Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνία Φίλων Άρη - Κοινωνία Ώρα Μηδέν...

Να πω εξ'αρχής ότι δεν ήμουν στη ΓΣ της (πρώην Λέσχης Φίλων Άρη) - Κοινωνίας Μελών Άρη, μια και μένω μόνιμα Λονδίνο.  Κατά δεύτερον, είναι απαραίτητο να καταθέσουμε την άποψή μας ως blog (έστω και με καθυστέρηση λόγω υποχρεώσεων) για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ - Κ.Μ.Α.
Μόνο το μέλλον θα δείξει αν οι εξελίξεις στην ΠΑΕ μας ήταν θετικές ή αρνητικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος του Άρη είναι μπερδεμένος. Άλλοι εκφράζονται θετικά και βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία, άλλοι ατενίζουν το μέλλον με απόλυτη απαισιοδοξία και καταφέρονται εναντίον της διοίκησης Αθανασιάδη (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Σκόρδας - άκουσα την εκπομπή του την επόμενη ημέρα), ενώ υπάρχουν και πολλοί συνοπαδοί μας που εμφανίζονται ουδέτεροι ή δεν έχουν καταλάβει απόλυτα τι έχει γίνει.    
Εγώ για να πω την αλήθεια, και χωρίς να θέλω να το παίξω γνώστης καταστάσεων ή ξερόλας, ανήκω στην τρίτη κατηγορία. 
Ξεκινώντας θα σχολιάσω μόνο τη συνολική διάρκεια της ΓΣ της Κ.Μ.Α. Είναι βέβαιο ότι όλα τα μέλη της, την ημέρα που συνεδριάζει το σώμα, θα πρέπει να παίρνουν ρεπό από τη δουλειά τους. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η διάρκεια της συνέλευσης είναι σίγουρο ότι θα διαρκέσει πάνω από 8 ώρες.  

Δε θα σχολιάσω καν το θέμα που δημιουργήθηκε με κάποιον κ. Ξανθόπουλο, που μάλιστα απαιτούσε να έχει προτεραιότητα. Από ότι με πληροφόρησαν ο κύριος αυτός ήταν απόλυτα προκλητικός. Όσο και αν μερικοί από εμάς θέλουν να το σχολιάσουν καυστικά και να πουν τα γνωστά ότι "δεν τολμάμε να μιλήσουμε στη ΓΣ της Λέσχης κλπ", εγώ απλά θα πω, ότι μερικοί θέλουν και τα παθαίνουν. Καταφέρνουν και ξεσηκώνουν και άτομα τα οποία δεν πρόσκεινται σε κανένα σύνδεσμο. 

Πάμε στα πιο σημαντικά. Ο μαραθώνιος λοιπόν της ΓΣ άρχισε να αποκτά νόημα όταν το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Αθανασιάδης. 
"Έγιναν αλλεπάλληλα ταξίδια και επαφές από εμένα, τον κ. Ορφανίδη και τον κ. Κόντη, με επενδυτικό όμιλο που εξέφρασε ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο που υπάρχει. 
Η τοποθέτηση χρημάτων προϋποθέτει ότι ο χρηματοδότης δεν θα συμβληθεί με την ΠΑΕ αλλά με τους εκπροσώπους της. Μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη εχέγγυα με οποιοδήποτε τρόπο επιστροφής των χρημάτων.
Για την πραγματοποίηση δεν θα συμβληθεί η ΠΑΕ απευθείας. Είναι ένα προσωπικό ρίσκο των μελών της ΠΑΕ . Είναι η ανάληψη του μάνατζμεντ για τα επόμενα τρία χρόνια από σήμερα.
Διασφάλιση του τρόπου επένδυσης ώστε να μη χαθούν τα χρήματα. 
Εφόσον υπάρξει η έγκριση άμεσα τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου για την αδειοδότηση και την αξιοποίηση των χρημάτων. Υπάρχει προοπτική για περαιτέρω διεύρυνση αυτού του ποσού ώστε να επιτευχθεί ένας στόχος εξυγίανσης. 
Εάν αυτό επιτευχθεί και το επιθυμεί το Σώμα, θα μπορούσε να συζητηθεί εξ΄ολοκλήρου η αγορά του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ. 
Είναι μια πρόταση η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή κουμπώνει στις απαιτήσεις της ομάδας και των καιρών και διασφαλίζει την εξέλιξη της ομάδας και βάζει υποθήκη για καλύτερο μέλλον. 
Ο κόσμος με αγωνία θα αναρωτιέται για την ταυτότητα της εταιρείας, αλλά καλύπτεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας. Τα μέλη της ΠΑΕ δεσμεύονται, μας ξέρετε και σας ξέρουμε. 
Είναι αναγκαία η συσπείρωση. Δεν είναι δίλημμα, δεν έχουν ιδιοτελή κίνητρα και είναι αναγκαιότητα και προοπτική για το μέλλον. 

