Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Freddy Adu

Ο "Fredua Koranteng" ή απλά Freddy Adu γεννήθηκε στις 02 /06 /1989 στην Γκάνα, πριν οι γονείς του μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την DC United μόλις στην ηλικία των 14!

Σήμερα στα 21 του χρόνια και έχει προλάβει να παίξει συνολικά σε 6 ομάδες (DC United, Real Salt Lake, Benfica, Monaco, Belenences και Άρη)! Για το βιογραφικό του τι μπορείς να πεις... Όποιοι έπαιζαν Championship Manager ξέρουν καλά για τι ταλέντο μιλάμε! Απλά μόνο θα αναφέρω ότι οι scouters της Benfica έπεισαν τη διοίκηση να πληρώσει 2.000.000 $ για να φέρουν τον 16χρονο τότε Adu στη Λισαβόνα.

Από τότε τα χρόνια πέρασαν και ο Αντού έμεινε στατικός και σε καμιά περίπτωση δεν έκανε την καριέρα που όλοι περίμεναν. Η Μπενφίκα αναγκάστηκε να τον δώσει δανεικό και έτσι ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία (υπέγραψε για 1.5 χρόνο) ελπίζοντας πως θα μπορέσει να τον στρώσει ο Κούπερ.

Γενικά

Ο Αντού ήρθε στον Άρη τον Ιανουάριο. Είχε συνολικά 12 συμμετοχές / 2 γκολ, (9 συμ. πρωτάθλημα / 1 γκολ και 3 συμ. κύπελλο / 1 γκολ) αλλά και μία ασίστ (νωρίτερα χόρεψε τον Γκαλίτσιο).

Σε γενικές γραμμές επιζητούσαμε έναν Κάλβο από αριστερά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Αντού. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προτιμήθηκε ο Κάλβο να παίξει από τα αριστερά με δεξί χαφ τον Χαβίτο και αυτό γιατί φαινόταν ότι ο Κούπερ είχε παράπονα από τον Φρέντι.

Ναι μεν η τεχνική του κατάρτιση είναι άρτια, αλλά δε φαίνεται να έχει το ξεπέταγμα, άλλες φορές μου φαινόταν πολύ αργός. Άλλες φορές τον έβλεπα να κρύβεται και να μην ζητάει μπάλα. Για να μαρκάρει δεν το αναφέρω καν, μιας και δεν γυρνάει πίσω. Στο μοναδικό παιχνίδι που μπορείς να πεις ότι μας ικανοποίησε ήταν στα play off εντός με τον Ολυμπιακό (και αυτό αφού είδε τον Ντέιλι να σηκώνεται για να κάνει ζέσταμα - ήταν να μπει στη θέση του).

Τα ελαφρυντικά για τον Αντού είναι αρκετά, αλλά αρκούν;
  1. Σίγουρα η αγωνιστική απραξία τον έχει επηρεάσει. Πήγε στην Μπελενένσες και δεν μπόρεσε να καθιερωθεί ως βασικός.
  2. Νέος στην ομάδα, δεν έκανε προετοιμασία μαζί με τον Κούπερ.
  3. Ήρθε σε μια ομάδα με αρκετούς ισπανόφωνους, άρα όχι άριστη επικοινωνία.
  4. Αποκλείστηκε από την αποστολή της εθνικής του.


Highlight

Όπως ανέφερα και παραπάνω το μοναδικό highlight από τον Αντού που μου έρχεται στο μυαλό είναι η σέντρα - ασίστ που έβγαλε για τον Τζόνσον αφού πρώτα χόρεψε τον Γκαλίτσιο. Τίποτα παραπάνω... Τα γκολ που πέτυχε δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο (πάρε-βάλε).


Χειρότερη Στιγμή

Δεν μπορώ να βρω ποια ήταν η χειρότερη στιγμή που είχε ο συμπαθέστατος κατά τ' άλλα Φρέντι. Γενικότερα η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, και αυτό από μόνο του είναι άσχημο. Και μόνο το γεγονός ότι προτιμάται για τη θέση σου ένας δεξιοπόδαρος μέσος αυτό τα λέει όλα.


