Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το μεγαλύτερο φετινό (αγωνιστικό) λάθος...

Καλησπέρα σε όλους. Όπως όλοι θα μάθατε, ο Νίκος Ψυχογιός αποτελεί πλέον παρελθόν από την ομάδα του ΆΡΗ αφού η διοίκηση και ο προπονητής αποφάσισαν να λήξουν τη συνεργασία με τον 25χρονο μπακ.

Εγώ θεωρώ αυτή την επιλογή της διοίκησης και του Κάμπος πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Παρακάτω εξετάζουμε αναλυτικά την περίπτωση Ψυχογιού.




Πορεία με τον ΆΡΗ


Ο Ψυχογιός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012 έπειτα από μία καλή και γεμάτη χρονιά με τη Δόξα Δράμας. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου ήταν βασικότατος και είχε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις, όντας σταθερά από τους διακριθέντες του ΆΡΗ.


Ωστόσο, στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν 2012-2013 πήρε πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής για κάποιον λόγο που ακόμα και σήμερα παραμένει ανεξήγητος. Τραυματίας ήταν για ένα πολύ μικρό διάστημα και για πειθαρχικό παράπτωμα δεν ακούστηκε τίποτα. Όλοι μας και ειδικά εδώ στο blog αναρωτιόμασταν τι γίνεται με τον Ψυχογιό.

Στη δεύτερη χρονιά του ίσα κι όμοια τα πράγματα. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου γύρου αναντικατάστατος, από τους πιο σταθερούς παίκτες του ΆΡΗ, όμως σε όλο το δεύτερο γύρο δεν μπήκε ούτε μία φορά στην αποστολή, επίσης για κάποιον απολύτως ανεξήγητο και απροσδιόριστο λόγο! Η ομάδα έπαιξε με πειραματικά δεξιά μπακ και στο τέλος υποβιβάστηκε με το κενό του να μην καλύπτεται επάξια από κανέναν.

Στη φετινή χρονιά μέχρι σήμερα και την αποχώρησή του έχει παίξει στην πλειοψηφία των αγώνων (έχασε μόλις 2) και παρουσιάζεται πολύ καλός και παίκτης-κλειδί κυρίως στην επιθετική λειτουργία του ΆΡΗ από τα πλάγια.

Συνολικά με τον ΆΡΗ αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια. Από αυτά, τα 25 ήταν για τη Σούπερλιγκ, 2 για το κύπελλο Ελλάδος, 6 για τη Γ' εθνική και 2 για το κύπελλο Γ' εθνικής.



Γιατί είναι πολύ μεγάλο λάθος


Ο Ψυχογιός στα 2,5 χρόνια που ήταν στην ομάδα όποτε έπαιζε τα έδωσε όλα για τον ΆΡΗ και έδειξε ότι αποτελεί ένα πολύ καλό και σύγχρονο μπακ με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Πόσο μάλλον για το επίπεδο που είναι η ομάδα αυτά τα χρόνια, πόσο μάλλον τη φετινή χρονιά!


Πόσο κακός θα ήταν ο Ψυχογιός έστω για τις χρονιές που η ομάδα θα είναι σε Β' και Γ' εθνική; Και αν ο λόγος που λύθηκε η συνεργασία μαζί του δεν είναι αγωνιστικός θα μας πει κανείς γιατί τον έδιωξαν; Και επίσης γιατί δεν έπαιζε για τόσο μεγάλα διαστήματα στις προηγούμενες χρονιές του; Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο μυστήριο στην περίπτωσή του;



Τι μέλλει γενέσθαι


Τα πράγματα είναι απλά. Η ομάδα δεν έχει άλλο καθαρόαιμο δεξί μπακ. Απλά υπάρχουν παίκτες που μπορούν να καλύψουν επάξια τη θέση, όπως Γκίνο, Λιόνης, Λεμονής. Οπότε το Γενάρη είναι επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ποιοτικού δεξιού μπακ.


