Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σκόντα Ξάνθη - ΆΡΗΣ 0-2 Το διπλό που χρειαζόμασταν

Λέγαμε, στην διάρκεια της εβδομάδας, ότι ναι μεν η ομάδα μας είναι φορμαρισμένη, αλλά δεν θα πετύχουμε τίποτα, αν δεν βγάλουμε 1-2 διπλά. Επίσης, λέγαμε, ότι, στην Ξάνθη θα φανεί αν η ανοδική πορεία της ομάδας θα έχει συνέχεια και επίσης θα φανεί, αν έχουμε βλέψεις για τα play off.


Το παιχνίδι στην Ξάνθη έγινε, ο ΆΡΗΣ κέρδισε και πιστεύω, ότι μπορούμε να μιλήσουμε για ολική επαναφορά της ομάδας, στον στόχο της, που είναι τα play off.

Τα play off, τα οποία στις αρχές του προηγούμενου μήνα, φάνταζαν μακρινό όνειρο. Όχι μόνο μαθηματικά, αλλά και αγωνιστικά. Με βάση την τότε εικόνα της ομάδας.

Η αλλαγή προπονητή, όμως, φαίνεται να άλλαξε τα δεδομένα και πλέον μετά την έλευση Μασάδο, ο ΆΡΗΣ, μετράει στο πρωτάθλημα 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Το σημερινό διπλό, είναι σημαντικότατο, όχι μόνο γιατί πιστοποιεί την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, όχι μόνο γιατί δίνει στον ΆΡΗ, την ολική επαναφορά που προανέφερα, αλλά πάνω από όλα γιατί δίνει στην καρδιά του ΛΑΟΥ της ομάδας, την ελπίδα για την επίτευξη του στόχου.

Ενός ΛΑΟΥ, που και σήμερα απέδειξε πόσο μεγάλος και λαμπρός είναι. Μέσα σε ακατάπαυστη βροχή - κάποια λεπτά έριχνε και χαλάζι - ο κόσμος γέμισε το πέταλο του γηπέδου των Πηγαδίων και έδωσε την απαραίτητη ώθηση, στους παίχτες της ομάδας.

Πλέον, στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ο ΆΡΗΣ, εφόσον κερδίσει, χρίζεται και μαθηματικά από τα φαβορί για την είσοδό του, στα play off.

Ο κόσμος, βλέποντας, αυτή την μεταμόρφωση προς το καλύτερο, δεν έχει παρά να βρεθεί ξανά μαζικά, στις κερκίδες του γηπέδου.

Γιατί, μέχρι τώρα, συγνώμη, αλλά δεν ήταν εικόνα γηπέδου αυτή που αντικρύζαμε κάθε Κυριακή που παίζαμε εντός. Το γήπεδο, το συνηθίσαμε με πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια και έτσι πρέπει να είναι.

Πλέον, η απογοήτευση, έδωσε την θέση της, στην ελπίδα και την αισιοδοξία.

Εδώ κάποιος μπορεί να πει, ότι η θέση του οπαδού ειναι στο γήπεδο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και πορείας. Πάνω σ' αυτό, όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες και την νοοτροπία που υπάρχει.

Και κακά τα ψέματα, ο οπαδός για να "ψηθεί" να πάει στο γήπεδο, πρέπει και η ομάδα να τον προσελκύσει με την απόδοση ή με τα αποτελέσματά της.

Σε κάθε περίπτωση, στο μάτς της ερχόμενης Κυριακής με τον Εργοτέλη, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γεμίσουμε το γήπεδο και πάλι και να σπρώξουμε την ομάδα μας στην νίκη.

Μια νίκη, που όπως είπα, αν την πάρουμε θα είμαστε πια επί ίσης όροις, με τους υπόλοιπους διεκδικητές των θέσεων που οδηγούν στα play off.

Μπράβο στην ομάδα, για το καλό σερί της, μπράβο για την προσπάθεια της...

Έτσι θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα. Να παλεύει και να μην παραδίνεται ποτε...

Έπεται και συνέχεια . . .

11 σχόλια:

RedDragon είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:43 π.μ.

