Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

πάοκ - Άρης (Match Review) - 19/02/2012

Όπως σωστά είχαμε προβλέψει οι ομάδες ξεκίνησαν ως εξής:
πάοκ: 4-2-3-1
Κρέσιτς - Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο - Γκαρσία, Λάζαρ - Σαλπιγγίδης, Γιάννου, Γεωργιάδης - Αθανασιάδης.

Άρης: 4-1-4-1
Βελλίδης - Κασναφέρης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Μίσελ - Παπαζαχαρίας - Νέτο, Φατί, Ούμπιδες, Ακόστα - Καστίγιο.

Πρώτο Ημίχρονο
Η ομάδα έβγαλε ναι μεν το ημίχρονο αναίμακτα, αλλά κινδύνεψε σε αρκετές φάσεις. Καταρχήν, τα πλάνα του Μασάδο άλλαξαν πολύ νωρίς, καθώς η κίτρινη κάρτα του Κασναφέρη έφερε τον Νέτο ως δεξί μπακ και τον Κασναφέρη ως δεξί χαφ. Και αυτό γιατί ήταν φανερό ότι ο Κασναφέρης ανά πάσα στιγμή κινδύνευε με δεύτερη κίτρινη και αποβολή από τις επελάσεις των Γεωργιάδη και Λίνο. Επίσης ήταν φανερό ότι το δεξί μας μπακ δεν είχε βοήθειες από τα αμυντικά χαφ που ήταν επιφορτισμένα στο να ανακόπτουν τις προσπάθειες των Γκαρσία, Γιάννου και Λάζαρ.

Όπως είχαμε επίσης προβλέψει, ο συμπολίτης πίεσε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, όσο είχε φρεσκάδα και με την βοήθεια της έδρας. Έπαιξε κυρίως από τις πλευρές που εμείς παρουσιάζαμε αδυναμίες, τόσο από αριστερά, όπως ανέφερα, όσο και από δεξιά αφού το μαρκάρισμα του Σαλπιγγίδη από τον Μίσελ δεν έβγαινε σωστά και επέτρεψε στον "κοντό" να βγάλει κάποιες ευκαιρίες.

Η καλή μας στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν μία:
Η φάση με τον Καστίγιο που κινήθηκε σωστά στην πλάτη του Λίνο και βγήκε ένας με έναν με τον Τσιρίλο, τον οποίο χόρεψε, κλείστηκε όμως δεξιά, πλάσαρε με το κακό του πόδι (δεξί) και απέκρουσε ο Κρέσιτς.

Η καλύτερη ευκαιρία του συμπολίτη στο 44΄ με τον Αθανασιάδη που σε γύρισμα του Σαλπιγγίδη πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο Βελλίδης.

2ο Ημίχρονο
Από εκεί και πέρα όπως ήταν αναμενόμενο ο Μασάδο έκανε πολλές κινήσεις στην σκακιέρα, αλλά γενικότερα δεν μας βγήκε τίποτα. Οι αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών μας αποδιοργάνωσαν και δεν μπορέσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε και περιμέναμε.

Στο 49΄ έγινε η πρώτη μας αλλαγή Κασναφέρη - Γιαννιώτα, πολύ σωστή καθώς θέλαμε την ταχύτητά του. Αλλά όλα άλλαξαν με το πρόβλημα του Καστίγιο. Ενώ περιμέναμε σε δεύτερη φάση την αλλαγή του Τριανταφυλλάκου, στη θέση του Παπαζαχαρία, ώστε να κάνουμε πιο έντονη την πίεση, δυστυχώς ήρθε η αναγκαστική αλλαγή του Καστίγιο. Έτσι πέρασε ο Γιαννιώτας μπροστά σαν φορ. Μάλιστα είχε την ευκαιρία στο 51'.

Ένα καλό φάουλ του Νέτο στο 64', αλλά και πάλι τίποτα. Είχαμε ένα καλό 10λεπτο που πιέσαμε γενικότερα καθώς ανέβασε απόδοση και ο Ούμπιδες και ο Νέτο, αλλά στη συνέχεια και πάλι πέσαμε καθώς όπως είπα οι αλλαγές και οι τραυματισμοί μας επηρέασαν πολύ. Και στο 76' καλή φάση σε συνδυασμό του Γιαννιώτα - Ακόστα, αλλά δεν σέντραρε σωστά ο Ισπανός.