Γκάλοπ

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 3 Ιουνίου 2010 στις 12:33 μ.μ.

Νομίζω ότι τον αδικείς λίγο τον παίχτη! Έχει ταχύτητα, έχει καλή τεχνική και έδειξε ότι έχει ικανότητες. Μπορεί να πατήσει περιοχή, μπορεί να κάνει περίτεχνες ενέργειες, αλλά θέλουμε επίσης να μαρκάρει. Με λίγα λόγια πρέπει να μάθει τακτική και για αυτό ακριβώς τον λόγο θέλω να μείνει. Να κάτσει δίπλα στον Κούπερ και να μάθει τι σημαίνει επίθεση και άμυνα. Θεωρώ ότι με σωστή προετοιμασία θα δούμε έναν καλύτερο Αντού. Θα στεναχωρηθώ αν φύγει. όπως γράφεις και στην ψηφοφορία μπορούμε να τον στρώσουμε.

Καλημέρες!

jim είπε... 3 Ιουνίου 2010 στις 1:32 μ.μ.

Ο Αντού στην καλη του μερα και περιοχη θα πατησει και ντριμπλες θα κανει και σεντρες θα κανει και θα ειναι αψογος..Για παραδειγμα στο ματς των play off με τον ολυμπιακο στο σπιτι μας..Αλλα οπως και ο Καλβο ετσι και ο Αντού δεν εχει διαρκεια στις καλες εμφανισεις και πολλες φορες χανεται μεσα στο χορτο..Θεωρω οτι ο συγκεκριμενος εχει περισσοτερο θεμα με το να καταλαβει οτι πρεπει να δουλεψει και ωριμασει σιγα-σιγα για να κανει τα βηματα που θελει κι ο ιδιος.Αν αποκτησει την ωριμοτητα που απαιτειται νομιζω οτι θα εχει και μεγαλυτερη διαρκεια.Αλλα αυτο θελει θυσιες απο προσωπικη ζωη και πολυ σκληρη δουλεια..Αλλα πρεπει να το κανει αν θελει να παει μπροστα..Ίσως η παρουσια του κουπερ τον βοηθησει..απο αυτον εξαρταται..Θα τον ηθελα στην ομαδα μας δινοντας τον ενα χρονο ακομα μια ευκαιρια να δουλεψει και να βελτιωθει...μονο με αυτο το δεδομενο ομως..

VardARIS είπε... 3 Ιουνίου 2010 στις 6:20 μ.μ.

Φίλε Kanthar0s, συμφωνώ με το ότι έχει καλή τεχνική, όπως συμφωνώ και για το ότι έχει δυνατότητες. Το ζητούμενο είναι να τις αναδείξει και μέσα στο γήπεδο. Προσωπικά και εγω θα ήθελα να μείνει άλλη μια χρονιά για να δούμε τι μπορεί να κάνει υπό τις οδηγίες του Κούπερ. Όπως γράφει και ο jim αυτό που πρέπει είναι να καταλάβει ο ίδιος ότι έφθασε η ώρα να δουλέψει, δεν μπορεί να μείνει το αιώνιο ταλέντο. Ειδάλλως δεν θα αργήσει η ώρα που θα καταλήξει πίσω στην Αμερική να παίζει σε καμιά ομάδα Β΄ κατηγορίας!

RedDragon είπε... 4 Ιουνίου 2010 στις 12:07 μ.μ.

Βλέπω στη δημοσκόπηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία τον αναγνωστών είναι υπέρ του Αντού.

Δε μπορώ να καταλάβω τι είδατε σε αυτόν τον παίχτη. Δεν συγκρίνεται με τον Κάλβο κ προτιμώ χίλιες φορές τον Χαβίτο.

XRISTOS5002 είπε... 10 Ιουνίου 2010 στις 1:03 μ.μ.

eftixos vlepw oi areianoiden xazepsame entelws.. giati len oti psaxnoume na ton XEFORTOTHOUME TON ANTOU!!!! POU EINAI XILIES FORES OUSIASTIKOTEROS APO XAZOKLAVOUS KAI JAVITOUS. ELEOS KOUPER AN TON DIOXETE