Jim έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.

Δυστυχώς κάναμε πολύ κακό 1ο γύρο και ακόμη καλύπτουμε χαμένους βαθμούς.

Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια. Η Ξάνθη ας πούμε έχει ήδη παίξει με Γαύρο, Παοκ, Αεκ και Άρη ενώ εμείς κανένα ντέρμπι ακόμη.

Ο Ατρόμητος έχει ένα ματς λιγότερο το οποίο λογικά θα το πάρει.

Άρα έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.

Αλλά όπως λες πλέον μπορούμε να λέμε ότι διεκδικούμε τα play off.

Αν φυσικά πρώτα κερδίσουμε τον Τέλη...

VardARIS είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:46 π.μ.

Πάντα απαισιόδοξος Red... Θυμάμαι πριν λίγες μόλις αγωνιστικές έλεγες για νίκες σωτηρίας. Τελικά να, που θα κυνηγήσουμε το θαύμα!

geokampour είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:18 π.μ.

Red τον Ατρόμητο ας μην τον αναφέρουμε ξανά...... έτσι απλά, τις 3 τελευταίες αγωνιστικές έχει Παοκ μέσα Αεκ έξω και Οσφπ μέσα....

Όσο για το αν θα μπούμε στα play off παιδιά είναι ακόμα νωρίς πέρυσι το παίζαμε μέχρι τελευταία αγωνιστική και φέτος πάλι δεν θα είναι εύκολο.....έχει ακόμα δρόμο.....

geokampour είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:21 π.μ.

αααααααα κ το ματς που εκκρεμεί -του Ατρόμητου- είναι με την Δόξα στο Καυταντζόγλειο καλή τους τύχη.......και ο Αστέρας δεδομένο το είχε αλλά ρούφηξε........

RedDragon είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:04 π.μ.

Geo πήγες χθες;

Αξίζουν πολλά πολλά πολλά μπράβο σε όσους πήγαν, φάγανε την απίστευτη βροχή και συνέχιζαν να φωνάζουν σε όλο τον αγώνα.

Πραγματικά πολλά μπράβο, ευτυχώς αποζημιώθηκαν από τη νίκη της ομάδας.

Ανώνυμος είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:02 μ.μ.

Αλλη μια φοβερη εμφανιση της ομαδας. Τον Αρη των τελευταιων αγωνων εχω να τον δω αρκετα χρονια. Φανταζοταν κανεις οτι ο Αρης θα παιζει passing game στο μισο του αντιπαλου η οτι ο Αρης θα εκανε τοσες ευκαιριες σε εναν αγωνα; Απλα η τελεια εμφανιση. Τι αλλο να πω; Συνδυασμος θεαματος-ουσιας. Συγχαρητηρια μαγκες.

Εγω ξεχωρισα 3 παικτες. Ο ενας ηταν ο Σανκαρε. Βρηκαμε τον νεο Γκιαρο; Ο οποιος θα κρατα τη μπαλα πισω, θα ηρεμει το παιχνιδι και θα κατευθυνει τους συμπαικτες του και, πανω απ´ ολα, δεν θα περναει ΤΙΠΟΤΑ; Ελπιζω. Παντως χθες ειχε πραγματικα ηγετικη παρουσια.

Ο δευτερος ηταν ο Καζναφερης. Πολυ μεστη εμφανιση. Θυμαστε οταν τον πηραμε; Ηρθε απο τα γιαννενα για τριτη επιλογη στις θεσεις της μεσαιας γραμμης και πλεον, με τις φοβερες και εξαιρετικα παθιασμενες εμφανισεις του, εχει καθιερωθει ως βασικος δεξιος μπακ του Αρη. Οποιος προτιμαει Νετο, προβλημα του. Για μενα ο Νετο ηταν η χαρα των αντιπαλων μεσοεπιθετικων και εχει καθιερωθει -πολυ σωστα κατα τη γνωμη μου- ως δεξι χαφ.

