Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Τόνι Κάλβο

Ο Antonio Calvo Arandes, ή απλά Tony Calvo, γεννήθηκε στις 28 /03 /1987 στη Βαρκελώνη. Ο Calvo ξεχώρισε από τις μικρές ομάδες της Barcelona.

Έτσι λοιπόν από την Barcelona C, ανέβηκε στην Barcleona B, και από εκεί επιλέχθηκε και έπαιξε και στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας (Under 17, 19 και 20). Μαζί με τον Giovanni Dos Santos και τον Bojan Krkic ήταν οι πιο τεχνίτες παίκτες, που φαινόταν ότι θα έχουν μέλλον και στην πρώτη ομάδα.

Τελικά το καλοκαίρι του 2007 οι ιθύνοντες της Barcelona αποφάσισαν να ανεβάσουν μόνο τον Dos Santos και τον Krkic στην πρώτη ομάδα και άφησαν τον Calvo στη Β' ομάδα, (ύπήρξε συμπαίκτης με Sergio Bousqets, αλλά και Jeffren Suarez που επίσης προβιβάστηκαν).

Ο Άρης μέσω Manel Ferrer εκμεταλλεύτηκε τη δίψα του να παίξει ποδόσφαιρο και έτσι υπέγραψε στον Άρη αρχικά για 3 χρόνια. Από την πρώτη σεζόν έδειξε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του, ενώ έγινε και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κίτρινης κερκίδας.


Γενικά

Ο Tony Calvo φέτος είχε συνολικά 36 συμμετοχές / 6 γκολ (31 συμ. /5 γκολ στο πρωτάθλημα, και 5 συμ. /1 γκολ για το κύπελλο). Συνολικά επιχείρησε 47 σουτ, (δεύτερος μετά τον Κάμπορα στην ομάδα). Είχε 1 γκολ σε κάθε 10 προσπάθειες που έκανε, ενώ αποβλήθηκε 1 φορά (στα play off με τον Ολυμπιακό εκτός). Είχε 2 ασίστ και 37 κερδισμένα φάουλ (πρώτος στη σχετική λίστα ο Κόκε με 55).

Ξεκινώντας το πρωτάθλημα, με Μαζίνιο προπονητή, ο Κάλβο κινήθηκε σε ρηχά νερά. Κατοχυρωμένη η θέση του βασικού, χωρίς να ταλαιπωρηθεί από κάποιον τραυματισμό, είχε πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του, ως δεξί χαφ. Το παράπονο που έχουμε όλοι οι οπαδοί από τον Τόνι, ήταν τότε το γεγονός ότι είχε φοβερά πεντάλεπτα - δεκάλεπτα που ζητούσε μπάλες, δοκίμαζε σουτ, έκανε γιο-γιο τον προσωπικό του αντίπαλο και γενικότερα ήταν πολύ καλός. Όμως ερχόταν 10λεπτα - 20λεπτα που ήταν πλήρως εξαφανισμένος και τον έψαχνες στο γήπεδο.

Στη συνέχεια, επί εποχής Εκτορ Κούπερ, ο Τόνι μεταφέρθηκε στα περισσότερα παιχνίδια αριστερά. Ειδικά το πρώτο χρονικό διάστημα έτρωγε πολύ κράξιμο από τον Κούπερ. Του ζητούσε να πιέζει (κάτι που δεν το έκανε ποτέ 2 χρόνια που έπαιζε στον Άρη), να γυρνάει να βοηθάει στην άμυνα, και ταυτόχρονα να συγκλίνει να δοκιμάζει σουτ, ή να περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο και να βγάζει σέντρα.

Από ένα σημειο και μετά πραγματικά ήταν ο Κάβλο (ε Κάλβο ήθελα να πω), που όλοι θέλαμε. Με διάρκεια στο παιχνίδι του, με σουτ, με ωραίες προσωπικές ενέργειες, φανταστικά γκολ (βλέπε με Καβάλα, ή με Ηρακλή), να πιέζει να γυρνάει πίσω κλπ.

Το πρόβλημα ήταν στα play off και στο κύπελλο που πραγματικά και πάλι θύμισε τον κακό του εαυτό. Δεν ξέρω αν κουράστηκε ή αν είχε άλλα προσωπικά προβλήματα.

Το θέμα με τον Τόνι έιναι ότι σε κάνει ως οπαδό να προβληματίζεσαι, (μαζί προβληματίζεται και η διοίκηση): γιατί ένας τέτοιος φανταστικός ποδοσφαιριστής δεν στρώνεται στη δουλειά ώστε να γίνει ο Χέσους Νάβας του Άρη (μοιάζει στην κοψιά).