Από εκεί και πέρα ο Σιδηρόπουλος μας τα χάλασε.
- Κίτρινη κάρτα στον Ούμπιδες, που διαμαρτύρονταν δικαιολογημένα για την απόσταση του τοίχους.
- Κίτρινη κάρτα στον Κρέσιτς, και όχι κόκκινη όπως θα έπρεπε, καθώς ανέτρεψε τον Γιαννιώτα έξω από την περιοχή.
- Ο τέταρτος διαιτητής άκουγε τα εξ'αμάξης όλο το 90λεπτο από τον Ρουμάνο, αλλά δεν πτοούνταν. Του αρέσουν μάλλον τα μπινελίκια. Ας έρθει και στο Χαριλάου να τον στολίσουμε αν γουστάρει τόσο πολύ.

Συνολικά
Δεν στάθηκε καλά σε γενικές γραμμές η ομάδα. Κρίμα, περιμέναμε καλύτερη εμφάνιση. Σεβαστήκαμε περισσότερο από ότι έπρεπε τον αντίπαλο. Περιμέναμε να πιέσουμε στο ημίχρονο, αλλά μας ήρθαν οι τραυματισμοί και τελικά αποσυντονιστήκαμε.

Στη φάση του αντίπαλου φορ (ο κοιμισμένος με τα χυμένα μάτια που ξαφνικά σήμερα ξύπνησε και έκανε μαγκιές), σταθήκαμε τυχεροί αφού χτύπησε η μπάλα στο δοκάρι.

Επόμενη Ημέρα
Μένουμε πίσω στο κυνήγι της 5ης θέσης. Δυστυχώς πλέον κάθε βαθμός που χάνεται, είναι καθοριστικός. Μόνο νίκη με άεκ, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Θα έχουμε δύο εβδομάδες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να επανέλθουν οι τραυματίες. Μένει να δούμε τι έγινε σήμερα και ποιοι τραυματίστηκαν σήμερα. 


7 σχόλια:

salonika 3 είπε... 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:31 π.μ.

Την καλημέρα μου!Συμφωνώ σε όλα όσα λες.Αυτά τα ματς θέλουν "βαρίδια"!Δεν μπορείς να υπολογίζεις πως θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω light παίκτες όπως ο Παπα-sugar και ο Καπετάνος!Βάζεις τον Πρίττα στη θέση του Παπα-sugar,εξαφανίζεις τον "ζητάω οξυγόνο από το 20΄" ψευτοεπαναστάτη και τους κόβεις στα 2.

Βέβαια πιστεύω πως ο Μασάδο πόνταρε στην κούραση του συμπολίτη κι είχε σκοπό να χτυπήσει το ματς από το 60φεύγα και μετά αλλά του χάλασαν τα σχέδια οι τραυματισμοί αλλά και η κάκιστη απόδοση του Ούμπιδες που όταν ανέβηκε κανένα τέταρτο (στο Β΄ημιχρόνιο που λένε και οι παπούδες στη Θ2!) είχαμε και το πιο δημιουργικό μας διάστημα.

Σανκαρέ και Λαζαρίδης,νόμιζαν φαίνεται πως έχουν μπροστά τους τους Μέσι,Βίγια και γι΄αυτό έδιωχναν όπως-όπως το τόπι,δεν εξηγείται αλλιώς!!Έλλειψη ψυχραιμίας σε βαθμό κακουργήματος!Και μια και μιλάμε για κακουργήματα,να συλληφθεί ο επικινδυνότατος Μίσελ!!Φτάνει πια!Φιλότιμος,δουλευταράς και βιονικός αλλά γαμπρό δεν ψάχνουμε!Μπακ θέλουμε που τουλάχιστον να μην είναι αφελής!

Και δυο λόγια για τον κόρακα (τελευταίο το αφήνω,δεν λέω πως αυτό έφταιγε).Την κόκκινη του Κρέσιτς θα την έδινε κι ο (Θεέ μου σχώρα με) Τουρσουνίδης!!Και η πρόθεση του μαυροφορεμένου φαίνεται στο ότι δε βγάζει ούτε καν κίτρινη στο μαρκάρισμα με τα 2 πόδια του sexy-Bruno στο κέντρο.Και τα 2 πέναλτι που ζητάνε οι 2 ομάδες είναι για γέλια και για κλάματα μαζί.Δε λέω πως θα κερδίζαμε αν έμεναν με 10,αλλά αποβολή τερματοφύλακα και 35΄ακόμα αγώνα απέναντι σε μια ομάδα χωρίς ανάσες,έχω την εντύπωση πως θα μας έδινε σαφέστατο προβάδισμα.