Ο τριτος ηταν ο Τριανταφυλλακος. Το παιδι αποδεικνυεται λιρα 100. Ηρθε απο τον Οδυσσεα Αναγεννησης για να ενισχυσει την... Κ20, και τωρα, μολις μπαινει αλλαζει ολο το παιχνιδι (βλ. Λεβαδειακο και χθες). Ποσο χειροτερο ειναο το παιδι απο Τσεζαρεκ και Γιακομπ ρε αγαπητη διοικηση; Ποσο;

Φυσικα ενα -μεγαλο μαλιστα- μεριδιο της αγωνιστικης αναγεννησης της ομαδας ανηκει στον Μασαδο. Πολυ καλη δουλεια, εχει επαναφερει την ηρεμια στα αποδυτηρια και η ομαδα παιζει μπαλαρα και παιρνει βαθμους. Ας ελπισουμε η δουλεια του να εχει αποτελεσμα σε βαθος χρονου.

Μια χρονια που ηταν χαμενη, ξαφνικα μοιαζει να εχει σωθει, και αν πραγματοποιηθει το πολυποθητο θαυμα των play off, θα μιλαμε για μεγαλα πραγματα.

Ζητω συγγνωμη αν σας κουρασα
Sifakis3

jim είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:22 μ.μ.

Red, σίγουρα έχουμε δρόμο ακόμη. Πιστεύω, ότι μετά την νίκη (αν ερθει) επί του Εργοτέλη, η υπόθεση είναι στα πόδια μας. Έχουμε 6 μάτς εντός και 4 εκτός. Ο ΌΦΗ, δύσκολα να αντέξει μεχρι τελους, ο Ατρόμητος εκανε κοιλιά, το ίδιο και η Ξάνθη.

Άρα ελπίζουμε σοβαρά πλέον...

Geo, αν η ομάδα συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις, κατα πάσα πιθανότητα θα μπει στα play off.
Αρκεί, όπως είπα να συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις.

Sifakis3, καθολου δεν κουραζεις. Ίσα-ίσα που δίνεις τροφή για σκέψη.

Η αλήθεια ειναι όπως λες, ότι στα τελευταία 6 ματς, ο ΑΡΗΣ, παρουσιάζεται μεταμορφωμένος. Αυτό που έγινε είναι απλό.

Μπήκε ο καθένας στην θέση του. Το αμυντικό δίδυμο (Σανκαρε-Λαζαρίδης), χωρίς τον αφερέγγυο Ντίκο.

Ο Νέτο, δεξιος μέσος, γιατί όπως λες δεν ειναιν δεξι μπακ, ο Ούμπιδες ειτε σε επιτελικο ρολο ειτε δεξιά. Γιατί, αχρηστευοταν στα αριστερα που τον εβαζαν οι αλλοι. Ο Τόχα, επιτέλους έφαγε πάγκο.

Πήρε ρόλο ο Καστίγιο και είναι ο ηγέτης της ομάδας. Γενικά, αλλαξε όλο το κλίμα.

Αυτό, βέβαια πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να αναρωτηθούμε γιατί σε κάθε δυσκολη περίοδο αργουμε να βρουμε την λύση μας και την βρισκουμε αργά...;;; Οι απαντησεις ποικιλλουν.

Ο Κάζνα, που λες, όταν ηρθε θεωρούταν ένα από τα τρία μεγαλύτερα ταλέντα της Ηπείρου. Πιστεύω, έχει να προσφέρει πολλά ακόμη.

Ο Τριανταφυλλάκος και εμένα μου αρέσει. Είναι ψηλός, παίρνει καλές θέσεις, δεν μασαει να φαει και να δωσει "ξύλο". Θα ήθελα να βάλει και εκεινο το κολο-δοκαρο με την λειβαδεια για να παρει ψυχολογια, αλλα δεν του εκατσε...

Ο Μασάδο, σίγουρα βοήθησε στην αλλαγη που υπάρχει, αλλά όπως προείπα πρέπει να αναρωτηθούμε πιο βαθειά για το τι φταιει που σχεδον καθε χρονο μια περιοδο παιζουμε καλα και την αλλη οχι..

Και να μην μενουμε στις επιφανειακες αλλαγες των προπονητων που άλλοι φτιαχνουν καλη εικονα και άλλοι όχι.

