Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Χαβιέ Κάμπορα


Το αγαπημένο μας "κουτάβι" έκανε μια σχετικά καλή χρονιά φέτος. Σίγουρα θα μπορούσε καλύτερα αλλά τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Πέτυχε 15 γκολ , 13 για το πρωτάθλημα κ 2 για το κύπελλο. Έπαιξε σε 36 παιχνίδια. Στα αρνητικά οι πολλές κίτρινες στο πρωτάθλημα (7) κ η μία αποβολή στα Play Off.

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Κάμπορα είναι 1.5 χρόνο στην ομάδα κ έχει πετύχει 20 γκολ, είναι ο πιο πετυχημένος επιθετικός τον τελευταίων ετών.

Καλά έκανε λοιπόν η διοίκηση κ ανανέωσε το συμβόλαιο του πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η σεζόν.



Γενικά

Όταν τον πρωτοπήραμε τον παίχτη, σαν καλός οπαδός-προπονητής-μάνατζερ :) που είμαι έψαξα στο ίντερνετ. Βρήκα αμέτρητα βιντεάκια με τον Κάμπορα να βάζει γκολ με οποιοδήποτε τρόπο. Μιλάμε όμως για πολλά γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε βγει κ 1ος σκόρερ στην Αργεντινή πριν 2-3 χρόνια. Δεν ήταν δυνατόν λοιπόν, αυτός ο παίχτης να μην μπορεί να βάζει γκολ εδώ στην Ελλάδα.

Βέβαια βρέθηκαν μερικοί καλοπροαίρετοι που τον έκραξαν ως άμπαλο στο 1ο ματς που έπαιξε με την φανέλα του Άρη στο περσινό Άρης- Παοκ για το κύπελλο. Το παιδί ήταν λίγες μέρες στην ομάδα κ τον έβαλε να παίξει 20 λεπτά. Τι να πεις....

Φέτος, ο 30χρονος, ύψους 1.75 επιθετικός ξεκίνησε τη χρονιά στη σκιά του "πολυδιαφημισμένου" Αμπρέου. Με την 1η ευκαιρία όμως έδειξε τις δυνατότητες του πετυχαίνοντας τα 2 γκολ στο 2-2 με τον Ηρακλή. Παρόλα αυτά ο Μαζίνιο συνέχισε να στηρίζει τον Αμπρέου κ να μην βάζει καθόλου τον Κάμπορα ή να τον βάζει αλλαγή.

Η καλύτερη του περίοδος ήταν στο διάστημα Δεκέμβριος- Φεβρουάριος (όπως κ όλης της ομάδας). Χωρίς τον Αμπρέου πια στην ομάδα ο Χαβιέ πήρε το ρόλο του βασικού από τον Κούπερ κ τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Ο Κάμπορα είναι παίχτης στο στυλ Ιντζάκι. Μαζεύει τα "σκουπίδια", τα χαμένα σουτ κ σου βάζει γκολ εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν αφήνει καμία φάση να πάει χαμένη. Είναι σχεδόν πάντα εκεί που πρέπει. Βέβαια φέτος τον είδαμε κ να δημιουργεί βάζοντας ωραία γκολ με προσωπικές ενέργειες.

Προς το τέλος του πρωταθλήματος κ στα Play Off είχε κάποιες άτυχες στιγμές χάνοντας μερικά γκολ αλλά αυτά συμβαίνουν σε όλους τους επιθετικούς. Και όμως βρέθηκαν μερικοί "αγανακτισμένοι" Αρειανοί που βγαίναν στα ραδιόφωνα κ κράζανε ακόμη κ τον 1ο σκόρερ της ομάδας, μετά την ήττα από τον παοκ στα Play Off. Αδιόρθωτοι Ελληνάρες.

Χρόνια ήθελα έναν τέτοιο παίχτη στην ομάδα. Να βάζει τα ριμπάουντ. Επιτέλους τον αποκτήσαμε κ θα τον έχουμε για τα άλλα 2 χρόνια. Εύχομαι η επόμενη του χρονιά να είναι εξίσου παραγωγική γιατί όχι κ καλύτερη.


Highlight

Φυσικά κ είναι τα 2 πανέμοργα κ πολύ δύσκολα γκολ που πέτυχε απέναντι στον συμπολίτη. Ρωτήστε τους συμπολίτες να σας πουν γι'αυτά...


Χειρότερη στιγμή

Η αποβολή του στον αγώνα με την Αεκ στα play off. Την πάτησε από τα καραγκιοζλίκια του κάτι-σαν-ποδοσφαιριστή Καφέ. Πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος κ να μην παρασύρεται. Ας μειώσει λίγο κ τις κίτρινες που παίρνει.


Γκάλοπ

Κανονικά θα έπρεπε να ρωτάω στο γκάλοπ, "Πόσα γκολ πιστεύετε ότι θα βάλει του χρόνου" ή "Θα βγει 1ος σκόρερ στο πρωτάθλημα"... Αλλά για να είμαι δικαιος βάζω γκάλοπ στο ίδιο στυλ με τους άλλους παίχτες.

4 σχόλια:

jim είπε... 7 Ιουνίου 2010 στις 6:38 μ.μ.

