Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νάπολι - Τσέλσι 3-1 Κάθετη πτώση για τους μπλε

Πέρυσι, τέτοια περίοδο "ανεβάζαμε" κάποια άρθρα για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτά είχαν να κάνουν είτε με εναν αγώνα είτε με την περίπτωση κάποιας ομάδας. Μετά από κάποιο διάστημα, επανέρχονται αυτά τα άρθρα.


Η Νάπολι χθές, κέρδισε 3-1 την Τσέλσι. Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να πετύχει τρία γκολ μετά. Η Τσέλσι, από την άλλη, έδειξε και στην Ευρώπη, ότι βρίσκεται σε πτώση . . .

Το παιχνίδι, προφανώς θα το είδατε οι περισσότεροι. Η Νάπολι, μπήκε "κρύα", ίσως και φοβισμένη στο παιχνίδι. Λογικό, από την μία πλευρά αυτό, καθώς οι περισσότεροι παίχτες της, αγωνιζόταν για πρώτη φορά στους 16 του Champions Leauge.

Από την άλλη η Τσέλσι, η οποία είναι μια από τις 8-10 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, την τελευταία δεκαετία, λογικό να μπει πιο απελευθερωμένη απο άγχος.

Και όμως, μετά το 0-1 του Μάτα, η Τσέλσι δεν έδειξε την απαιτούμενη πυγμή. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ηταν 2-1. Στο δεύτερο μέρος, δέχτηκε ακόμα ένα γκόλ και εκεί έπρεπε να βγει για να μειώσει.

Εκεί που ήθελα να σταθώ ηταν στο γεγονός, ότι η Τσέλσι δεν έπειθε ότι μπορει να μειώσει ή να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το 3-1. Ακόμα και όταν μπήκαν οι "παλιοσειρές" Λάμπαρντ και Εσιέν, δεν έπειθε.

Κακά τα ψέματα, δεν είναι η παλιά Τσέλσι η οποία έπειθε ότι θα πάρει αποτέλεσμα. Ένα κέντρο άμυνας, που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ένας άξονας που σε καμμία περιπτωση δεν μπορει να συγκριθεί με τον παλιό (Λάμπαρντ-Εσιέν-Μακελελέ ακόμα και Μπάλακ). Η κορύφωση του δράματος είναι στην επίθεση εκεί όπου ο άλλοτε κορυφαίος Ντρογκμπά, είναι αδύνατο να σταθεί με επιτυχία ανάμεσα στα αντίπαλα μπακ.

Θυμάμαι μια Τσέλσι, με ταχύτητα, με τρεξίματα, με αντοχές, με ένα πρέσινγκ που έπνιγε τον αντίπαλο, με σταθερή αμυντική γραμμή. Τώρα, ακόμα και ο Τσέχ, εκτίθεται.

Γενικότερα, στην Τσέλσι έγιναν πολλά λάθη, λόγω της αστάθειας των ανθρώπων της. Αδυνατούν, να πάρουν κάποιες αποφάσεις και να τις ακολουθήσουν.

Παράδειγμα σ' αυτό αποτελεί, ότι τα προηγούμενα 7 χρόνια είχαν τρείς από τους κορυφαίους προπονητές (Μουρίνιο-Χίτινγκ-Ανσελότι) και δεν κράτησαν κανέναν για 4-5 χρόνια να δουλέψει την ομάδα. Όταν μία από τις μεγαλύτερες αντιπάλους της τόσο στο νησί, όσο και στην Ευρώπη ( η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ), έχει ίδιο προπονητή για 25 χρόνια.

Παίχτες πολλοί ανηφορίζουν στο Στάμφορτ Μπρίζ, χωρίς να προσφέρουν τα αναμενόμενα οι περισσότεροι απο αυτούς. Όπως, προανέφερα, οι παλιοσειρές (Τέρι-Λάμπαρντ-Εσσιέν-Ντρογκμπά-Κόουλ-Τσέχ), δεν φαίνεται να βρίσκουν άξιους αντικαταστάτες.

Απλά, γεμίζει το ρόστερ από παίχτες οι οποίοι δεν μπορούν να οδηγήσουν την Τσέλσι ψηλά. Και σ' αυτό, φυσικά, δεν ευθυνονται οι παίχτες . . . Ούτε και οι προπονητές.

Κάπιος θα ρωτήσει ποιος φταίει . . .

Η σοφή λαϊκή ρήση "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει", ίσως βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση της Τσέλσι . . .

2 σχόλια:

VardARIS είπε... 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:42 μ.μ.

Jim κακά τα ψέμματα ο AVB όπως τον αναφέρουν εδώ οι εφημερίδες (Andes Villas Boas) δείχνει ότι δεν μπορεί να αντέξει στην πίεση της Chelsea. Οι οπαδοί έχουν πολλά παράπονα και συνέχεια βγαίνουν δημοσιεύματα που λένε ότι ο Αμπράμοβιτς του δίνει και άλλη πίστωση χρόνου. Επίσης βγαίνει ο ίδιος και λέει ότι νιώθει σίγουρος για τη δουλειά του και ότι δε νιώθει πίεση.

Αν αποκλειστεί η Τσέλσι από το Ch. League, λογικά θα πει αντίο, έστω και αν ο Αμπράμοβιτς είχε πληρώσει για αυτόν 15εκ. ευρώ, έστω και αν θα χρειαστεί να βάλει (πάλι) βαθιά το χέρι στην τσέπη για αποζημίωση. Το απόλυτο φαβορί είναι ο Φάμπιο Καπέλο, ειδάλλως για το καλοκαίρι παίζει δυνατά και ο Μουρίνιο, (που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των οπαδών της Τσέλσι).

Σύντομα θα γνωρίζουμε...

Ανώνυμος είπε... 22 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:08 μ.μ.

ΧΑΛΙΑ!!!!Δεν είναι μόνο η ήττα αλλά η εμφάνιση.Ο Ντρογκμπά δε μπορεί να κάνει κοντρόλ,ο Μειρέλες δε μπορεί να κάνει πάσα,ο Μαλουντά βαριέται να τρέξει,ο Λουίζ(για μένα ήταν ο χειρότερος του γηπέδου χθες)δε μπορεί να κόψει ούτε ένα παίχτη.Ο Κέιχιλ με τον Τέρι θα καναν πολύ καλύτερο δίδυμο.Ο Κέιχιλ δε ήταν τόσο κακός χθες.Ο Λουίζ τον κάνει και φαίνεται.Τι λιγότερο έχουν Λουκάκου,Τέρι,Εσσιέν και Λαμπάρντ απο αυτούς που μόλις ανέφερα.

Μόνο Μάτα,Στάριτζ,Τσεχ και Ραμίρες κάνουν κάτι.Ο επαναληπτικός είναι 50-50.Ακόμα μια ευκαιρία για την κατάκτηση του Τσαμπιονς Λιγκ δείνει να πηγαίνει χαμένη(παρόλο που είχαμε καλή λήρωση)Μακάρι να έρθει ο Μουρίνιο.Είναι ο μοναδικός που μπορεί να αναστήσει την Τσέλσι ή ακόμα και ο Γκουαρντιόλα που μάλλον όπως λέει θα φύγει από την Μπάρτσα. ΑΠΗΛΙΟΝ