Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Νέος προπονητής ο Πάουλο Κάμπος

Καλησπέρα σε όλους. Ανακοινώθηκε και επίσημα ο νέος προπονητής της ομάδας μας. Πρόκειται για τον 57χρονο Βραζιλιάνο Πάουλο Κάμπος.

Ο Κάμπος καλείται να αναλάβει τις τύχες του ΆΡΗ σε μία αν μη τι άλλο δύσκολη περίοδο. Ας δούμε το βιογραφικό του και να κάνουμε μία πρώτη εκτίμηση.




Η ανακοίνωση της ΠΑΕ


Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας μας θα είναι ο Πάουλο Λουίς Κάμπος.
Ο 57χρονος έμπειρος Βραζιλιάνος τεχνικός βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία και συμφώνησε σε όλα με τον επικεφαλής του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, Γιώργο Γαλανό, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.
Ο Πάουλο Λουίς Κάμπος, ο οποίος το απόγευμα θα προπονήσει για πρώτη φορά τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου, γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1957 στο Νιτερόι του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ως προπονητής έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες με επιτυχία, ενώ στη χώρα μας είναι γνωστός από τη θητεία του στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης (2006-2008) και του Ατρομήτου. Τελευταία του ομάδα ήταν η Αλ Χιλάλ του Σουδάν.   



Βιογραφικό


Ο Πάουλο Κάμπος δεν έκανε ποτέ την καριέρα που θα ονειρευόταν ως ποδοσφαιριστής με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από μικρός την προπονητική καριέρα.
Το 1981, σε ηλικία μόλις 24 ετών πήρε στα χέρια του το τιμόνι της Κάλαμπαρ Ρόβερς από την Νιγηρία! Την επόμενη χρονιά η ομοσπονδία του Κουβέϊτ του εμπιστεύτηκε τις τύχες της Εθνικής ομάδας στην οποία παρέμεινε για 2 χρόνια.
Το… αγροτικό του στο εξωτερικό φρόντισε να τον κάνει γνωστό προπονητικά στην πατρίδα του. Η Σάο Κριστοβάο της ιδιαίτερης πατρίδας του του Ρόι Ντε Τζανέιρο ήταν η πρώτη ομάδα από τις πολλές της “χώρας του καφέ” που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Από την Κριστοβάο μεταπήδησε την επόμενη χρονιά στην Φριμπουγκουένσε, με την οποία έκανε ένα διάλειμμα το 1986 μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από την Εθνική Λιβερίας. Επέστρεψε το 1987 για να καθίσει στα μισά της σεζόν στον πάγκο της Μεδίνα από την Σαουδική Αραβία.
Έπειτα έκανε στροφή αναλαμβάνοντας τμήματα υποδομών εθνικών ομάδων. Αρχικά το 1988 με την Κ17 της Γκάνας κι έπειτα του Κουβέιτ. Το 1992 επέστρεψε στον πάγκο της Εθνικής Κουβέιτ για να αρχίσει μία νέα περιπέτεια σε συλλόγους της Μέσης Ανατολής. Κατά σειρά μέχρι το 1999 έκατσε στον πάγκο των Αλ Αχλί Νουμπάϊ, Αλ Ιτιχάντ, Αλ Νασρ, Αλ Ιτιχάντ και Αλ Βασλ.Επέστρεψε για 6 μήνες στη Βραζιλία για λογαριασμό της Μποταφόνγκο και μετά ξανά πίσω στη Σαουδική Αραβία.
Για να φτάσει το 2006 να να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης προηγήθηκαν οι Αλ Ραγιάν, Εθνική Κατάρ, Παλμπέιρας Β, Παρανα Κλουμπ, Φλουμινένσε και Ναούτικο.
Tην σεζόν 2004/05 βρέθηκε στο πλευρό του συμπατριώτη του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κάμπος ήταν το δεξί χέρι του Λουξεμπούργκο στους “γκαλάκτικος” στην μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του μέχρι τώρα.
Μετά το πέρασμα του από Ελλάδα, σε Τρίπολη και Ατρόμητο, ακολούθησαν ομάδες της Βραζιλίας όπως η Κρισιούμα, η Ρεσιέντε, η Γουαρατινγκέτα και η Τούπι. Τελευταίος σταθμός του 57χρονου τεχνικού η Αλ Χιχάλ από το Σουδάν.
Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό ο Βραζιλιάνος έχει μέχρι τώρα καθίσει στον πάγκο τριών Εθνικών ομάδων (Κουβέιτ, Κατάρ, Λιβερία), έχει προπονήσει περισσότερες από 10 ομάδες της πατρίδας του και άλλες τόσες και παραπάνω στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Παράλληλα, διαθέτει και εμπειρία από την Ελλάδα, ενώ έχει δουλέψει και σε ακαδημίες Εθνικών ομάδων.Φυσικά, δεν ξεχνάμε την μεγάλη εμπειρία που έζησε στον πάγκο της «Βασίλισσας» ως άμεσος συνεργάτης του Λουξεμπούργκο.

Πηγή: PRESSARIS



Γνώμη μου

Δε μου γεμίζει το μάτι το βιογραφικό του. Το ότι έχει αλλάξει τόσες πολλές ομάδες στην καριέρα του μόνο καλό δεν είναι. Ωστόσο, μου δίνει ελπίδα η φυσιογνωμία του. Έχει φάτσα και σουλούπι προπονητή. Είναι και Λατίνος, κάτι θετικό, αν και δεν θυμάμαι πολλούς επιτυχημένους Βραζιλιάνους προπονητές. Όλοι βέβαια κρίνονται στα αποτελέσματα έτσι και αυτός. ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ και καλή μπάλα μέχρι το τέλος και θα είμαστε καλά κύριε Κάμπος!!!

1 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 5 Νοεμβρίου 2014 στις 12:24 π.μ.

Ουτε εμενα με πειθει το βιογραφικο , αλλα εχουμε δει και πολλους αλλους (παικτες και προπονητες) που ερχονται με περγαμηνες και τελικα δεν αγγιξαν...

δεν μου αρεσει που ειναι και αυτος του 4-4-2 αλλα αν ερθουν οι νικες που θελουμε , τοτε ολα τα αλλα δεν μας νοιαζουν.

καλη επιτυχια να του ευχηθουμε και πολλες νικες με την αρειαναρα !