Πολυ καλα κάναμε και τον κρατησαμε τον Κάμπορα.Απο τους κορυφαιους παιχτες του ΆΡΗ.Ενας επιθετικος που ξερει να εκμεταλλευεται το λαθος του αντιπαλου μεσα στην περιοχη και να σκοραρει..Ειναι εξαιρετικα επικινδυνος μεσα στην περιοχη του αντιπαλου..Και μπορει ανα πασα στιγμη να κανει την ζημια...Επισης, ειναι καλος και στο κεφαλι..Μου θυμιζει τον ιταλο επιθετικο τον Φίλιππο Ιντσακι οπου εκει που δεν το περιμενεις θα σου βαλει γκολ...Απο τους καλυτερους επιθετικους που ειχαμε απο τοτε που θυμαμαι εγω τον ΆΡΗ (περιπου απο 1990-91)..Καλη εξωγηπεδικη ζωή, δεν δινει δικαιωματα, ειναι επαγγελματιας...Για μενα, αρνητικο ειναι η αργοπορια της ανανεωσης του που μου εδωσε να καταλαβω οτι η πλευρα του εκανε παζαρια για να ανεβασει το κασε του, αφου ειχε προταση και απο τους ασπρομαυρους θαυμαστες των παιχτων μας..Πάντως οι ασπρομαυροι τον ηθελαν σαν τρελοι...δεν υπηρχε οπαδος τους που να μην τον ηθελε..Αλλα ας πουμε οτι το παραπανω που εγραψα οτι εχει μικρη σημασια αφου τετοια συμβαινουν στον επαγγελματικο αθλητισμο..Χρησιμη και η παρουσια του Κοκε διπλα του...ΑΑΑ...RedDragon μόλις ειδα οτι τον παρωμιαζεις και εσυ με τον Ιντσακι...χαχα..Εγω πρωτα γραφω την γνωμη μου για τους παιχτες και μετα διαβαζω τι γραφετε εσεις για τον καθενα..Αρα παει να πει οτι συμφωνουμε μαζι...ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ...Νομιζω οτι ενας κορμος μπορει να αποτελειται απο τους Σηφακη, Νασουτι, Ναφτι και Καμπορα...Ένας σε καθε θεση..Και μετα συμπληρωνεις αναλογα με τα χαρακτηριστικα αυτων..

VardARIS είπε... 7 Ιουνίου 2010 στις 11:02 μ.μ.

Φίλε jim συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Και κάτι μια και το αναφέρεις:
Τελικά το scouting των συμπολιτών ξεσκίζει... Η λέξη προγραμματισμός στο μεγαλείο της! Κάνουν 10 ταξίδια τον χρόνο σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική και τελικά καταλήγουν να πάρουν τον Ίβιτς, τον Χαλκιά, τον Παπάζογλου και τον Σνάουτσνερ. Για φέτος ατύχησαν: χτύπησαν την πόρτα του Κάμπορα (έφαγαν τα μούτρα τους), χτύπησαν την πόρτα του Φερνάντεζ (και οι εμφανίσεις του στο τέλος ήταν τραγικές, οπότε απογοητεύτηκαν), ακούστηκε ότι ενόχλησαν και Κάλβο ή Νέτο αλλά έφαγαν επίσης τα μούτρα τους...

Γυρνάει ένας φίλος μου προχθές και μου λέει: και ο Ναφτί ωραίος είναι, θα τον ήθελα στην ομάδα μου... Κρίμα παιδιά το μαγαζί έκλεισε, ψάξτε αλλού!

jim είπε... 7 Ιουνίου 2010 στις 11:54 μ.μ.

Ναι φιλε VardARIS όλοι οι οπαδοι τους δεν θα ειχαν προβλημα να παρουν 3 και 4 και 5 παιχτες του ΑΡΗ στην ομαδα τους..Εμεις δεν το γουσταρουμε αυτο ομως..Για παραδειγμα, ποτε δεν θα ηθελα στον ΑΡΗ παιχτες δικους τους..Και μονο στην ιδεα νευριαζω ασχημα...Αυτοι μεχρι και τον Χαριστεα θα ηθελαν ρε συ που τους εκανε το 4..Όσων αφορα για τους Νετο και Καλβο υπηρχαν προτασεις..Εδω καποιοι γνωστοι οπαδοι τους που κανουν ραδιο το εχουν πει στον αερα για τον Καλβο..Αλλα φυσικα αυτη ειναι και μια απο τις βασικες μας διαφορες ως λαοι, ως οπαδοι..Υπαρχουν και πολλες άλλες...Πάντως ο Κάμπορα (που αναφερεται και το post) θεωρω οτι ειναι ο ορισμος του επιθετικου περιοχης..Και οπως εγραψα και πανω, το γεγονος οτι ειναι οικογενειαρχης και δεν δινει δικαιωματα για διαφορα εξωγηπεδικα καμωματα καθιστουν το ατομο του ακομα πιο σημαντικο..Ασφαλως και τον βοηθησε πολυ η παρουσια του Κοκε γιατι ο Σερχιο τραβιοταν εξω απο την περιοχη και τραβουσε πανω του παιχτες καθως επισης σερβιρε και μπαλιες στον Καμπορα..Φυσικα ολα αυτα απο τον Ιανουαριο και μετα ετσι...Δηλαδη, μολις αρχισε να δενει η ομαδα με Κουπερ..Γιατι πιο πριν ηταν αλλιως τα δεδομενα...Γενικα θεωρω την τριπλετα των επιθετικων μας (Καμπορα-Κοκε-Τζονσον) ικανη να κανει την ζημια σε οποιαδηποτε ομαδα οχι μονο στην ελλαδα αλλα και σε πολλες ομαδες πρωτοκλασσατες κιολας της ευρωπης...

XRISTOS5002 είπε... 10 Ιουνίου 2010 στις 1:11 μ.μ.

pswnisame apo sverko.. kampora re evale 2 gkol ston paooook re... fate ton meta alla tosa pou xase me etoima gkola apo koke. palto, otan den paizei o koke miden sout exoume stin antipali perioxi. alla emeis kampora re...... ampalos