Παρόλα αυτα, ο Μασάδο ειναι καλός προπονητης. Οποιος μέσχω στοιχηματος, παρακολουθουσε το Πορτογαλικο πρωτάθλημα θα τον ηξερε. Όπου πήγε έκανε καλη δουλειά. Και εδω θα κανει αν τον αφησουν. Αλλά ποιον άφησαν να κάνει ως τωρα....;;;

Πλέον η εισοδος μας στα play off, δεν ειναι θαυμα. Ειναι ορατος στοχος. Και την Κυριακη με νικη αποκτα σάρκα και οστα....

Μην δισταζεις να γραφεις τετοια αρθρα. Δινουν αφορμη για συζητηση και ανταλλαγη απόψεων..

VardAris είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:58 μ.μ.

Φίλε Sifaki (αν και με χαλάει λίγο το nick σου, αλλά δεν πειράζει, μάλλον και εσύ και εγώ πρέπει να βρούμε άλλα πουλέν), για τον Σανκαρέ που γράφεις δεν ξέρω αν μπορεί να εξελιχθεί σε έναν νέο Γκιάρο, το σίγουρο είναι ότι το "ένας με έναν" το έχει και πολύ μάλιστα. Σου δίνει την εντύπωση ότι θα καταπιεί τον αντίπαλο... Είναι αυτό που λέγαμε παλαιότερα για τον Αβραάμ. ΄Η η μπάλα ή ο παίκτης, και τα 2 μαζί δεν...

Από εκεί και πέρα όμως και ο Σανκαρέ αναγκάζεται να καταφύγει μερικές φορές σε γιόμες, για το λόγο ότι οι αμυντικοί χαφ δεν κάνουν κίνηση να ξεμαρκαριστούν.

Μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια στον ΄Αρη.

Ανώνυμος είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:15 μ.μ.

Φιλε VardAris, ο Σανκαρε χθες με εντυπωσιασε πιο πολυ επειδη κρατουσε μπαλα πισωκαι ηρεμουσε το παιχνιδι. Αυτο που με εχει εντυπωσιασει σε ολα του τα παιχνιδια ειναι τα τακλιν του. Μερικες φορες ειναι σωτηρια. Εχει τα σωματικα προσοντα για να γινει μεγαλος αμυντικος και μαζι με το Λαζαριδη ειναι φοβερο διδυμο. Τωρα για το πουλεν, εγω εχω ηδη ενα, τον Καζναφερη...:P

Sifakis3 (Kaznaferis17)

jim είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:59 μ.μ.

Παιδιά, για τον Σανκαρέ που λέτε...Ενδιαφέρον θέμα κι' αυτό.

Στα πρώτα του παιχνίδια, όταν τον είδα με την ομάδα μας, αρχής γενομμένης στο μάτς με τον Εργοτέλ στην Κρήτη, έβγαλα καλά συμπεράσματα.

Και στα επόμενα 3-4 ματς, ήταν πολύ καλός, όμως μετά έπεσε κι' αυτός σε απόδοση. Μετά, ήρθε και ο τραυματισμός του και έπεσε ακόμα παραπάνω.

Καταρχήν...Για να βρούμε Ρονάλντο Γκιάρο, είναι πολύ δύσκολο πλέον. Δεν υπάρχει σύγκριση.

Για να χτίσουμε το κέντρο της άμυνας μας, πάνω στον Σανκαρέ, ναι αυτό είναι μία σκέψη. Αλλά, χρειάζεται και το κατάλληλο πλαισίωμα.

Και γω θα τον ήθελα στην ομάδα τα επόμενα χρόνια. Το συμβόλαιό του, λήγει το καλοκαίρι του 2013.

Βέβαια, ο παίχτης για να δειχτεί ακόμα παραπάνω, πρέπει να παιξουμε και στην ευρώπη.

Για παράδειγμα, αν ο Σανκαρέ, ήταν μέλος της περυσινής ομάδας, που έκανε την πορεία στην Ευρώπη, θεωρώ δεδομένο ότι θα έπαιρνε μεταγραφή για εξωτερικό...