δημιούργησε ΠΟΤΕ πρόβλημα και πάντα λειτουργούσε για την ομάδα. Φυσικά, μπορούσε να δώσει πολλά παραπάνω αγωνιστικά.

Σε γενικές γραμμές ικανοποίησε με το πείσμα του και την επιμονή του. Ασφαλώς όμως τον αναμένουμε ακόμη καλύτερο.

Όταν ο Κώστας ήρθε στον ΆΡΗ, χάρηκα. Και χάρηκα γιατί παρακολουθώντας τον την προηγούμενη χρονιά που ήταν και η πρώτη γεμάτη του χρονιά μου άρεσε ως παίχτης. Καλός χειριστής της μπάλας, πολλά κουβαλήματα μπάλας, μάρκαρε κιόλας. Φυσικά, άλλο να φοράς την φανέλα του ΠΑΣ και άλλο του ΆΡΗ...

Στατιστικά - Συμμετοχές
Επί Κούπερ ο Κώστας αγωνίστηκε σε 16 ματς... Σε 11 αγώνες αγωνίστηκε βασικός και σε 5 μπήκε ως αλλαγή. Με προπονητές τους Μιχαλήτσο και Τσιώλη, ο Κώστας έπαιξε σε 10 ματς εκ των οποίων 3 ματς βασικός και 7 ως αλλαγή.

Ο Ρόλος του
Ο Μιχαλήτσος "χρησιμοποίησε τον Μενδρινό όπως τον χρησιμοποιούσε και ο Κούπερ. Δηλαδή, ως αριστερό χαφ, επιφορτισμένο κυρίως με αμυντικά καθήκοντα, όπου όταν αμυνόταν η ομάδα γινόταν το τρίτο αμυντικό χαφ δίπλα στους δυο κεντρικούς χαφ. Ταυτόχρονα, κάλυπτε και τον Μίσελ που ήταν wing - back και άφηνε κενά... Με αποτέλεσμα, να περιοριστούν οι επιθετικές δυνατότητες του παίχτη.

Ο Τσιώλης στα 5 ματς που ήταν στον πάγκο μας, τον τοποθέτησε στον άξονα. Είτε ως ένα από τα δύο κεντρικά χαφ είτε ως επιτελικό μέσο μπροστά από τα δύο κεντρικά χαφ. Τον πέρασε ακόμη και επιθετικό μέσα στην Τρίπολη λόγω ανάγκης.

Η αλήθεια είναι, ότι τα καλύτερα του παιχνίδια τα έκανε με τον τρόπο που τον χρησιμοποιούσε ο Κούπερ. Ως αριστερό χαφ δηλαδή που μετατρεπόταν σε τρίτο αμυντικό χαφ.

Στον δεύτερο γύρο, η απόδοσή του ήταν πεσμένη. Σ' αυτό βέβαια δεν φταίει αποκλειστικά ο παίχτης αλλά και οι συγκυρίες με τις πολλές αλλαγές προπονητών.

Συμπέρασμα
Γενικά ο παίχτης ήταν ένα "εργαλείο" στα χέρια του Κούπερ, κυρίως για ματς στα οποία ήθελε ισχυρή στρατηγική (Τούμπα, Μαδρίτη, εδώ με Αθλέτικο)... Όμως όταν ο Κούπερ τον χρησιμοποιούσε ως επιτελικό μέσο δεν έδειχνε πολλά. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις και βιαστικές ενέργειες...

Η Γνώμη μου
Ο Μενδρινός στον πρώτο γύρο μου άρεσε. Μου άρεσε γιατί ήταν ένα "εργαλείο", για ματς που χρειαζόταν ισχυρή στρατηγική.

Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις που έκανε. Επίσης το ότι δεν έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα. Για παράδειγμα, δεν θυμάμαι ούτε ένα σουτ του Μενδρινού.

Θεωρώ ότι είναι χρήσιμος παίχτης, καλή μονάδα, που μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 26 Μαΐου 2011 στις 5:21 μ.μ.

Εμένα με ικανοποίησε, αλλά μπορεί περισσότερο.

Στο πρωτάθλημα, όποτε χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό εξτρέμ, τα πήγε πολύ καλά. Μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να μαρκάρει σωστά, και πού και πού έβγαζε και καμιά καλή σέντρα. Στην Ευρώπη, βοήθησε πολύ στην πορεία και ειδικά στο εντός έδρας ματς με την Ατλέτικο, τα πήγε εξαιρετικά. Χωρίς να είναι κλασικός αριστερός εξτρέμ ή αριστεροπόδαρος, έβγαζε πολύ καλές σέντρες, μάγεψε τον αριστερό μπακ τους (Ουιφαλούσι, αν δεν κάνω λάθος), και αρκετές καλές ατομικές ενέργειες.

Δεν θα με χαλούσε καθόλου να μείνει στην ομάδα. Εγώ τον θέλω, ως back up, όμως, για να δίνει ανάσες στους βασικούς. Άλλωστε, ο παίκτης είναι πολύτιμο εργαλείο, καθώς μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου.

Sifakis3

Skolix είπε... 26 Μαΐου 2011 στις 7:39 μ.μ.

Εγω θεωρω οτι πρεπει μαζι με τον Φατι να αποτελεσουν το βασικο μας διδυμο στα κεντρικα χαφ. Νομιζω ειναι εναν κλασσικο οκταρι που τρεχει, μαρκαρει και μπορει να κουβαλησει μπαλα. Στον Ολυμπιακο σκοραρε αρκετα, αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο αποτελει μετρο συγκρισης.

Τον παω πολυ τον Κωστα και νομιζω οτι με την καταλληλη στηριξη θα αποδειχθει απο τους καλυτερους Ελληνες χαφ.

jim είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 6:51 μ.μ.

Οπότε, λίγο πολύ, οι περισσότεροι συμφωνούμε, ότι, αποτελεί μια καλή επιλογη ο Μενδρινός.

Και αν λάβουμε υπόψη μας, ότι,ήταν η πρώτη του χρονια, στην ομάδα μας, τότε μπορούμε να πούμε, ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερος..

Αλλά, επιβάλλεται σκληρή δουλεια για βελτίωση και να μην είναι το μυαλό στα γούστα..Όχι ότι, είναι..Απλά, το αναφέρω...

The Terminator είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 9:34 μ.μ.

Για την οικονομικη κατασταση που βρισκομαστε - καλος ειναι

Τραβηγμα το αυτακι του θελει γιατι πολλες φορες γινεται πιο κουραστικος κ απο τον Καλβο

Θελω να πιστευω οτι φετος θα ειναι καλυτερος