Τα οφέλη που προέκυψαν μετά τη ΓΣ:

  • Η αδειοδότηση της ομάδας. Μετά από αυτή την ταμειακή διευκόλυνση - δάνειο, λογικά δε θα έχουμε πρόβλημα στο να λάβουμε την άδεια από την Uefa, μια και θα τακτοποιήσουμε τις ανοικτές πληγές - εκκρεμότητες προς τους ποδοσφαιριστές και ό,τι άλλο μένει. 
  • Προοπτική για κάτι καλύτερο όσον αφορά την ομάδα, μια και δίνεται χρόνος για να διορθωθούν πράγματα και καταστάσεις.  
Τα αρνητικά που προέκυψαν μετά τη ΓΣ, τι δε μας άρεσε:
  • Η ρήτρα εμπιστευτικότητας. Πρώτη φορά ακούμε για κάποια εταιρεία που δανείζει χρήματα και δε θέλει να κάνει διαφήμιση το όνομά της. Απόλυτα "κουφό"...
  • Το γεγονός ότι ο κόσμος που ψήφισε, στην ουσία αποφάσισε με το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν μπορούσε καν να αξιολογήσει την κατάσταση, να ρωτήσει, να ψάξει τι μας συμφέρει κλπ. 
  • Ο κόσμος επίσης ήρθε προ εκπλήξεως όταν άκουσε να για παράταση προεδρίας για ακόμη έναν χρόνο. Μάλιστα εκείνη την ώρα ενημερώθηκαν οι νομικοί και μελετούσαν αν αυτό είναι εφικτό. 
  • Η συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει το Management της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια. Τι σημαίνει αυτό? Θα εκμεταλλευτεί το σήμα, το γήπεδο, τι ακριβώς;
  • Αν το εγχείρημα δεν πετύχει τελικά, (που εδώ που τα λέμε, γνωρίζετε καμιά ελληνική ομάδα που να έχει κέρδη, θετικό ισολογισμό;), τότε τι θα γίνει; Προφανώς θα μετοχοποιηθούν αυτά τα ποσά, και ξαφνικά η Κ.Μ.Α. θα χάσει τη δύναμή της, εκτός και αν μπορέσει να ανταπεξέλθει στην ΑΜΚ που θα γίνει και βάλει χρήματα. Πόσο πιθανό είναι αυτό? Εγώ θεωρώ απίθανο με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όλοι. Επομένως, το πιο πιθανό είναι η Λέσχη να μην έχει λόγο ύπαρξης σε κάποιο χρονικό διάστημα. 
  • Και κάτι τελευταίο. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Αθανασιάδης, η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται για το καλό του Άρη, αφού θα μπουν στα ταμεία του τα συγκεκριμένα χρήματα. Αν εν τω μεταξύ κάτι δεν πάει καλά, μπορεί το χάσιμο να ισοφαριστεί από δουλειές που θα κάνουν ο όμιλος με την κατασκευαστική του κ. Αθανασιάδη στην Σαουδική Αραβία. Αν ήταν έτσι, γιατί ο κ. Αθανασιάδης δεν πήρε ως εταιρεία τα συγκεκριμένα 2,5 μύρια, για να κάνει τις δουλειές του με τον συγκεκριμένο όμιλο; Για την "ψυχή της μάνας του", θα εργάζεται στη Σαουδική Αραβία, ενώ ο Άρης θα έχει σωθεί από το συγκεκριμένο ποσό;
Συμπέρασμα 
Όπως είπαμε και στον πρόλογο, το μέλλον θα δείξει. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αυτή την στιγμή για απολύτως τίποτα. Ο Άρης ως σωματείο αυτή την στιγμή ήταν σαν τον πνιγμένο που έψαχνε για ένα σκοινί. Το σκοινί λοιπόν τον βρήκε, αλλά πλέον δεν ξέρουμε ποιος το κρατάει, αν είναι φίλος ή εχθρός. 