ΝΑVAS είπε... 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:08 μ.μ.

ME MIA KOYBENTA TOYΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ.

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΑΙΖΑΜΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝ

VardARIS είπε... 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:19 μ.μ.

Αυτό ακριβώς αδέλφια. Μπήκαμε πολύ φοβισμένα, δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο και δυστυχώς στο 2ο ήρθαν οι τραυματισμοί.

Σε καμιά περίπτωση δε λέω ότι είναι κακό αποτέλεσμα, αλλά έλεος, απαιτώ όταν παίζω με αντιπάλους αμυντικούς τον Σνάουτσνερ, τον Τσιρίλο και τον Μαλεζά, αν μη τι άλλο να τους τρέξω όσο μπορώ. Το κάναμε μόνο σε μια περίπτωση με τον Καστίγιο. Φοβηθήκαμε μάλλον τις ντρίπλες του Σαλπιγγίδη, τον φονιά Γιάννου και τον Γεωργιάδη που τρέχει ασταμάτητα 90 λεπτά και δεν πιέσαμε παραπάνω.

Τέλος πάντων η ζωή συνεχίζεται. Εγώ πλέον λέω ότι δεν έχουμε ελπίδες για τα play off. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πλέον δεν το πιστεύω. Ας κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι με αυτή τη σιχαμένη ομάδα, και ό,τι γίνει. Ας δώσουμε ευκαιρίες στους μικρούς και ας κοιτάξουμε τι θα γίνει τη νέα χρονιά...

Δυστυχώς οι λάθος επιλογές της διοίκησης με τον καταστροφέα Τσιώλη έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά στην ομάδα. Κρίμα πραγματικά να μένουμε εκτός Ευρώπης από ομαδούλες τύπου Ατρομήτου και Ολ. Βόλου...

ΝΑVAS είπε... 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:31 μ.μ.

Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 9 ΜΑΤΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 50.
ΤΟ ΚΟΒΩ ΕΔΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΘΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΡΟΜΠΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΒΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

VardARIS είπε... 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:53 μ.μ.

Υπάρχει η πιθανότητα τελικά να γίνει κανονικά η αγωνιστική το επόμενο ΣΚ. Οπότε χωρίς Καστίγιο και Γιαννιώτα να δούμε ποιος θα αγωνιστεί επιθετικός. Τριανταφυλλάκο ετοιμάσου, να η ευκαιρία...

RedDragon είπε... 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:58 μ.μ.

Το ματς δε νομίζω να το φοβηθήκαμε όπως λέτε. Κατεβήκαμε με συγκεκριμένη τακτική: "Να δώσουμε χώρο και κατοχή στον αντίπαλο και να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις".

Ίσως όμως το παρακάναμε.

Ο Παοκ είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ και μπορώ να πω ότι ήμασταν τυχεροί που πήραμε το Χ.

Αλλά έτσι είναι αυτά. Την περασμένη βδομάδα με τον Τέλη εμείς ήμασταν οι άτυχοι. Καλύτερα να κερδίζαμε εκείνο το ματς κ ας χάναμε χθες, πιο πολλούς βαθμούς θα είχαμε...

Όσο για την προστασία του Παοκ πλέον βγάζει μάτια. Η κόκκινη στον Κρέσιτς είναι μαρς, όπως και κάτι κιτρινούλες.

Τα πέναλτι που ζητάνε και οι 2 ομάδες είναι της πλάκας.

Βαρέθηκα να βλέπω τον κοντοπούτανο Σαλπιγγίγη να σέρνεται στο έδαφος σε κάθε μαρκάρισμα. Πραγματικά με κούρασε...

Ανώνυμος είπε... 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:06 μ.μ.

Καθόλου καλά χθες.Δίναμε την εντύπωση πως και με ισοπαλία καλά είμασταν.ο Λαζαρίδης φοβερός χθες.Δυστυχώς χάνουμε Καστίγιο οπότε μακάρι να αναβληθεί η επόμενη αγωνιστική.Αν και πάλι και χωρίς Καστίγιο θα νικήσουμε πιστεύω.Φοβηθήκαμε πολύ τον Συμπολίτη. ΑΠΗΛΙΟΝ