Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Βαλεντίν Ρομπέρζ, Ορτίθ Θέσαρ

Δύο νεαροί, αμυντικοί παίχτες που αγωνίστηκαν φέτος στον Άρη αλλά αποτελούν ήδη παρελθόν.

Ο Βελεντίν Ρομπέρζ, Γάλλος ήταν για 2 χρόνια στην ομάδα αλλά φάνηκε ότι δε μπόρεσε να προσαρμοστεί.

Από την άλλη ο Ορτίθ Θέσαρ ήρθε δανεικός τον Ιανουάριο από την Αθλέτικο Μαδρίτης.

Μία κίνηση την οποία εγώ προσωπικά δεν την πολυκατάλαβα...

Για να δούμε τι κάνανε στα λιγοστά παιχνίδια που αγωνίστηκαν.



Βαλεντίν Ρομπέρζ

Ο 23χρονος αμυντικός έπαιξε σε 5 αγώνες κ πρόλαβε να κάνει 1 πέναλτι (στο ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή) κ να πάρει 2 κίτρινες κάρτες.

Αυτό το παιδί ενώ έδειξε να έχει τα προσόντα (ύψος, ταχύτητα) για να παίξει τη θέση του κεντρικού αμυντικού, φάνηκε ότι δε μπόρεσε να προσαρμοστεί. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι μιλούσε μόνο γαλλικά (έλεος) οπότε δεν ήταν κ πολλοί οι παίχτες με τους οποίος μπορούσε να συνεννοηθεί. Βάλε κ την μικρή ηλικία του.

Εγώ περίμενα πολλά περισσότερα από αυτόν τον παίχτη κ ψιλοαπογοητεύτηκα που δεν τα έδωσε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην 1η προπόνηση της ομάδας το καλοκαίρι, στο οικογενειακό διπλό που είχαν παίξει, ο Βαλεντίν έδειχνε πολύ ορεξάτος κ σκέφτηκα φέτος θα είναι η χρονιά του. Αλλά έκανα λάθος.

Τελικά η πιο σωστή κίνηση θα ήταν να τον πουλούσαμε το καλοκαίρι που είχαμε κάποιες προτάσεις από το να τον αφήσουμε να φύγει ελεύθερος.


Ορτίθ Θέσαρ

Ο 21χρονος Ισπανός πρόλαβε κ έπαιξε μόλις 2 παιχνίδια και αυτά ψιλοαδιάφορα. Τι συμπέρασμα να βγάλουμε από 2 παιχνίδια; Μάλλον κανένα.

Αυτό που δεν κατάλαβα εγώ είναι τον λόγο για τον οποίο τον πήραμε αυτόν τον παίχτη. Δανεικός για 6 μήνες, μικρός, χωρίς εμπειρίες. Δεν ήταν ετοιμοπόλεμος ώστε να βοηθήσει την ομάδα άμεσα (όπως π.χ. ο Τζόνσον) αλλά και αν θέλαμε να επενδύσουμε στο ταλέντο του γιατί τον δανειστήκαμε μόνο για 6 μήνες (π.χ. τον Adu τον δανειστήκαμε για 1.5χρόνο).

Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν μία κίνηση η οποία δεν βοήθησε την ομάδα.


Γκάλοπ

1 σχόλια:

jim είπε... 3 Ιουνίου 2010 στις 6:59 μ.μ.

Ο Ορτιθ σε 2 ματς επαιξε..Όπως λες δεν μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα αλλα και για να παιξει μονο 2 ματς μηπως στις προπονησεις δεν εβλεπαν οι ανθρωποι μας αυτα που ηθελαν για να τον βαλουν σε πιο πολλα ματς..;;;Όσων αφορα τον Ρομπέρζ την σεζον 2008-09 πηρε καποια ματς στα ποδια του και μαλιστα καποια νερμπακια που πολλους απο εμας, μας έκαναν να πουμε οτι του χρονου (την σεζον 2009-10) θα ειναι πολυ καλυτερος αλλα διαψευστηκαμε..Ο παιχτης σημειωσε κατακορυφη πτωση στην αποδοση του, φαινοταν σαν να βρισκοταν αλλου και οχι μεσα στο γηπεδο, χωρις συγκεντρωση και με κακες τοποθετησεις στην αμυνα..Εμενα προσωπικα με απογοητευσε αυτη η αγωνιστικη του συμπεριφορα γιατι ειχα πιστεψει οτι αυτο το παιδι ειναι ικανοτατο και με τσαμπουκα και θα μας βοηθουσε παρα πολυ..Ίσως οπως γραφεις δεν μπορεσε να προσαρμοστει...Σε γενικες γραμμες, κατα την γνωμη μου ειναι προτιμοτερο να εχουμε στην ομαδα μας παιχτες οπως ο Λαζαριδης (αντι Ρομπερζ),ο Βελλιδης (αντι Πεσκοβιτς), ο Μενδρινος (αντι του Ορτιθ..οχι οτι παιζουν ιδια θεση απλα χρησιμοποιω το παραδειγμα για να καταληξω παρακατω) ή ακομα και ο φυτανίδης (αναφερω τα ονοματα που ακουγεται οτι ειναι μια ανασα απο την ομαδα μας)..Και θα ηθελα αυτους αντι των άλλων και γιατι ειναι Έλληνες και γιατι δεν θελουν χρονο προσαρμογής και γιατι σιγουρα θα γνωριζουν πολλα παραπανω περι ιστοριας και φιλοδοξιας και πολλες φορες εχουν μεγαλυτερο παθος για καθιερωση..Υπαρχουν πολλα παραδειγματα παιχτων στην ομαδα μας ελληνων που ηταν "αναπληρωματικοι" και οταν πηραν ματς, πηραν και φανελα βασικου αμεσως..ΠΧ ο Πριττας, ο Σηφακης περυσι, ακομα και ο Καραμπελας...