Αλλά σίγουρα η φυγή Ψυχογιού είναι τεράστιο λάθος για την ομάδα. Πρόκειται για έναν εκ των ποιοτικότερων παικτών του φετινού ΆΡΗ, με την απαραίτητη εμπειρία να συμπαρασύρει και τους νεαρότερους και ένα πολύ καλό μπακ. Κανείς δεν είπε ότι είναι ο Λαμ ή ο Ντάνι Άλβες, αλλά σίγουρα όποτε έπαιξε τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω.

Όπως και να 'χει, Νικολάκη σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στην ομάδα μας αυτά τα 2,5 χρόνια που φόρεσες τη φανέλα της, την οποία τίμησες και με το παραπάνω, και προσωπικά σου εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου!

6 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 3 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:03 μ.μ.

Πραγματικά παράξενη απόφαση. Καλός παίκτης, παθιασμένος κ καλός χαρακτήρας. Κ γω πιστεύω ότι είναι λάθος η απομάκρυνση του.

Giorgos T. είπε... 3 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:55 μ.μ.

Εντελως αψυχολογητη αποφαση , να διωξεις εναν απο τους καλυτερους παικτες της ομαδας και τον μοναδικο δεξιο μπακ που εχεις !

Σταθερα καλος σε ολες του τις εμφανισεις , με πολλα ανεβασματα σε καθε παιχνιδι...

παιξε τωρα με γκινο δεξι μπακ που ειναι και αργος και τεχνικη δεν εχει...

και κρατηστε και κατι ρενια και αλλους αμπαλους που ουτε κοντρολ δεν κανουν την μπαλα

Giorgos T. είπε... 4 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:49 π.μ.

δειτε τι βρηκα :

Τέλος και επίσημα ο Ψυχογιός!

Ο Χαλκιδικιώτης μπακ βρέθηκε το πρωί στην Αλκμήνης, όπου είχε συνάντηση με τον Περικλή Τράιο. Ο τελευταίος τον ενημέρωσε πως η απόφαση για την λύση της συνεργασίας τους δεν έχει να κάνει με τον προπονητή, αλλά με οικονομικά κριτήρια. Μαζί με τα περσινά οφειλόμενα, ο Ψυχογιός είχε να παίρνει φέτος 36 χιλιάδες ευρώ, τα οποία η διοίκηση έκρινε ότι είναι πολλά. Ο παίκτης δεν έφερε καμία αντίρρηση, απλά εξέφρασε την επιθυμία του να εξοφληθεί για τους δύο τελευταίους μήνες, δηλάδή περίπου 6 χιλιάδες ευρώ. Θέμα για το οποίο ενημερώθηκε πως θα υπάρξει νέα επικοινωνία από Δευτέρα.

να τα λεφτα με τα οποια θα κανουμε μεταγραφες...

VardARIS είπε... 4 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:52 π.μ.

Κρίμα πραγματικά. Το πρωί πριν φύγω στη δουλειά άκουσα στο Allaboutaris, ότι θα γίνει συνάντηση της διοίκησης με τον Ψυχογιό, και ούτε καν μπορούσα να φανταστώ ότι θα τερματιστεί η συνεργασία.

Άλλος ένας παίκτης στη μακροσκελή λίστα με τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να νιώθουν αδικημένοι από την ομάδα μας. Ένας παίκτης που νομίζω πρόσφερε περισσότερα από αυτά που έπαιρνε και ομολογουμένως δεν του συμπεριφερθήκαμε σωστά.

Νίκο καλή συνέχεια στην καριέρα σου, μακριά από τραυματισμούς.

Unknown είπε... 4 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:59 μ.μ.

Το σημαντικο ειναι να γινει και ενα ξεσκαρταρισμα το ροστερ.. Υπαρχουν στην ομαδα παικτες που δεν κανουν ουτε για Γ εθνικη.. Ονοματα δε λεω πανω κατω ξερουμε ποιοι ειναι... Και καντε μεταγραφες!!!

Ανώνυμος είπε... 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:53 μ.μ.

Έφυγε διότι είναι ήδη κλεισμένος ο Νέτο....εντάξει ένας μέτριος παίκτης ήταν ο Ψυχογιός...σιγά μην το κάνουμε και μέγα ζήτημα τώρα