Και μια ερώτηση κρίσεως
Πώς είναι δυνατόν από την στιγμή που η ΠΑΕ γνώριζε ότι η ομάδα δε θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, να έστησε ένα τόσο φιλόδοξο budget. Για ποιον λόγο χρεωθήκαμε τόσο με παίκτες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν; Για ποιον λόγο δημιουργήσαμε ένα ρόστερ από 37 παίκτες, χωρίς μάλιστα να έχουμε τόσο βαρύ πρόγραμμα; Δεν ήταν ορατός ο κίνδυνος να μπει η ομάδα, όπως και τελικά και έγινε, τόσο μέσα;;;

Αναπάντητα ερωτήματα...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:26 μ.μ.

Για να δούμε...επιφυλάξεις κρατάω.Ούτε κρύο ούτε ζεστό.Ίδομεν..δε θέλω να σχολιάσω κάτι η πορεία θα δείξει.Στα αγωνιστικά πρέπει να νικήσουμε όπωςδήποτε την ΑΕΚ.ΑΠΗΛΙΟΝ

KANTHAR0S είπε... 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:11 μ.μ.

Για το μπάτζετ ήταν αναμενόμενο: όλοι αυτοί που φώναζαν για μεταγραφική ενίσχυση, είναι οι ίδιοι που ουρλιάζουν για υπέρβαση του μπάτζετ.

Για τη Λέσχη, ακόμα δεν έχω κατασταλλάξει. Εκεί που είπα ότι βρήκε έναν δρόμο, βλέπω να τα χαλάει. Και το χειρότερο είναι ότι το χαλάμε μόνοι μας. Χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Ανώνυμος είπε... 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:45 μ.μ.

Ημουν παρων στη συνελευση,κ τα 2 πραγματα που με ενοχλησαν ηταν τα εξης
Το πρωτο,αυτο που επεσημανες κ εσυ,οτι επρεπε να παρουμε μια τοσο σοβαρη αποφαση για το παρων κ το μελλον του Αρη,σε ελαχιστο χρονο κ χωρις να εχουμε μια ξεκαθαρη κ ολοκληρωμενη εικονα.

Το δευτερο ηταν οτι τοσο ο Αθανασιαδης,οσο κ ο Δαμιανιδης νωριτερα,υποστηριξαν οτι ο μονος λογος για την οικονομικη κατασταση,ειναι η κριση που εφερε λιγοτερα απο τα προσδοκομενα εσοδα,χωρις να κανουν την παραμικρη αυτοκριτικη για δικα τους λαθη κ παραλειψεις,υποτιμωντας ετσι βαναυσα την νοημοσυνη μας!

Γτ οταν κανεις 15 μεταγραφες καθε καλοκαιρι,αλλες 5 καθε Γεναρη,κ αλλαζεις κ 2-3 προπονητες τη σεζον,αυτο ερχεται μερα που σκαει στα μουτρα σου.Κ οσα λεφτα κ να μπουν τωρα,αν συνεχισουν με την ιδια λογικη,θα βρεθουμε συντομα σε ιδια κ χειροτερη θεση.