Highlight

Τι να πρωτοθυμηθείς από τις καλές ενέργειες του Κάλβο; Το γκολ - βολίδα με τον Ηρακλή; Τη φανταστική λόμπα με την Καβάλα στο κύπελλο; Τις σακούλες που μοιράζει σε αντίπαλα μπακ;
Εγώ - προσωπική άποψη - θα ξεχωρίσω το γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή (δες video παρακάτω).



Χειρότερη Στιγμή

Γενικότερα η παρουσία του στα play off και στον τελικό του Κυπέλλου ήταν απογοητευτική. Υποτονικός, σε σημείο που αναρωτιώσουν αν παίζει, ακόμη και αδιάφορο αν τον χαρακτήριζε κανείς, δεν θα τον κατέκρινα.

Σε όλο το παιχνίδι του τελικού εξαφανισμένος, έκανε τον Βύντρα να φαίνεται Μαϊκόν! Στα play off με διαφορά η χειρότερη στιγμή ο αγώνας μέσα στο ΟΑΚΑ με Άεκ που αποχώρησε νωρίς - νωρίς για τα αποδυτήρια (early bath που λένε και οι Άγγλοι), παίρνοντας κόκκινη σε μια φάση ανύποπτη (μέχρι και ύποπτη θα τη χαρακτήριζα - ήταν βλέπεις κουρασμένο το παιδί!)


Γκάλοπ




Τα γκολ του με τη φανέλα του Άρη φέτος

Καβάλα - Άρης 1-1 (Κύπελλο)


Ολυμπιακός - Άρης 2-1 (κανονική περίοδος)


Άρης - Ηρακλής 4-2 (2 γκολ ο Κάλβο)


Άρης - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (κύπελλο)


Ατρόμητος - Άρης 0-3

5 σχόλια:

jim είπε... 2 Ιουνίου 2010 στις 2:08 μ.μ.

Αναμφίβολα ειναι παιχτης με ικανοτητες και καλη τεχνικη καταρτιση αλλα αυτο δεν εχει διαρκεια στις χρονιες που βρισκεται εδω παρα μονο σε καποια ματς στα οποια φορμαριζεται και βαζει αυτα τα 4-5 γκολ που βαζει καθε χρονο..Για να ανεβει το κασε του και για να εισπραξουμε απο ενδεχομεν η πωληση του αρκετα χρηματα πρπει να κανει μια τουλαχιστον πολυ καλη χρονια με διαρκεια..Τωρα, αν έρθει καποια προταση παρολα αυτα και η διοικηση ικανοποιηθει τοτε καλα θα κανει...Φυσικα τον πρωτο λογο τον εχει ο Κουπερ σε συνεργασια με την διοικηση...Εμεις εδω ανταλλασουμε αποψεις με επιχειρηματολογια και δεν κανουμε τους προπονητες ετσι;;;Τις αποψεις μας λεμε απλα...

RedDragon είπε... 2 Ιουνίου 2010 στις 2:16 μ.μ.

Εννοείται πως ο Κούπερ κ η διοίκηση έχουν τον 1ο λόγο. Εμείς απλά συζητάμε.

Τον Κάλβο τον θεωρώ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο ταλέντο. Η επιτόπια ντρίπλα του είναι απίστευτη. Δεν θα ήθελα να παίξω αντίπαλος του.

Δεν θυμάμαι σε πιο παιχνίδι ήταν φέτος που τον αντίπαλο αμυντικό του έκανε 2 συνεχόμενες προσποιήσεις κ τον έριξε στο έδαφος. Είναι ο ορισμός του "μοιράζω σακούλες".

Το θέμα είναι να μην μείνει αιώνιο ταλέντο. Αν δεν τον στρώσει ο Κούπερ δεν πιστεύω ότι θα τον στρώσει κάποιος άλλος.

Πάντως αντικειμενικά προσφέρει στην ομάδα. Είχε 6 γκολ (2ος σκόρερ της ομάδας) κ 2 ασσιστ φέτος ενώ κέρδισε κ αρκετές κόκκινες κάρτες αντιπάλων.

Σίγουρα πάντως μπορεί περισσότερα, πολύ περισσότερα...

roulaki είπε... 3 Ιουνίου 2010 στις 12:13 π.μ.

Ταλεντάρα και παιχτάρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει και διάρκεια στο παιχνίδι του.

Ανώνυμος είπε... 4 Ιουνίου 2010 στις 3:00 μ.μ.

Παιχταράς παιδιά στις τρίμπλες αλλά το παιδί είναι ο ορισμός της ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ....... ένας παίχτης δεν είναι μόνο σταθερή απόδοση είναι και οι αψυχολόγητες ενέργειες.......
Μόνο αν μεταμορφωθεί σαν χαρακτήρας να μείνει αλλιώς αν όχι τώρα τον Δεκέμβρη πωλείται όπως είναι επιπλωμένο......

geokampour