Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κριτική παικτών 2010-2011: Κριστιάν Πορτίγια

Ο Πορτίγια είναι γεννημένος στις 22 Αυγούστου 1988. Έχει ύψος 1.80 ενώ ζυγίζει 73 κιλά. 

Μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της Ράσιγκ Σανταντέρ.

Από το 2004 ως το 2007 έπαιζε μόνο στη Β' ομάδα της Ράσιγκ. Από το 2007 και για δύο χρόνια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, αλλά είχε μόλις 4 συμμετοχές.

Δόθηκε δανεικός σε Ράσιγκ Φέρολ και Ποντεφεραδίνα, ενώ το 2009 απέκτησε τα δικαιώματά του η Σπόρτιγκ Χιχόν.

Τον πρώτο χρόνο έπαιξε στην Β' ομάδα, ενώ την επόμενη προωθήθηκε στην πρώτη, όπου είχε πέντε συμμετοχές. Ο Άρης τον απέκτησε για 2,5 χρόνια με ελεύθερη μεταγραφή.


Γενικά
Ο Ισπανός αμυντικός μέσος αποκτήθηκε από τον Άρη για να βοηθήσει στα χαφ. Τελικά ορισμένες φορές κατά συνθήκη χρησιμοποιήθηκε και στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Συνολικά έπαιξε σε 9 παιχνίδια, πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ.

Στα πρώτα του παιχνίδια η απόδοσή του μέσα στο γήπεδο μπορεί να περιγραφεί μόνο με μια λέξη: Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο Σ. Στη συνέχεια και όσο τελείωνε το πρωτάθλημα και έπαιρνε παιχνίδια στα πόδια του, βελτιώνονταν. Δε λέω ότι έγινε Τσάβι, αλλά τουλάχιστον έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σαν λύση όταν θα προέρχεται από τον πάγκο. Στα συν του το γεγονός ότι δείχνει να έχει καλά χτυπήματα στα στημένα. Έχει αριστερό πόδι, οπότε όταν είναι βασικός αναλαμβάνει τα χτυπήματα από τα δεξιά (κόρνερ και φάουλ) που στοχεύουν κεφάλι.

Απλά να τονίσω ότι την επόμενη χρονιά που δεν θα έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, τις δύο θέσεις των αμυντικών χαφ θα διεκδικούν:
1) Ρικάρντο Φατί,
2) Κάρλος Τόχα,
3) Σάκης Πρίττας,
4) Κριστιάν Πορτίγια,
5) Κώστας Μενδρινός,
6) Γιώργος Κατίδης
7) Νάτσο Γκαρσία (τελειώνει ο δανεισμός του στην Μπολιβάρ και επιστρέφει, αν δεν κάνω λάθος),
8) Ντανίλο Περέιρα (αν μείνει).

Highlight
Η μακράν καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Άρη ήταν με αντίπαλο τον Ολυμπ. Βόλου στο Κλεάνθης Βικελίδης. Εκτός από το πανέμορφο γκολ που πέτυχε ήταν γενικότερα καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα, έτρεξε πολύ, έκοψε μπάλες, προώθησε σωστά το παιχνίδι...



Χειρότερη Στιγμή
Σίγουρα όπως προείπα ήταν οι πρώτες του εμφανίσεις. Δεν ήξερε που βρισκόταν στο γήπεδο, γενικότερα ψάχνονταν. Ήταν προφανές ότι του έλειπαν παιχνίδια (αγωνιστική δράση), ότι δεν είχε αντοχή και γενικότερα πιστεύω ότι δεν υπήρχε κάποιος τομέας στον οποίο να υπερτερούσε έναντι του πιτσιρικά Κατίδη. Και πολύ λογικά οι περισσότεροι στο γήπεδο απορούσαμε πώς γίνεται να προτιμάται να παίζει ο συγκεκριμένος παίκτης, από το Ελληνάκι, που βγήκε και από τα σπλάχνα του συλλόγου μας.

Ερώτηση
Ας θεωρήσουμε ότι είστε πρόεδρος - προπονητής (!) στην ΠΑΕ Άρης για μία ημέρα. Τι θα αποφασίζατε για τον συγκεκριμένο παίκτη;


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 8:18 μ.μ.

Στην αρχή απορούσα γιατί τον πήραμε. Πραγματικά. Στα ματς με Εργοτέλη, Παοκ, Αεκ και Ατρόμητο ήταν απίστευτος. Απορούσα να αυτός ο άνθρωπος είναι ποδοσφαιριστής. Επί Τσιώλη, όμως, και στα 4 παιχνίδια που έπαιξε, έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Με Πανσερραικό έβγαλε τη μαγική μπαλιά στον Κόκ, που μετά αυτός έδωσε στον Καστίγιο, που έβαλε γκολ. Στην Τρίπολη έβγαλε την ασίστ στο Λαζαρίδη για το νικητήριο γκολ, με Βόλο έκανε μεγάλο παιχνίδι και κατά τη γνώμη μου, ήταν ο MVP μας και με Ξάνθη ήταν καλούτσικος. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνει, καθώς είναι αξιόπιστη λύση απ' τον πάγκο. Πολύ καλό αριστερό πόδι.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 8:32 μ.μ.

παιδια ο τυπος ειναι για 3η αλλαγη και τιποτε αλλο
αν θεωρειται αυτος που δεν ξερει να μαρκαρει χαφ τι να πω

Ο_ΒΕΤΑΤΖΙS είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 8:34 μ.μ.

To Πουλέν μου. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο χειρότερος χαφ που έχω δει στον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά στο τέλος έδειξε κάποια στοιχεία, ενώ ΠΑΝΤΑ ήταν από τους πιο μαχητικούς παίκτες του γηπέδου. Μπάλα δεν ξέρει. Φαντάζομαι δεν έχει και κανένα υψηλό συμβόλαιο.
Να πάρει και ο Γιαννάκης τη μίζα του όπως και τα παιδιά που ανοίξαν το εστιατόριο και έχουν κάνει επένδυση. Όλα καλά λοιπόν.

Terminator είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 9:21 μ.μ.

Του λύνω το συμβόλαιο και δίνω τη φανέλα του στον Κατίδη.