Αvenger3

VardARIS είπε... 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:37 μ.μ.

@Kanthar0s:
είναι στην ψυχολογία του Έλληνα, να ζητάει συνεχώς περισσότερα, να παραπονιέται κλπ.

Από εκεί και πέρα για τη Λέσχη, είναι δεδομένο ότι απέτυχε. Δεν είναι δυνατό σε μια τόσο κρίσιμη συνέλευση και να έχουμε τόσο λίγο κόσμο. 9400 μέλη εκ των οποίων ούτε τα μισά δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα, και ούτε τα μισά εξ αυτών δεν πήγαν στη συνέλευση.

@Avenger:
Το δεύτερο που αναφέρεις δεν το τόνισα καν, γιατί έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας (με τον Jim) να το σχολιάζουμε. Σε όλα τα άρθρα μας, τονίζουμε τα λάθη της διοίκησης κλπ που έφεραν σε αυτή την κατάσταση την ομάδα. Για αυτό προσπάθησα να σταθώ μόνο στα της συνέλευσης.

jim είπε... 28 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:26 π.μ.

Βαρδάρη, οι δύο τελευταίες λέξεις του άρθρου σου "αναπάντητα ερωτήματα", χαρακτηρίζουν την ομάδα μας εδώ και πολύ καιρό.... Θα έλεγα, ότι, άνετα θα μπορούσαν να μπουν ως τίτλος για τις όποιες εξελίξεις στον ΆΡΗ, εδώ και καιρό..

Τα γιατί, δηλαδή, είναι πολλά. Μην αρχίζουμε να απαριθμούμε τις περιπτώσεις τους.

Το τελευταίο γιατί, που υπάρχει για μένα είναι το "γιατί", δεν ενημερωθηκε ο κόσμος νωρίτερα, ότι θα μπει στην διαδικασία να ψηφίσει για παραταση διάρκειας της παρουσας διοικησης...

Δεν μπορεί μέσα σε μια-δυο ωρες να βαζεις τον αλλον να ψηφισει.. Και η απάντηση του ότι για να καρπωθουμε τα χρηματα πρεπει η διοικηση να μεινει μεχρι το 14, εμενα δεν με καλυπτει.. Τουλάχιστον, ας έλεγαν από πριν ότι ο κόσμος θα μπει στην διαδικασία αυτή, έτσι ώστε ο καθένας να σκεφτει, να ψαχτεί. . .

Το ότι, εσύ είσαι ουδέτερος και ότι οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας, δεν ξέρουν τι να σκεφτούν είναι λογικό. Είπαμε.. Τα γιατί είναι πολλά.

Οπότε, δεν μιλάμε για άποψη, πάνω σ' αυτό το θέμα, αλλά για πρόβλεψη. Θα πετύχει - δεν θα πετύχει, τι απαιτείται για να πετύχει κλπ.. Αν και το σημαντικοτερο ειναι να παρθει η αδειοδοτηση.

Συμπερασματικά, οι περισσότεροι είναι μπερδεμένοι και προβληματισμένοι για το μέλλον της ομάδας, επειδή βλέπουν ότι οι επιλογές που γίνονται και οι καταστάσεις που υπάρχουν, γυρω απο την ομάδα, δεν την οδηγούν σε ασφαλές μονοπάτι . . .

VardARIS είπε... 28 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:33 π.μ.

Καλά Jim, εννοείται ότι όλοι είναι προβληματισμένοι. Εδώ προβληματισμένοι είναι οι ίδιοι οι διοικούντες, δε θα είναι οι οπαδοί?

Αν όμως όπως λες το πιο σημαντικό για τον Άρη είναι η αδειοδότηση, τότε η πρόταση Αθανασιάδη, (έτσι όπως μετέτρεψαν οι ίδιοι την κατάσταση), ήταν μονόδρομος.