Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κριτική Παικτών 2010-2011: Ντάρσι Νέτο

Ο Νέτο, είναι γεννημένος, στις 7 Φεβρουαρίου του 1981. Έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας, με την ομάδα μας, μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Πλέον, μετά τις αποχωρήσεις του Κόκε, του Χαβίτο, του Νάτσο (από το καλοκαίρι του 2010), τον δανεισμό του Κάλβο τον Γενάρη, γίνεται μαζί με τον Γκιάρο (αν συνεχίσει, ο τελευταίος), ο παλαιότερος ξένος παίχτης, της ομάδας μας.

Αγωνίστηκε, με την αγαπημένη μας, φανέλα, για τέσσερις ολόκληρες αγωνιστικές σεζόν και όλοι μας, λίγο - πολύ, τον θεωρούμε, από τα βασικά εργαλεία, της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ ΜΑΣ.

Φέτος, θεωρώ, ότι, πραγματοποίησε, την καλύτερή του χρονιά, με το δεδομένο, ότι πέτυχε και οχτώ γκολ, στο πρωτάθλημα, όντας, πρώτος σκόρερ της ομάδας μας.




Γενικά

Ένας από τους κύριους λόγους που επέλεξα τον Νέτο, ήταν το γεγονός ότι επαληθεύτηκα σε κάποια πράγματα, που είχα πει γι' αυτόν πριν καιρό.

Αν διαβάσετε αυτά που γράψαμε πέρυσι για τον Νέτο, θα δείτε στο σχόλιο νούμερο έξι (6) ότι έγραψα πως ο παίχτης κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει ως δεξιός μέσος στην θέση του Χαβίτο.

Μερικούς μήνες αργότερα τα λόγια μου έγιναν πραγματικότητα. Όχι μόνο αγωνίστηκε ως δεξιός μέσος αλλά διακρίθηκε κιόλας με τα οχτώ γκολ που πέτυχε.

Επίσης είχα πει πως ο Νέτο με την τεχνική και την ταχύτητα που διαθέτει κάλλιστα θα μπορούσε να αγωνιστεί και ως επιτελικός μέσος, μπροστά δηλαδή από τα δύο κεντρικά χαφ και πίσω από τον επιθετικό περιοχής.

Οφθαλμοφανέστατη αδυναμία του είναι η αμυντική του δραστηριότητα. Είναι παίχτης προικισμένος με επιθετικά χαρακτηριστικά. Αδυνατεί, να ακολουθήσει τις κινήσεις και τα βήματα ενός ικανού αντιπάλου  ικανότατου και έτσι σε συνδυασμό με τις κούρσες που κάνει για να βοηθήσει επιθετικά υπάρχουν κενά στην δεξιά πλευρά.

Η καλύτερη λύση μετά την φυγή του Χαβίτο ήταν η "τοποθέτησή" του στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Όπου με την ταχύτητά του, την τεχνική του και τις διαγώνιες κινήσεις που έκανε μακρυά από την μπάλα, κατάφερε να δώσει γκολ και βαθμούς στην ομάδα.

Επί εποχής Κούπερ υπήρχαν κάποια ερωτηματικά. Και αυτό θα το καταλάβει κάποιος αν παρατηρήσει πως ο Νέτο δεν αγωνίστηκε σε κανένα ματς των ομίλων του Europa League.

Χαρακτηρίστηκε επίσης και ως ένας από τους παίχτες που δεν έκαναν καλή εξωγηπεδική ζωή αλλά αυτό για μένα μικρή σημασία έχει εφόσον ήταν αυτός που γουστάραμε και έπρεπε να είναι μέσα στο γήπεδο.

Highlight

Τα δύο γκολ, που πέτυχε με τον ολυμπιακό βόλου, τόσο εκτός έδρας (με φάουλ, από πολύ μακρυά), όσο και στο ματς του Βικελίδης, όταν με κεφαλιά, γύρισε το σκορ.

Χειρότερη Στιγμή

Η περίοδος, που παίζαμε στον όμιλο του Europa League, που ήταν από τους 3 δυσκολότερους της διοργάνωσης (1ος, 2ος και 10ος) και δεν αγωνίστηκε, ούτε σε ένα ματς.

Γκάλοπ
Έχουμε 2 δεδομένα:
  1. Η φυσική θέση του Νέτο είναι δεξί μπακ, αλλά με τις προωθήσεις του αφήνει κενά στην άμυνα
  2. Ως δεξί χαφ δεν γνωρίζει τη θέση από τακτικής πλευράς αλλά έδωσε λύσεις στην επίθεση κ φαίνεται να έχει κ καλό τελείωμα




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 12 Μαΐου 2011 στις 4:23 μ.μ.

Για μένα ο MVP της σεζόν.

Sifakis3

RedDragon είπε... 12 Μαΐου 2011 στις 4:27 μ.μ.

Σίγουρα ένας από τους 3 πιο πιθανούς (οι άλλοι δύο είναι ο Λαζαρίδης και ο Βαγγέλη)

Ανώνυμος είπε... 16 Μαΐου 2011 στις 9:22 μ.μ.

Αποδείχτηκε καλύτερος του Κόκε,του Χαβίτο (ως δεξί χαφ,εξτρεμ,δεύτερος επιθετικός) με αξιοπρόσεχτη αποτελεσματικότητα...Επιτέλους πρέπει όλοι να καταλάβαμε ότι δεν ήταν ποτέ δεξί μπακ αξιόπιστο ο Νέτο ,τόσα χρόνια ...που "έπαιζε εκεί"...

ALLSTARIS

Ανώνυμος είπε... 18 Μαΐου 2011 στις 1:31 μ.μ.

Για μένα ο MVP της σεζόν.

Sifakis3