Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κριτική Παικτών 2010-2011: Ντανίλο Περέιρα

Danilo Pereira
Είναι γεννημένος στις 09 Σεπτεμβρίου 1991, με ύψος 1.87μ. και ζυγίζει 70 κιλά. Είναι γεννημένος στη Γουϊνέα Μπισάου, αλλά μεγάλωσε στην Πορτογαλία, όπου ανδρώθηκε και ποδοσφαιρικά.

Τα πρώτα του τρία χρόνια έπαιζε στην Εστορίλ (B' Εθνική Πορτογαλίας). Δεν άργησε να γίνει αντιληπτός από την Μπενφίκα που διέκρινε το ταλέντο του.

Στην Μπενφίκα συνολικά έμεινε 2 χρόνια αλλά δεν είχε κάποια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, (έπαιζε βασικός με τη Β' ομάδα της Μπενφίκα).

Όταν λοιπόν έληξε το συμβόλαιό του το 2010 αποφάσισε να μην το ανανεώσει με τους αετούς της Λισαβόνας, αλλά να δοκιμάσει την τύχη του στο ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Πάρμα, (η οποία πλήρωσε μόλις 150.000 €, για να αγοράσει τα δικαιώματα από την Μπενφίκα).

Τελικά ούτε και στην Πάρμα δεν είχε κάποια συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, οπότε το Δεκέμβριο τον δάνεισε στον Άρη για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Με την ομάδα μας είχε μόνον πέντε συμμετοχές, καθώς σίγουρα η αγωνιστική του αποχή τον είχε επηρεάσει. Παρόλα αυτά προς το τέλος του πρωταθλήματος έδειξε το ταλέντο που αναμφισβήτητα έχει. 


Γενικά
Στις πέντε συμμετοχές πρόλαβε να σκοράρει δύο φορές, γεγονός σημαντικό από την στιγμή που αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ.

Για να μην μακρηγορώ, απλά θα πω ότι είναι ένας νέος Φατί. Προσωπικά θεωρώ ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει ακόμη καλύτερος από τον Γάλλο, καθώς είναι πιο μικρός και η σωματική του διάπλαση είναι φανταστική αν δουλευτεί σωστά.

Δυνατός, με αντοχή, καλύπτει πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή, παρόλο που είναι αδύνατος δεν κοντράρεται εύκολα, και το σημαντικότερο ότι έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του. Το γκολ που σημείωσε μέσα στο γήπεδο της Λάρισας ήταν απλά εκπληκτικό.

Στα μειονεκτήματά του, το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς και ότι δεν τον είδαμε να βγάζει πολλές καλές πάσες. Βέβαια τον είδαμε μόνο σε 5 παιχνίδια, οπότε δεν μπορούμε να τον αξιολογήσουμε καλά.

Από την στιγμή που έχει πενταετές συμβόλαιο με την Πάρμα, και καθώς τον κοστολογεί πάνω από τα 500.000€, γίνεται αντιληπτό ότι δεν έχουμε ελπίδες για να τον αγοράσουμε. Θα είναι σημαντικό αν θα μπορούσαμε να ανανεώσουμε τον δανεισμό του για άλλα ένα ή δύο χρόνια, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ.

Highlight
Γενικά οι εμφανίσεις του όσο τελείωνε το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλές. Από το πρώτο του παιχνίδι μέσα στη Λάρισα έδειξε τι μπορεί να κάνει. Το σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή ήταν ασύλληπτο.    

Το δεύτερο γκολ του το πέτυχε εναντίον της Ξάνθης:

Χειρότερη Στιγμή
Το κακό με τον συγκεκριμένο παίκτη ήταν το γεγονός ότι χρειάστηκε μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Από τον Ιανουάριο που μεταγράφηκε το πρώτο του παιχνίδι ήταν στις 27/02! 




6 σχόλια:

ΝΑVAS είπε... 25 Μαΐου 2011 στις 2:04 μ.μ.

ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ..........

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ...
ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΡΕΛΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

VardARIS είπε... 25 Μαΐου 2011 στις 3:52 μ.μ.

Το ίδιο με εμάς από ότι φαίνεται σκέφτεται και ο προπονητής μας, αφού εισηγήθηκε στην διοίκηση να υπάρξει διαπραγμάτευση με την Πάρμα για νέο δανεισμό. Μακάρι! Και εμένα το παιδάκι αυτό με ενθουσιάζει μέσα στο γήπεδο. Πραγματικά φαίνεται να έχει δυνατότητες να σταθεί και σε υψηλότερο επίπεδο, αν βέβαια δουλέψει και δεν κάνει παρέα με κανέναν Κάλβο...

Ανώνυμος είπε... 25 Μαΐου 2011 στις 4:06 μ.μ.

Σε όσα παιχνίδια έπαιξε μας έδειξε το φοβερό του ταλέντο. Παρότι είναι υψηλόσωμος, είναι αρκετά γρήγορος. Κλείνει τρύπες από λάθη και αν θυμάστε, στο ματς με τον Βόλο είχε σώσει και ένα γκολ μετά από δοκάρι. Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, άριστη κεφαλιά, πάντα πρώτος στη μπάλα και πολύ αποτελεσματική προώθηση στις στημένες φάσεις. Με τον Φατί δίπλα του, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ αξιόπιστο δίδυμο (με ένα καλό 10αρι μπροστά τους, βέβαια, ώστε να δημιουργήσει παιχνίδι π.χ. Καστίγιο).

Sifakis3

Skolix είπε... 26 Μαΐου 2011 στις 7:34 μ.μ.

Εγω με τη σειρα μου, δεν εντυπωσιαστηκα. Εδειξε καποια καλα στοιχεια, αλλα δε μπορω να πω οτι περιμενω εναν 19χρονο ξενο δανεικο να δειξει το ταλεντο του στον Αρη. Προτιμω να παιξει ο Κατιδης και ας βγει χειροτερος.

The Terminator είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 9:40 μ.μ.

καλος ειναι αλλα δυστηχως δεν πιστευω οτι θα μας τον δωσει η παρμα

Κριιμα